Oblačenje Mare Zaharove

Oblačenje Mare Zaharove

Znate kako kaže naš narod – „dok se Mara obuče, sva se svadba provuče“.

    
Oblačenje Mare Zaharove 1Foto: Stanislav Milojković

Pretpostavljam da je naš narod na umu imao prvenstveno takozvane izbiračice (nema više takvih, ili su retkost), devojke za koje ni jedan đuvegija nije dovoljno dobar i koje su odbijale jednog po jednog prosca sve dok ih rad vremena ne bi pretvorio najpre u usedelice, potom u nadžak babe.

Oblačenje Mare, međutim, ima i druga značenja, od kojih ćemo neka obraditi u našoj današnjoj kolumni. Evo, recimo, jednog. Dok se srpska javnost (svih boja, uključujući i opozicionu) oduševljavala pobedom crnogorske opozicije u MZ Glava Zete i MZ Gluhi Do, srpska opozicija je izgubila lokalne izbore u Šapcu.

Malo ko je izvan atara Šapca uopšte znao da se tamošnji lokalni izbori uopšte ponavljaju, malo ko je uopšte primetio da su izgubljeni. Nisam se jutros obaveštavao, ali garantujem da će se Zelenović & Co jadati kako je SNS „krao, zastrašivao, kupovao glasove i vozio se crnim džipovima“, ali 1. šta je tu novo i 2. zašto SNS ne bi radio to što radi kad mu niko i ne pokušava da stane na put.

Kad smo već kod Mare, red je da pomenemo i Putinovu Hrkalovićku, Mariju Zaharovu, koja je – da l’ po partijskom zadatku, da l’ samoinicijativno – urbi et orbi odaslala tvit u kome je naše Visoko Biće uporedila sa Šeron Stoun u filmu „Niske strasti“.

Vickasta, kakvom ju je Bog sazdao, a Putin zaposlio, Mara Zaharova je ispod žita insinuirala da je naše Visoko Biće Trampu pokazalo mindžu, što u prevodu sa kremaljskog ruskog na kolokvijalni srpski znači da je u očima zvanične Moskve Visoki ispao ordinarna mindža.

U odbranu i poslednje dane Visokog Bića momentalno je skočio Visoki Unuk, Đurić, koji je takođe učestvovao u vašingtonskim pregovorima, umal, grešna mi duša, ne napisah – javnom pokazivanju mindže Trampu.

Đurićev kontratvit zaslužuje da bude integralno citiran. „A zamisli“ – blagotvituje Unuk – „taj predsednik (Vučić) ni jednu ružnu reč nije rekao, čak ni na tom mestu. A zamisli taj predsednik je kod ruskog predsednika i po sat i po vremena čekao na prijem i nikada nije tražio posebnu stolicu. Ja vam ne dozvoljavam da napadate ponosnu Srbiju. Sram vas bilo“.

E sad, ako je Đurića tvit stigao do Mare Zaharove – što nije isključeno, i ruska OZNA sve dozna, ona je uostalom obučila i našu – mora da je Mara pozvala šefa kabineta i upitala ga „a skoljka tenkovskih divizija ima etot Djurić“, pa je, kad je od šefa čula (iako je i odranije znala) da Đurić nema ni jednu, hitno pozvala direktora gasudarstvenog vojnog otpada i naredila mu da nađe dve, tri rashodovane tenkovske divizije, pa da pozove Đurića – ili još bolje, Vulina – i da ih proda Srbiji po skupe pare. Inače – belaj. Bez tenkovskih divizija Visoko antišambriranje pred Putinovim vratima može se produžiti na dva i po sata. A za to vreme, svadba se lako provuče. Kužite li, stari moji.

    

Komentari (26)

* Sva polja su obavezna
Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Milošević je svojevremeno u SAD vodio poveliki tim stručnjaka i savetnika, medju njima i doktora za medjunarodno pravo. Vučić je poveo Malog, Đurića i Čadeža. Takav je i rezultat.

   1. Sloba je u SAD-u, doduše u Dejtonu, a ne u Vašingtonu, pevao i pratio sebe na klaviru., dok su Tuđman i Izetbegović nervozno čekali da se pojave Klinton i Holbruk.

