Vuk Drašković

Vuk Drašković

Staljinov lanac samo za Srbiju

„Neka sve duše počivaju u miru, nikada nećemo ponoviti ovu grešku!“ – piše u Hirošimi, na spomeniku žrtvama atomske bombe bačene na taj grad u avgustu četrdeset i pete. Hirošima, pa Nagasaki, tri dana kasnije.

    
Foto: Stanislav Milojkovic

Od američkih atomskih bombi, jedinih u dosadašnjoj istoriji čovečanstva koje su bačene na neki narod i državu, ubijeno je i na odloženu smrt osuđeno blizu pola miliona ljudi! Skoro svi bili su civili. Bombe i granate saveznika počinile su sličan pomor i u Nemačkoj, i do temelja razorile najveće gradove.

I Japanci, i Nemci, prihvatili su krivicu svojih režima za krvavi rat koji su ti režimi pokrenuli. Krivicu ne samo za zlodela nemačkih i japanskih nacista širom sveta nego i krivicu za sve ratne žrtve i tragedije u njihovim narodima.

A mi gde smo? Sad će tri decenije od izbijanja rata u Jugoslaviji i ubistva te države. Više od dvesta hiljada mrtvih i ranjenih, nekoliko miliona izbeglih i po zapadnom svetu raseljenih. Zvanično, rat je ugašen posle hrvatske „Oluje“, u Dejtonu, i proterivanjem države Srbije sa Kosova, pre dvadeset godina. Rata nema, a rat ne prestaje. Ne ubija se ni kuršumima ni granatama, nego rečima. Mržnjom koja se, kao benzin po žaru, prosipa po neugašenim ratnim ranama.

Od svršetka ratova, u kojima su spaljene obe Jugoslavije, i Aleksandrova i Titova, u čije je i stvaranje i obnovu uzidano najviše srpskih glava, u Srbiji traje, neprekinuta i sve žešća, kampanja slavljenja i uzdizanja glavnih krivaca za rat, poraze i zločine. Lelekanjem nad samo mrtvim Srbima, obavlja se lobotomija i nad mozgovima ljudi koji pamte šta je bilo i kako je bilo, a u duše mladih, koji i ne pamte devedesete, ubrizgava propaganda o antisrpskoj zaveri Amerike i Zapada, začinjena kultom Rusije, kao jedine zaštitnice Srba.

„Staljin je, četrdeset i osme, bio u pravu!“ – poručuju propagandisti iz Moskve. Staljin, zaista, i jeste bio u pravu. Odbili smo, tada, da postanemo Staljinova gubernija i da se – izlečimo. Da dobro upoznamo taj zagrljaj i da se, čim stisak popusti, okrenemo ka Evropi i Americi. Kao što su to učinili Bugari, Rumuni, Mađari, Česi, Slovaci, Poljaci. Svi. I kao što, danas, stotine hiljada Rusa napuštaju Rusiju, čiji stratezi zaziru od evropskog i američkog virusa demokratije i ljudskih sloboda, pa preko svojih tajnih službi nastoje da potpire haos, raskole i stare mržnje među evropskim državama i narodima. Srbija im je centralno uporište na Balkanu. Zbog ruske, tobožnje, odbrane nepostojećeg suvereniteta Srbije nad Kosovom, Srbiju drže kao zarobljenika koji ne može i ne sme da raskine svoje okove, da se odveže od krvavog nasleđa režima iz devedesetih, krene ka Zapadu, duhovnom i moralnom ozdravljenju, saradnji i pomirenju u regionu.

Da je Staljin bio u pravu, te mračne službe ne poručuju ni Hrvatima, ni Slovencima, ni Bošnjacima, ni Albancima. Staljinov lanac je, danas, samo za Srbe i Srbiju. Sa tog lanca otrgnule su se i Crna Gora i Severna Makedonija, iako ruske službe to još ne priznaju. Lideri crnogorskih Srba, osuđenih za neuspeli puč službe GRU u Crnoj Gori, javno govore da je Vladimir Putin njima predsednik, a Rusija otadžbina. Glavešina jedne političke partije u Srbiji zahteva da srpski narod na Kosovu, crkve i manastire poklonimo Rusiji. Privremeno, dok se ne uruše Amerika i Evropska unija!

