„blaguš meni sa ovakvim budalesinama“

Blaguš nama

Nije Zoran Lutovac uzrok totalnog sunovrata Demokratske stranke, on je stečajna posledica dugotrajne degeneracije jedine političke formacije u Srbiji (svih vremena) koja je – pre nego što je dopala šaka JexS-u & Co – raspolagala organizacijom, znanjem i rešenošću da izvrši tranziciju Srbije iz začaranog karavilajeta u kakvu takvu demokratsku državu.

    
Blaguš nama 1Foto: Stanislav Milojković

O okolnostima pod kojima je JexS – a da mu to nije bila svesna namera – mic po mic pretvarao DS u populistički interesni kartel, moći ćete se obavestiti iduće godine kada iz štampe izađe moj bulevarski roman „Bulevar involucije“, duga je to priča, sada se vraćamo na ostatke zaklanog DS-a.

Lutovca sam inače poznavao kao čestitog, pametnog i dobronamernog čoveka, pa mi tim prije nisu bili jasni (i postajali su mi sve nejasniji) njegovi potezi nakon što je postao predsednik DS-a.

Tu pre svega mislim na inferioran, maltene sluganski odnos, prema sivkastoj eminenciji opozicije, Đilasu, koji doskora nije imao ni stranku. (Ali je imao para, čujem glas iz off-a.)

Osim Đida, u akcionarsko društvo, u koje je Lutovac spuštenih gaća uveo DS, bilo je još pitoresknih ličnosti – Guzijan i Boškić, da pomenem samo neke – kojima svaka čast, ali sa kojima zbog nekompatibilnosti programa, DS-u nije bilo mesto.

A zašto?

Zato što kad u pasulj ubaciš govno, ne dobiješ pasulj s govnetom, nego čorbu od govana.

Capisci?

Isto se događa – a počelo se događati još za JeXs-ovog vakta – kad u stranku levog centra ubaciš govno populizma, sjavjanofilije i identitetluka.

Onda to više nije stranka levog centra, nego govno od stranke.

Budući realkolumnista, onako kako sam vaktile JexS-a SMS-ovima huškao (tj. džaba krečio) na povratak osnivačkim načelima DS-a, tako sam Lutovcu izokola „poručivao“ da se sa starog puta grešnika vrati na put kojim je DS, uz (vrlo) malu pomoć nekolicine strančica, uspela da strmopizdi Miloševićevu satrapiju, u poređenju sa kojom Vučićev režim izgleda kao država blagostanja.

Ali za razliku od JexS-a, koji na moje dobronamernosti bar nije uzvraćao napušavanjima, Lutovac je nakon mog famoznog gostovanja u Utisku nedelje – u kome sam po ko zna koji put otpapagajisao sažet program DS-a – lansirao tvit u kome je pisalo da sam „korisniji Vučiću od Laze Ristovskog“, od koga, inače, Vučić nema nikakve koristi, samo troška.

Bilo je belodano da je Lutovac definitivno izgubio sposobnost percipiranja realnosti i podlegao gubitku orijentacije, boljkama koje ovo čemerno društvo ubrzano vode na samrtnu postelju.

Videh, međutim, jutros sabajle da je Lutovac otišao korak dalje, pa je i Vidu Ognjenović optužio da „radi za Vučića“. Vida je uzvratila izjavom da se verovatno i Vučić smeje tako sublesastoj optužbi. Tu Vida nije u pravu.

Ne smeje se Vučić, nego se udara šapicama u grudi od sreće i romori „blaguš meni sa ovakvim budalesinama“.

    

* Sva polja su obavezna
Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Odgovori

Cassions Tema od FRT
shares