    1. Тај на клавиру је био Тито. Помешали сте удбашке виц-анегдоте…

     1. Ne, Milivoje, ništa ja nisam pomešao! To su objavile mnoge televizije. Stvar je u tome, što vi kada nešto ne znate, prebacujete neznanje na sagovornika. Mnogo je takvih primera!

  1. Rekla bih da je i Milosevicev rezultat slican Vucicevom, ako ne i gori, bez obzira na to sto je vodio silne strucnjake, a ovaj najvece diletante. I dan danas ubiremo plodove Slobine uspesnosti. I jos cemo. Uostalom, Vucic je, izmedju ostalog, i njegov proizvod.

 2. Ne mogu zamisliti da je Zaharova delovala samoinicijativno, baš kao što je nemoguće da neko od Vučićeve ekipe deluje samoinicijativno.

 3. Druže Basara ,

  Šta bi? Nema kolumne šta je sve radio tvoj veliki prijatelj AV kod predsednika Trampa nego daj po drugarici Zaharavoj? Razumem da se mora čuvati urednički dinar u S. glasniku, ali se mora imati i kičma.
  Samo jako, druže Basara.

 4. Pošto obožava da (bezuspešno) kopira Tita, AV je rešio da sada ponovi Rezoluciju Informbiroa (knjigu o tome još nije vratio Nadi Aždaji) i raskrsti sa ruskim medvedom, (dojučerašnjom “braćom“). Razlozi takvog Kopernikanskog Obrta će ostati samo njemu poznati, ali sad će biti interesantno videti svečano otvaranje novog Golog Otoka. Kao idealna lokacija se nameće Veliko Ratno Ostrvo (dok ga BG Duče još nije uvrstio u svoje sulude projekte), a to će biti i velika turistička atrakcija, sa zidina Kališa i pripadajuće gondole, posmatrati dvomotorce, tople zečeve i ostale sužnje kako sizifovski premeštaju kamenje sa jednog kraja na drugi…

 5. Iz Đurićevog besnog tvita saznadosmo da se kod gazda Putina čeka i po sat ipo u čekaonici. Nije loše. Koliko li se čeka kod brata Sija?
  Kod Trampa nema čekanja, a dobije se i hemijska olovka na poklon, što je nesumnjivo bolje.

  1. To je stvar kulture, Peđa. U Americi je sramota pustiti da kolokutor čeka, makar da ste predsednik Univerzuma, jer je tačnost vrlina, a na divljem istoku je to običaj – ako ne pustite da sagovornik dreždi pred vratima, čemu onda i vrata, i vlast i sve što ide uz vlast?…

 6. Drug kolumnista, uz sasluženje tetke iz Kanade, opet šatro kritikuje prijatelja svog prijatelja, a poslodavca obojice, pa razvodnjava… Ništa novo od poštovaoca lika i dela Marksa i Engelsa, Kardelja i Tita, a bogami i Šešeljevog večernjeg kursa demagogije, i njihovog dostojnog nastavljača.

  1. Kad ste poverovali heroj-Slobici da smo „pobedili NATO“ i da „nismo dali Kosovo“, što ne poverujete i dijete-Vujici šta god da je naglagoljao o svojim vašingtonskim uspesima? Što ste tako selektivni u samoodbrani?!

   1. @Milivoje Radaković

    Nadji si neki zivot „Milivoje“, bilo kakav, osim sazaljenja ne postizes vise nista tim tvojim „komentarima“…

 7. Naravno da je malo ko izvan Šapca znao da se tamo održavaju lokalni izbori, kad je Šabac od uvek bio poznat samo kao mesto gde se ide na vašar.

 8. Savet Zaharove je u stvari bio odlican. Sharon Stone se u takvoj situaciji ponasala potpuno samouvereno i dominantno, kao da ona njih saslusava. To sto nije nosila gacice i to namerno pokazala prekrstajuci noge je oruzje koje je imala i to je sve. Ko to nema prekrsti noge i sedi dostojanstveno ili kao Tito pred Nixonom zapali kubasku cigaru. To je valjda sustina stvari. Zaharova je precenila informisanost, inteligenciju i smisao za humor publike i to je sve.

 9. Zaharova je naknadno izjavila da su je pogrešno razumeli, tj. da je kritika bila usmerena na Trampa koji je velikog Putinovog prijatelja posadio na stolicu kao da je, bože me prosti, Šeron Ston.

Odgovori

Cassions Tema od FRT
shares