Đukanović i opozicija na mandat razlike

Prvi rezultati izbora u Crnoj Gori, Đukanović i opozicija na mandat razlike

Foto: EPA

IZBORI u Crnoj Gori su završeni, a prvu projekciju rezultata objavio je CeMI.

CEMI je na osnovu 82 posto obrađenih rezultata javio kako je DPS Odlučno za Crnu Goru – Milo Đukanović – osvojio 34,9%, odnosno 29 mandata, opozicijska Koalicija za budućnost Crne Gore – 32,7 posto, odnosno 28 mandata.

Ovo su preostali rezultati:

Aleksa Bečić – Miodrag Lekić – “Mir je naša nacija“ – 12,6 posto, (10 mandata), dr. Dritan Abazović – “Crno na bijelo” -dr. Srđan Pavićević – 5,60 posto (4 mandata), “Bošnjačka stranka – Ispravno – Rafet Husović” –  4,20 posto (3 mandata), SD- 4,20 posto (3 mandata).

Da su rezultati izjednačeni javlja i AFP.

Velik odaziv birača

CEMI je ranije priopćio da je odaziv na parlamentarne izbore bio velik – 75,9% upisanih birača. Dodaje da je građanska koalicija “Mir je naša nacija“ na trećem mjestu s 12,6 posto.

Više od 540.026 stanovnika Crne Gore s pravom glasa bilo je pozvano odabrati svoje kandidate između šest koalicija i pet političkih stranaka.

Crnogorci su u nedjelju glasali na 11. parlamentarnim izborima od uvođenja višestranačkog sustava, odnosno petima nakon obnove njezine neovisnosti, a održani su u jeku drugog vala epidemije koronavirusa u toj zemlji.

Istodobno su održani i lokalni izbori u Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju.

 

Odgovori