Basara

Čiroki politička filozofija

Vrhovni respirator je bio uveren da će se sa epidemijom korone izboriti tehnikama kojima inače godinama uspešno manipuliše i sirotinjom rajom i opozicijom serbskom – mešavinom lažne čvrste ruke i iskrenog laganja i mašćenja, ali se – kako onomad ustanovismo – zajebao u računu.

    
Čiroki politička filozofija 1Foto: Stanislav Milojković

Laži i mašćenja su zahvaljujući šljampavosti brzo isplivala na površinu, a sam pomen mogućnosti ponovne probe srpsko-černobiljskog reaktora br 4 bio je dovoljan da ionako načeta grafitna obloga prsne i da radioaktivna govna iscure napolje.

Za (nesporni) vandalizam na ulicama Beograda i većih srpskih varoši, Vučić je (ne bez razloga ) optužio „ultradesničare, ljotićevce, levijatana“ itd – neki cinik bi mu mogao reći „rodio si ih, sad ih ljuljaj“ – ali je ime glavnog organizatora i izvođača radova mudro (polu)prećutao.

Napred pomenuti razbijači samo su vrh ledenog brega opštenarodnog nezadovoljstva, gneva i straha koji su po sili prirode pronašli odušak u agresivnosti.

Sledstveno ako Vrhovni Pendrek misli – i čime Popendrek Stefanović preti – da će bujicu gneva zaustaviti suzavcem i pendrecima, trebalo bi da zna da će to imati isti (ako ne i slabiji) efekat nego Vesićeva borba protiv korone prskanjem ulica rastvorom sirćeta i varikine.

Rogonja – čiji sam dolazak godinama najavljivao – konačno je stigao u Srbiju da bi ing Djatlovu na delu dokazao da se sa 189 poslaničkih bajoneta fakat može vladati – pod uslovom da se ume i ima čime vladati – ali da se na bajonetima ne može dugo sedeti, bar ne bez velike štete po guzicu, istoriju i život, tim redosledom. Tačka.

Koliko kao kuhinjski psiholog mogu proceniti – a procene su mi po pravilu tačne – pripadnici vladajuće hunte i klijentele su već tri dana u stanju akutne virusranosti od straha.

Nije tu pretnja za ostvarenje huntine i klijentelističke more – „dabogda imo pa nemo“ – dve ili tri hiljade demonstanata-razbijača pod upravom operativaca N. N. bratske zemlje sa kojom nas povezuje vera, jezik i kultura.

O ne, lako je se s njima izboriti lakoj policajnoj konjici i SAJ-u, ono čega se vlast i kiljentala boji je naglo urušavanje veštačke stvarnosti po kojoj su osam godina žarili i palili.

Moram reći da je (za sada stidljivo) prilagođavanje novonastajućoj stvarnosti počelo već u sredu uveče, glavni, međutim, pacovi još ne napuštaju brod koji polako tone, ali i toga će biti relativno skorih dana. RTS, recimo, na kome je u utorak uveče, u jeku uličnog haosa, išao film Džekija Čena, već je u sredu uveče stao izveštavati sa lica mesta i to – u granicama RTS-ovih skromnih mogućnosti – pravovremeno i objektivno.

Vrhunac je ipak bio kada je Dronj Vučićević kod Sarape – a u društvu Jelene Milić (sic!) – stao na branik demokratije i najoštrije osudio vandale koji su Sergeju razbili glavu. Naravoučenija: 1. nemojte se udarati šapicama u grudi kad pročitate „brod tone“ jer ste i vi na brodu. i 2. ne podležite Čiroki filozofiji „prijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj“.

    

Komentari (11)

* Sva polja su obavezna
Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Tako je, veštačka stvarnost se urušava! Ali pošto je u Srbiji mnoooogo onih kojima je sasvim dobro u toj veštačkoj stvarnosti, sad ćete se svi zajedno dgovoriti da tu veštačku stvarnost po svaku cenu održite. To vam ide, Besmisleniji od besmislenog, sinoćnji sedeći protesti to pokazuju. A što se Rusije tiče… Nisu samo Rusi bili zapanjeni time što sve vas u Srbiji boli uvo gde je „provijant“ iz Krušika završavao. Jedino oko čega ste se svađali je podela plena, tj. kinte. Sadašnji ruski „operativci“ su isfrustrirana treća liga, ali čini mi se da je odvratnost koju njihovi šefovi osećaju prema svima vama prilično iskrena. Čini mi se.

