Deutsche Telekom i Ericsson

Deutsche Telekom i Ericsson u Njemačkoj uvode 5G radijsku mrežu

Ilustracija: EPA

ERICSSON i Deutsche Telekom (DT) sklopili su sporazum o uvođenju 5G radijske pristupne mreže (RAN) širom Njemačke, priopćile su kompanije.

Prema uvjetima sporazuma, tijekom sljedećih nekoliko godina bazne će se stanice nadograđivati prema tehnološkom standardu 5G, uz korištenje Ericssonovih proizvoda i rješenja iz portfelja radiosustava.

Primjena nagrađenog rješenja

Ugovor o uvođenju 5G-a slijedi nakon sporazuma vezanog uz uvođenje višestruke 5G radijske pristupne mreže te predstavlja novi korak u uspješnoj zajedničkoj modernizaciji DT-ovih radijskih mreža 2G, 3G i 4G, kaže se u priopćenju dviju kompanija.

Kompanije su također istaknule će se primijeniti Ericssonovo nagrađeno rješenje Spectrum Sharinga, koje će DT-u omogućiti dinamično upravljanje 4G i 5G prometom u mreži uz učinkovito korištenje postojećeg spektra i pritom povećati pokrivenost, performanse i mobilnost.

Osim na području javnih mobilnih mreža, dvije tvrtke blisko surađuju i u opremanju industrijskih kompanija privatnim mobilnim mrežama, takozvanim mrežama u kampusima. Nedavno su zajednički opremili pogone kompanija BMW i Osram.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Odgovori