Svetislav Basara

Ubica Lore Palmer

* A ja Begiju kažem da ako opozicionari očekuju (iako će pre biti da se prave da očekuju) da im Vučićevi mediji otvore stranice i ekrane, onda nisu opozicionari nego moroni

Vidim da je kolumna “Antidržavnici” podigla oblačić prašine u sumornom podfamoznom komentatorluku odakle su na moju adresu upućene oštre kritike, kako iz redova simpatizera vlasti, tako iz redova idolopoklonika opozicije, a ja ću se danas – budući da su režimske kritike u više navrata obrađene – užižiti (srpski: fokusirati) na opozicione primjedbe.

 8

Piše: Svetislav Basara

27. jun 2017. 16:00

Ubica Lore Palmer

Kaže tako gnevni komentator – Begi ako sam dobro zapamtio – otprilike sledeće: da De Gol svoje političke protivnike nije proglašavao ubicama, kao što je to Saši Jankoviću učinio Vučić, pa ih posle pozivao na dijalog o demitologizaciji i drugim bla, bla, blaima, ali samo zato – kao što to Vučić čini, a Begi nam otkriva – da bi kad “proda” Kosovo, krivicu za izdajničku transakciju pripisao Jankoviću & Co i da bi ih ponovo u tabloidima proglasio za ubice.

Sve je srpske medije – kaže nadalje Begi – Vučić stavio pod svoju šapu, tako da siroti, ugnjeteni opozicionari nemaju gde da se oglase, a ja Begiju kažem da ako opozicionari očekuju (iako će pre biti da se prave da očekuju ) da im Vučićevi mediji otvore stranice i ekrane, onda nisu opozicionari nego moroni.

Nema tome ni dva meseca kako sam ovde napisao da se protiv Vučićevih medija ne može boriti u Vučićevim medijima, ali da se to i te kako može činiti osnivanjem nezavisnih televizija i novinčina, uključujući onaj tabloid za intelektualce, na čijoj bi naslovnoj stranici – ukoliko Vučić Jankovića ponovo proglasi ubicom cimera – mogao osvanuti naslov: ALEKSANDAR VUČIĆ UBIO LORU PALMER.

Sledi malo predavanje za Begija i njemu slične. Opozicija je, gospodo, integralni deo političkog sistema, a ne kilava hajdučka družina i uštrojeno zavereničko društvo, a to što je ovdašnji politički sistem (ne mislim na onaj papirnati) vrlo loš, opozicionare ne oslobađa obaveze da rade na njegovom popravljanju.

Ima tu još jedna stvar: Svi oni koji su su na prošlim izborima odrekli blagodeti paketa sa brašnom, zejtinom i deterdžentom i glasali za opozicione glavešine, nisu to učinili da bi gospoda opozicionari lebdeli iznad situacije, svirali Crvenom Banu po kafićima, “opozicionom” Kuriru i Tviteru, nego da bi interese svojih glasača zastupali u institucijama države koja jeste spala na niske grane, ali od koje trenutno bolje nema niti će je sa ovakvom opozicijom – ikada biti.

Sledstveno – onima koju “nemaju stomak” da se u državnim institucijama – kakve god da su – bore za njihovo unapređenje, nego opoziciono delovanje svode na (nekažnjiva) dobacivanja iz off-a “ua, Vučiću, pederu, tiranine i megalomane”, preporučujem da se uortače sa Vladetom Jankovićem, pa neka se zajedno sa njim ne obaziru na realnost, a ako pritom još kažu (slažu) da nemaju para za pokretanje nezavisnih medija, ja ću osnovano posumnjati da u zavetrini čekaju imploziju Vučićevog režima, pa da se usele u opustošene institucije da bi pare konačno i namakli. Ali ne za slobodne medije i tebe, Begi, nego za sebe.

povezane vesti

Blagdan rukovanja

Blagdan rukovanja

 20

Piše: Svetislav Basara

 Antidržavnici

Antidržavnici

 23

Piše: Svetislav Basara

Antikolumna

Antikolumna

 13

Piše: Svetislav Basara

komentari (8)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Tvin Piks

27. jun 2017.

Toliko često si koristio (Vukovu) sintagmu “Crven Ban” da je inventivnim naprednjacima to dalo ideju za “crveni jarbol” najveći na Balkanu a kakav drugačiji….

Sotir Karabiberović

27. jun 2017.

Ne znam za Loru Palmer ali direktora MMF-a Džejmsa Rufa sigurmo jeste. Povećanje plata i penzija nisu sada tema razgovora tvrdi g. Ruf…… E, zato ja tvrdo verujem predsedniku Vučiću za koga je povećanje uvek tema, čak i ako do povećanja nikada ne dođe – dovoljno je samo radovanje posle slatkorečivog, više puta ponovljenog obećanja. Takav smo narod – radostan brate….. mnogo volemo da se radujemo čak i kad ne verujemo. P. S. Šta jedan opozicioni medij može učiniti pored tolikih provladinih?

Doktor

27. jun 2017.

Gotovo u sto po sto slucajeva si u pravu , Base. Svi su oni isti sto su potvrdili usvajanjem laznog ustava, tada se videlo da je to isti smor samo se razlikuju da li su, ili nisu na vlasti. Bagra, i jedni i drugi, polusvet !!!

Kikić

27. jun 2017.

Idolopoklonici opozicije upućuju, Base, na tvoju adresu žestoke kritike zato što tvoje pisanje odudara od pisanja DUK-a, tj. Danasovih udruženih kolumnista, naročito Jokića i Draže glodura, a takođe i od Koraksovih iscrtotina, koji se sprdaju isključivo sa Vučićem, a opoziciju izbegavaju da pomenu. Što reko komentator Zemljak, ako ovo objave, svaka im čast.

Firma Krstić

27. jun 2017.

“Užih ja a uži i ona”. Kanda je svojevremeno dr Krstić pola Beograda fokusirao. Baš lepo.

Mali Perica

27. jun 2017.

Zašto čika Vučića zovu “spiner”? Jel zato što je interesantan kao ona igračka što je deca vrte prstićima? Ili zato što i on ume da mota narod oko malog prsta?

scoby

27. jun 2017.

Ne znam sta smeta upravo redakciji lista Danas, da to bude taj opozicioni tabloid za koji se njegov kolumnista dugotrajno zalaze? Ocito je da novca ima ( o tome svedoci ona proslogodisnja kazna od 50.000 evra kojom je Pametni veliki Vodja oglobio list). Da li je nedeljnik Tabloid na tragu tog glasila, jedino sto bi morao da postane dnevni list i to sa cenom od 3 dinara (koliko su seseljoidi obecavali da ce kostati hleb kada dodju na vlast), da bi bio konkurentan rezimskom tresu.

zv

27. jun 2017.

“Opozicija je, gospodo, integralni deo političkog sistema, a ne kilava hajdučka družina i uštrojeno zavereničko društvo, a to što je ovdašnji politički sistem (ne mislim na onaj papirnati) vrlo loš, opozicionare ne oslobađa obaveze da rade na njegovom popravljanju.” Sve je tu receno, ali ce oni ipak cekati jos pet godina da se sete da lansiraju (dan pred same izbore) desetak kandidata za naredne predsednicke izbore. Zaboravice opet koje ce to biti godine.

Odgovori