Od svršetka Drugog svetskog rata Srbija nema svojih nacionalnih službi bezbednosti. Od Ozne i Udbe, pa do današnjih službi, sve su one sa genima, zavetima i postupanjima svojih roditelja: NKVD-a, KGB-a, GRU-a…

Ta hidra, njeni molitvenici i vernici, omča su oko vrata i Rusiji. Gurajući veliku zemlju najvećeg evropskog naroda u sukob sa Evropom, Rusija se odvaja i od Rusije, od svoje istorije, vere, nauke i kulture. Evropa je bila uzor i Petru i Katarini, tvorcima najmoćnije evropske imperije, u Evropu su oni bili zagledani.

Začinje se otpor hrabrih i umnih Rusa, uprkos masovnim hapšenjima i varvarskim pretnjama da će država oduzimati i decu pobunjenika! Rusija, koja se buni, opominje Srbiju da joj Rusija, koja govori da je Staljin bio u pravu, nije ni prijatelj ni zaštitnik, niti je to ikada bila.

Konačno, i u Briselu i u Vašingtonu, detektovana je maligna uloga tajnih ruskih službi i njihovih ispostava u Srbiji. Demaskiranje i demontaža te piramide preduslov je svakog napretka ove države i naroda u njoj.

Autor je predsednik SPO i bivši šef diplomatije

  1. Voleo bih da Vučić dobro pročita svaku Vukovu reč. Srbija ne sme biti ničiji taoc, jer je i vrednija i skuplja od svih nas. Drašković briljantan!

 1. Da li vi u Danas-u kapirate da se samo srozavate objavljivanjem ovih lupetanja Vuka Draskovica ali i mnogih drugih iz ovih „licnih stavova“?
  Stvarno nemojte da se cudite sto vam je tiraz sve manji i manji, nije do citalaca kojima trebaju ozbiljne, demokratske, gradjanske novine, vi to odavno niste.

  1. Ozbiljne, demokratske, gradjanske novine, zar nisi to pranasao u informeru, srpskom telegrafu, alo-u, kuriru i ostalim sns propagandnim smradovima? Bezi sa ovog sajta, da ne izgubis ozbiljnost, demokraticnost, gradjanski moral i td i td???

   1. Izvinite, ja novine koje vi navodite ovde prezirem. Žešća je to propaganda. Ali šta će jedan Vuk Drašković u novinama Danas????
    Pa da, možda ih i ja svrstam u kategoriju Informer ako tako nastave. Nemojte se ljutiti…..bar za Draškovića je ovaj čovek/žena u pravu.

  2. eh, „de.“ što se ti ne potpisa. Eto Vuk Drašković napisao i potpisao se. Ko u Srbiji podržava rusku guberniju? Samo član ili sipatizer KGB ili skorojevići koji od držanja Srbije kao ruske gubernije imaju debele finaniske i druge koristi. Mi preostalih blizu 7 milona živimo kao „mrtve duše“ ruske gubernije.

   1. Blizu sedam miliona manje Zivka. Ne govori u moje ime, keve ti. Tako govore agitatori, prosto mi je muka kada tako nesto cujem.

 2. A sada kada navale spo botovi i rodbina sa „bravo vuce“, „e da smo slusali Vuka danas bi…“, „kakva mudrost“, „sve je u pravu kao i uvek“ i ostalo bla, bla, bla,

  1. evo ja se slazem…trebalo je Rusiju slusati, nase Crkvene velikodostojnike…dole zapad i ekumenizam…..pederi treba da cute, a hendikepirane osobe da se kriju i da se sazaljevaju. Raja treba da se boji partijskih lidercica…..To su rusko Udbaske vrednosti …i kako se usudjuje da Vuk prica protiv toga sram ga bilo. Ka rusiji, severnoj koreji, crnom djavolu samo protiv amerike ….to je kontra botovska strategija.

  2. Po meni, sve to kreiraju i pod svojim „skutem“drže srpska i ruska bratska pravoslavna crkva, koje imaju veliki uticaj na narod, zato i neće skoro Papa posjetiti Srbiju , dok Bugarsku , Makedoniju , Grčku može .