 2. Uuh, kakvo iznenadjenje je Vučićević priredio braneci kolegu(iz Službe) Trifunovic S-a aka Upokojeni političar!!! Ja sam se zaledila od silnog „iznenadjenja“. Identično zaledjivanje i isto toliko „iznenadjenje“ sam doživela i kada je kulovokrata, baš kao onomad i njegov Službeni službenik B.S-AV, poručio doktoru Radovanoviću „Znas da soliš pamet, a neces da predvodiš“. Naravno da je to kulovokrati čudno jer u njegovom svetu, ako si sposoban da soliš pamet svima redom to automatski rezultira liderstvom. Naravoučenije za Eru – Malko ste odocnili za preplivavanje te treba da Vam dopre do svesti, ako Vas ista još uvek služi, da ste u pravu kada kažete da je djavo dosao po svoje, ali da to „svoje“ uključuje i Vas, a Vaši pogani uradci su tu da svedoče i govore istinu, samo istinu i ništa drugo sem istine umesto Vas. P.S. Besplatan pravni savet – Kada se, neminovno, pojavi Lucifer pokušajte da se pozovete na smanjenu uračunljivost izazvanu, šta ja znam, npr. ogromnom količinom konzumiranog ……pa onda prazan prostor popunite sami i po želji. Ma, nema na čemu. Uvek sam tu da pomognem. Nikada, doduše, u kapacitetu u kojem ste Vi od pomoći kulovokrati i Džejleni Ti, ali kol`ko tol`ko.

 3. Narod u Srbiji više ne razmišlja da li će i kada će Vučić pasti već samo o tome koliko ljudi će morati da umre od korone dok Vučić ne ode.

 4. Valjda si mislio na onu izreku po kojoj su poznati Šošoni „neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj“?

 5. Razumna ucenjacka nomenklatura o prijateljima I neprijatelja u zivotinjskom carstvu ,ili Pak prijateljski I neprijateljske sorti u biljnom svetu ,dovodi do kljucnog pitanja za tebe Basadzijo: Koja so ti sorta Srbina ako vec nosi Sokol sivi zbog djozluka koje so zaradio karakterna? Kukicasti karakteri su prijatelji tvojih neprijatelja,pa ti jedino ostaje Susanne na krestu.Ne zaboravi da je kukurikanje zanat zornjaka a ti garant yada imas problem sa potencijalom personalnog strujomera.Jesi li se Dana’s uhvatio za fasizam Basara I arlauknuo:Vetar diva,ona mi see klate,magnetizma daj nam boze za kurate! Senza Madona…… ❣️

 6. Više je besmisleno raspravljati o Vučiću. Čovek je potpuno neposoban, nema širine niti znanja, prosto on je nedostojan mesta na kojem se nalazi.

  1. A kakvi li smo tek mi kad nas takav nesposobnjaković jaše već osam godina?
   Sve ostale osobine koje si naveo su tačne.

 7. Za sada su radioaktivna govna pod kontrolom policije i tako će ostati i dalje. A po povratki svetog Ilije VIsokog, videćemo šta će biti dalje.

 8. Štakori sa broda luđaka se spremaju za plivanje. Hm. Prilagodljiva je to vrsta ume se snaći u svim uvjetima, pod uslovom da se ne pojavi neki deratizator aka Jovo Bakić sa istomišljenicima i zašiljenim motkama.

 9. S obzirom na ovoliki porast obolelih od Kovida 19 za vreme odsuistvs „Visokog respiratora“ (kako Basara zove predsednika), možemo da računamo sa tronedeljnim policijskim časom. Za sada.

Odgovori

Cassions Tema od FRT
shares