Kvartet fantastikus

Kvartet fantastikus

Zbog medijske blokade sa izvesnim zakašnjenjem se obavestih da je Trio Fantastikus prerastao u kvartet.

Kvartet fantastikus 1Foto: Stanislav Milojković

Đidu, Guzijanu i Boškiću naprasno se pridružio još jedan politički lumen – Slobodan Samardžić.

Za zaboravne – to je onaj sledbenik Karla Šmita, Koštuničin pobočnik koji liči na Jesenjina sa ufitiljenim brkovima, po Guzijanu Jeremiću „nesumnjivo intelektualna veličina, a po (takođe Guzijanovom mišljenju) i karakterna.

Budući da SNS-ov Glavni Čardak sve češće odašilje „poruke“ da više ne namerava da sadi tikve (mora da su mu se olupale o glavu) sa g. Nenadom Popovićem i njegovom strančicom, kvartet bi lako mogao postati i kvintet.

A posle – posle je samo nebo granica.

Takođe mi je promaklo da su na ujedinjenom opozicionom Trandibalu u Kombank areni majke i maćehe opozicione invencije žestoko napušile Čanka, pretpostavljam ne toliko zbog „kolaboracije“ sa nenarodnim režimom, koliko zbog činjenice da ih Čanak čita kao bukvar, što u političkom smislu i jeste njihov nivo.

Ono, vaistinu, osim za politički nepismene – a njih je u Srbiji legion – nije teško pročitati čemernu bojkotašku strategiju, istovetnu strategiji tekućih protesta u Crnoj Gori na kojima se bajagi brane svetinje, a ispod žita se pakuje pičvajz posle koga će – tako se očekuje – Crna Gora ponovo postati Jugozapadna Srbija.

To je drevna srpska strategija koja se Srbiji i Srbima – mada retko i stratezima – nebrojeno puta obila o glavu, a ukratko glasi – daj mi da udarimo, posle ćemo videti šta ćemo, ne može nama niko ništa, jači smo od sudbine.

No, dobro, nemojmo se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, vratimo se mi u našu (prokletu) avliju. Strategija Trija/Kvarteta/Kvinteta uopšte nije „delegitimizacija“ izbora – nabijem ja, uostalom, na Sebastian svakog koga oni delegitimizuju – nego izazivanje postizbornog meteža u kome će nezadovoljno građanstvo i seljaštvo – gutajući suzavac i fasujući pendreke – strmopižđavati Vučića, dok će Đilas, kao i prethodni Đilas sve to posmatrati iza nekog kapidžika i post festum se uspentrati na vlast.

Da malčice obodrim kvartet i njegovu kiljentelu – to, uopšte, nije neizvestan ishod – Srbija je ovo – ali nije rešenje – zašto nije višekratno sam objašnjavao – a pogotovo nije sa Vučićem u opoziciji, koji se neće kao JexS odavati uniji, nego će budućoj vlasti danonoćno izlaziti na nos.

Ali glete šta kaže jedan komentator-legalista.

„Ma neće to biti tako zato što će Vučić &Co biti u bajbokani.“

A ja vama kažem – kad se zbude (bilo izborni bilo revolucionarni) strmopizd vlasti, ama baš niko iz SNS-a neće primirisati sudnicu, možda će, ako se istorija bude ponovila, ograjisati samo Bujke.

A zašto?

Zato što je čak i Milošević – Koštuničinom protivljenju uprkos – uapšen samo zahvaljujući pritisku spolja. Ni Đido ni Guzijan nisu omirisali sudnicu.

Moraće da vrate uslugu.

Komentari (3)

* Sva polja su obavezna
Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Druže Basara,

    Hoću da ti čestitam jer je tvoja drugarica Jelena Trivan posle konkursa i zvanično postala gen. direktorka S. glasnika…

    1. Drug MilošIilić od ranog jutra smišlja neki pakostan komentar i čim se pojavi kolumna Famozno, pošalje ga bez da istu čita.

Odgovori

Cassions Tema od FRT
shares