 3. Pa da li je ikome jos stalo da cuje sta misli vuk draskovic? Covek koji je zbog korupcije i samoljublja prokockao najvecu narodnu energiju koja se ikad skupila u ovoj zemlji, covek koji je saradjivao sa Milosevicem i tajno sa njime pregovarao dok je sa kamiona ljude zvao na ulice protiv njega…covek koji je najbolji primer najdubljeg moralnog i duhovnog sunovrata u koji jedno ljudsko bice moze pasti- vuk draskovic!

  1. Jeste, tacno…koji je drugovao sa Jovicom Stanisicem tokom 1990-tih i tajno pregovarao sa Legijom kako da pobede Milosevica a da Sluzba ne izazove krvoprolice ….a da nova vlast ne otvara dosijee sluzbe bezbednosti. Najvece zlo srpskog naroda su uvek bili Vuk Draskovic i pokojni Ante Markovic….

  2. Sve si pomešao. U korupciji su bili neki drugi, a sa Miloševićem se tajno sastajao Đinđić, i to iza Vukovih leđa. Vuk je sjajan, jasan kao poobičaju. Vuk je najmoralnoji političar u Srboji. Čovek mira, pomirenja, sporazuma, ja kao Mađar uvek sam se najbolje osećao među SPOvcima.

 4. Ovaj,samozvani istoricar, je zaboravio da je bio u vladi balkanskog koljaca Milosecica i to kao ministar spoljnih poslova .Jos ne zna da je najveca imperija bilo britansko carstvo, averovatno ne zeli da zna,ili da drubi ne saznaju.da je trenutno u koaliciji sa partijom najveceg ljudskog sljama SNS

 5. Komplikovana je ta priča koju nam olako servira Drašković, ima tu mnogo nivoa i nijansi. Rusija ne treba da nam bude svetionik u koji smo nekritički zagledani, ali to ne treba da bude ni Zapad koji danas veoma malo liči na Zapad s početka 20.veka. Vuk u svom demagoškom maniru stvari pojednostavljuje na manihejski način izbora između svetla i tame, a istina je mnogo složenija, danas se ne zna ko je dubinski truliji i propaliji, da li su to SAD, EU ili Rusija? Kao što se nekada govorilo za Tursku i Austrougarsku da su to dve ruševine koje se u takvom stanju oslanjaju jedna na drugu pa nekako pretrajavaju, slično poređenje se može upotrebiti za SAD, Rusiju i EU. Vuk je suviše plitak, odveć demagog, moguće i u(s)lovljen na razne načine, da bi iole ozbiljnije tretirao to pitanje.

 6. Лаж је све опаснија што је ближа истини. Имамо лупетања црвеног војводе за која и врапци на грани више знају да су анти – српска и директно у корист хрватске пропаганде, али Вук и његов Александар, шпоцлов који је гурнуо Српски народ у драму, у њедра му ставио змију отровницу? Он велича њега и Југославију, гробницу нашег народа? Зашто не помиње Лондонску конференцију 17-сте и Велику Србију? Ни по питању Русије није истинит, нити је реалан. Апсурд је делити Русију на царску и комунистичку, Борисову и Путинову, она је кроз векове била и остала наша велика заблуда и свеколика пропаст. Ако нас и даље буду „бранили“ ризикујемо даље смањење животног . простора.

 7. Da smo Vuka više slušali devedesetih, država bi nam bila veća, a naroda u njoj više. Tvrdim da su Vuk i SPO danas najmodernija stranka u Srbiji.

  1. Tako je… da smo ga vise slusali, Vracar bi imao zgrade od 12 spratova koje gledaju prozor u prozor… dajte bre ljudi… ovaj nam je unistio Beograd! Neka pise knjige! Tu je dobar! Ne znam ko njega placa da se bavi politikom…

   1. Ne lupetaj, on nikad nije imao veliku vlast na žalost. A Beograd je bolje funkcionisao za vreme rata dok je SPO vladao nego za vreme žutih, crvenih i crnih dahija.

 8. KGB i ostatke njene ispostave ovde počistiti što pre, jer one su najveća pretnja i državi, i Vladi, i predsedniku, i svim građanima Srbije i našoj budućnosti. Vukovi stavovi su tako razumni i normalni.

