Đokoviću ovo nije trebalo?

Adria Tour

Đokoviću velike kritike zbog Adria Toura, bocnuo ga i njegov veliki rival

Foto: Guliver Image/Getty Images

VIJEST da bugarski tenisač Grigor Dimitrov ima koronavirus i da je zbog toga otkazano finale Đokovićevog turnira u Zadru sinoć je obišla svijet.

Adria Tour, turnir organiziran u vrijeme pandemije koronavirusa na ideju najboljeg tenisača svijeta, već je ranije kritiziran u njemačkim medijima. Tada je Deutsche Welle za vrijeme prvog turnira u Beogradu pisao kako Đoković i Beograd iritiraju, a Süddeutsche Zeitung je naveo kako je “sasvim neodgovorno da je, u vrijeme kada čitav svijet pokušava izići na kraj s epidemijom koronavirusa, gledalište u teniskom centru Novak bilo prepuno”, a da su se “nakon mečeva razdragani igrači međusobno grlili i u potpunosti ignorirali sve epidemiološke mjere fizičkog distanciranja”.

“Znam da je bilo kritika, posebno iz zapadnih zemalja. Pitali su me zašto imamo publiku, zašto ne poštujemo pravila o socijalnom distanciranju, kako možemo organizirati sve to usred pandemije… Teško je objasniti ljudima da ovdje situacija nije kao u SAD-u ili Velikoj Britaniji. Nikada nismo prešli granice i poštovali smo pravila. Rezultat je bio nevjerojatan”, rekao je Đoković nakon beogradskog turnira, a uoči zadarskog.

U Zadru je turnir prekinut uoči finala Đokovića i Rubljova nakon što se saznalo da Dimitrov ima koronavirus. Kasnije su testirani i ostali tenisači s turnira te koronavirus imaju još najmanje trojica igrača.

Internetom su počele kružiti snimke zabava tenisača iz noćnih klubova u Srbiji i Hrvatskoj, a poznati teniski novinar uz jednu takvu snimku ironično je napisao: “Malo zabave nikada nije nikoga ubilo.”

Ben Rothenberg

@BenRothenberg

Adria Tour statement:

“At all times we have strictly followed the epidemiological measures in place…”

Ben Rothenberg

@BenRothenberg

“A little party never killed nobody,” she sang.

Broj osoba koje o tome govore: 103

Brad Gilbert, teniski stručnjak, očekivao je ovakav rasplet. “Naravno… Sada će svi što prije morati na testiranje”, napisao je Gilbert, a na njegov komentar nadovezao se bivši tenisač Andy Roddick, Amerikanac koji je tijekom igračke karijere imao nekoliko žestokih duela s Đokovićem. “Izgleda da postoji neka pandemija”, ironičan je Roddick.

Đoković je još u travnju rekao kako se ne želi cijepiti, njegova supruga je širila teorije zavjere po društvenim mrežama, a i tada je Roddick, koji je proteklih mjeseci pozivao Amerikance da poštuju mjere socijalnog distanciranja, bio šokiran.

“Ne moram se složiti s nečijim sustavom vjerovanja, ali poštujem svačije mišljenje. Bit svega je vjeruje li u cijepljenje ili ne jer ono je nešto najsigurnije da se tenis vrati na globalnu scenu. Dakle, ovo je Novak rekao sam i ne moram se složiti s njim. On dobro zna da će sam morati donijeti odluku. Bit će zanimljivo vidjeti koliko je dubok njegov sustav vjerovanja bude li morao propuštati Grand Slamove jer ne želi cjepivo”, rekao je tada Roddick.

Ostatak Adria Toura u Banjoj Luci i Sarajevu vjerojatno će biti otkazan nakon neslavnog kraja turnira u Zadru. Po povratku u Srbiju Đoković je testiran, kao i njegova obitelj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Odgovori