: Svetislav Basara

Zakoni za protivnici

Budući da je srpska majka – ponekom bogme i maćeha – moja malenkost ne kara (figurativno, naravno, honni soit qui mal y pense) JexS-a Tadića i Guzijana zato što su se kockali – tj. što su (pod nerasvetljenim okolnostima) novcem iz državne kase platili otkup za Srbina-siledžiju – nego zato što hoće da se vade, tj. da se pošto-poto vrate na vlast i da nastave tamo gde su stali.

    
Zakoni za protivnici 1Foto: Stanislav Milojković

To što i razredni i njegov omiljeni učenik izgledaju kao otrcani provincijski klovnovi, uopšte ne znači da ih po isteku Visoke Garancije nećemo još jednom fasovati.

Setite se, uostalom, kako je izgledao Najviši dok je u majici sa Šešeljevim likom navučenom preko košulje „prepravljao“ Bulevar Zorana Đinđića u Bulevar Ratka Mladića.

Da bi se u Srbiji postalo nešto Visoko – bilo kog ranga i bilo koje boje – mora se biti klovn. To je gvozdeno pravilo.

Ako se slučajno pitate zašto je otkup siledžije imao prećutnu, ali maltene plebiscitarnu podršku „našeg naroda“ (svih boja), reći ću vam da je to zato što (po slobodnoj, ali relativno pouzdanoj proceni) najmanje 85% posto članova „našeg naroda“ nema ništa protiv pronevere državnog novca u partijske (čitaj: privatne) svrhe, naravno pod uslovom da pronevera ide u njihovu korist, u rasponu od sendviča do ferarija, pa šta kome zapadne.

Mi smo naprosto društvo do grla ogrezlo u anomiju u kome – što reko Baja Pašić – „zakoni važe samo za protivnici“, što i ne bi bilo loše jer bismo, da je tako, bili bar polovično pravna država.

Problem je što zakoni ne važe ni za „protivnici“ iz jednostavnog razloga što se srpske političke garniture (svih vremena i boja) zakonitosti sete tek kad se strmopizde sa vlasti i stanu protivnicima koja su ih zamenili nabijati na nos raznorazne nezakonitosti, pronevere i zloupotrebe.

Evo, recimo, Marinika Tepić je onomad u ime Đilasa, slobode, pravde i bla, bla, bla, nabila na nos Bujketu neke marifetluke i pronevere na RTS-u i ni trenutka ne treba sumnjati da su Marinikine optužbe utemeljene.

Bujke se, po običaju, po ko zna koji put posrao samom sebi na glavu i Tepićku utužio nadležnom kadiliku za klevetu i jedva da treba sumnjati da će – budući da zakoni za protivnici – kadiluk presuditi u Bujketovu korist.

Viđi, međutim, vraga. Branko Klanšček je pre neki dan u Danasu podsetio Mariniku da je isto to što radi Bujke – na istom mestu, u RTS-u – vaktile radio i Đido i nikom ništa, jer su i onda zakoni važili za protivnici.

Možda se pitate – ako zakoni važe samo za protivnici, zašto carstvije Njega Visokog ne podigne optužnice protiv protivnika, JexS-a i Guzijana, za proneveru 900.000 državnih dolara, a protiv Đida za marifetluke sa sekundama. Evo zašto. Zato da JexS, Guzijan i Đido kad se reinstaliraju na vlast ne bi podigli optužnicu protiv Visokog i Bujketa.

Kužite li, stari moji, kako funkcioniše sistem. Kužite moj Sebastian.

    

Komentari (8)

* Sva polja su obavezna
Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. To je tak prosto, kako funkcionira „naš domaćinski sistem“. I vi ćete sutra da guzite ako budete bili strpljivi, sočim ja prestanem to da radim, sve ove divne, uspešne, napredne, godine.

  2. Kanda je Klanščekov sendvič siromašniji nego Tvoj Base. Uzgred ne valja ti kantar brate, Mnogo više i mnogo teže materijalno (lako dokazivo) usisavaju novce naprednački Visoki funkcioneri i prateća ergela negoli ovi demokratski puleni. Nije ista srazmera u realnosti osim na ‘artiji kolumbe.

  3. Dokle gođ Pašićev spomenik stoji na istoimenom trgu, Srbiji neće krenuti na bolje. Pašićeva politika je politika svih politika u Srbije. Izvor i utoka svekolikog sistemskog zla. To je najveći klovn malene klovnovske prćije kojoj tepaju Srbija.

  4. Ujka Bas!
    Svaka ti je ka Njegoševa-Amfilohijina,samo ponekad i ti potpišeš peticiju za“Zakoni za protivnici“,pa vam se vrati k’o bumerang.Eno još oplakuju don Mila po čitavom regionu“demokrate“.

  5. Тачно тако – да се закони односе макар на политичке душмане, Србија би била полуправна држава, ал’ јок. Нема ни половичне државе, а правде ни у траговима – политички сустав је карађоз за рају, а раја не може у отимању за сендвич (брашно, зејтин и леве опанке) да стигне до идеје да би некаква правда могла да постоји, сем оне за Уроша, Миладина, Слобицу, Шешеља и остале див-јунаке нашег слободољубивог батал-народа!
    Прошло је тисућу и четири стотине лета како су се Словени скотрљали у Европу, а од Европе су данас даље него првог дана.

Odgovori

Cassions Tema od FRT
shares