 9. Žalosno je da jedan čovek mora da se u ime cele nacije toliko žrtvuje da bi stavio do znanja zbog čega Srbija nemože da osudi svoje zločine zasnovane na ideološkim principima i vuče ih do danas kao matricu sputavanja za normalan život. Vide li koliko žrtava pridodaju onima, koje neće da rehabilituju i ozvaniče? Traže suprotno, povinovanje zločinima, zaborav da su i bili, zaborav da istina ima pravo na sagledavanje druge strane medalje. Kao u filmu „Ne okreći se sine“.

 10. Posle cuvenog 5. oktobra jedino je Vuk trazio da se promeni Slobina DB. Zbog toga je sklonjen da bi se nastavila Anti Zapadna politika u nasoj Srbiji. Tako da je postalo normalno da Srpski talenti idu Teslinim putem prema Zapadu.

  1. Netacno, cuo sam od drugova da su dugi redovi ispred Ruske ambasade nasi talenti hoce da idu u Sverdlovsk i Rostov na Donu …..ideal su im ruske sardine, i zivot pored hemijskih i nuklearnih postrojenja cija je tehnologija bezbedna.

 11. Текст је одличан. Истинит, изнад свега. Биће нам боље ако се суошимо са истином. Нисам ни у једној странци, али мислим да господин Драшковић заслужује дивљење за храброст и јасноћу приликом изношења чињеница.

 12. Hvala za tekst.

  U suštini bolje biti RUSKA KURVA nego zapadna, kako su lepo oslovili Ukrainski navijači nas Srbe.

  Za ove “istoričare” ovde u komentarima, ima lep YouTube dokumentarac o istoriji Rusije koji bi preporučio umesto pljuvačnih komentara

  1. Nije lepo biti ničija kurva. još manje je lepo edukovati se od huligana među navijačima. A najgore je kad velike sile traže kurvanje, pa čak i od čitavih država. Vuk je razborit čovek, ovaj put je pogodio u metu 100%. Ili ćemo ga razumeti i poslušati, ili će biti satanizovan kao 90-ih a mi platiti skupu cenu. Baba mi je Ruskinja, volim Rusiju, ali Srbija mora da se odvezuje od onih koji su i Rusiju i Srbiju davili decenijama. Srbiji je mesto na Zapadu i takva jaka Srbija biće od koristi i Rusiji.

   1. Srbi su odani Sluzbi do kraja….imam utisak i Rusi ce je jednog dana odbaciti a Srbi ce i dalje da bude anti-Zapadni pravoslavni-komunisti. Iako je komunizam u ratu ubijao srpskih popova onoliko da su ustasama bale izlazile na usta od meraka.

 13. Pošto u Srbije ne postoje ruski strani plaćenici, zato što postoje samo ruski lobisti plaćeni u evrima, (vice versa), interesuje me da li postoje i ruski botovi? Ne mislim na ove pro bono što nekritički voluckaju Rusiju. Mislim na one koji su svoju ljubav prema Rusiji valorizovali, ljubav podarili uz novčanu nadoknadu. Za braću, cena prava sitnica.

 14. Rusija Vladimira Putina nije Rusija Jelcina i Gorbacova a posebno ne Staljinova Vuk jedino zaboravlja na nase bogatase, medju kojima je on i njegova bliza i dalja familja,koji mogu da finasiraju sve politicke projekte u Srbiji, osim onoga koji bi nas spasio, a to je otvoreno zalaganje za polaganje racuna , za neverovatne zloupotrebe vlasti u cilju licnog bogacenja.
  Ima oko stotinak familija u Srbiji, koje imaju enormna bogatstva,koja bez politike i ucesca u istoj ne bi mogli da zadrze…Za to nam nije potrebna Rusija ili Amerika,EU, to bi trebali sami zbog sebe da raskrinkamo i kaznimo.
  Vucic ce dobijati sve sledece izbore, jer tacno zna koliko mu ko dodje,da bi ga ostavio na slobodi ,da moze da krade i dalje.
  Svi rado placaju danak , jer su uvideli sta se desilo Miskovicu i Bogicevicu ,koji su poverovali,da ne moraju da placaju. U jednom trenutku na meti je bio i Draskovicev brat, koji je posle razgovora s Vukom, prihvatio sve Vuciceve zahteve. Danas, ga niko vise ne spominje, isto kao ni vlasnike Kurira ili drugih uspesnih firmi, po Vojvodini.Placaj i kradi.

Odgovori

Cassions Tema od FRT
shares