Bez komentara?

Putina od koronavirusa štiti – dezinfekcioni tunel

Putina od koronavirusa štiti - dezinfekcioni tunel Izvor: Tanjug / Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruskog predsednika Vladimira Putina od koronavirusa štiti poseban dezinfekcioni tunel kroz koji moraju da prođu svi koji mu dolaze u posetu u rezidenciju pored Moskve, objavila je novinska agencija RIA.

Tunel, koji je proizvela ruska kompanija sa sedištem u gradu Penzi, postavljen je u Putinovoj službenoj rezidenciji u Novo-Ogarjovu.

Snimak tunela koju je objavila RIA u utorak prikazuje ljude sa zaštitnim maskama kako prolaze kroz njega dok ih prska dezinficijens.

Ruska novinska agencija opisala je dezinficijens kao fini oblak tečnosti koji prekriva odeću ljudi i bilo koji izloženi gornji deo tela.

Dmitrij Peskov, Putinov portparol, rekao je u aprilu da svi koji se sastaju s Putinom moraju da prođu testiranje na virus. Mesec dana kasnije, Peskov je rekao da je zaražen.

Rusija beleži više od 500.000 slučajeva zaraze, treći najviši broj u svetu nakon Brazila i SAD-a, a to pripisuje programu masovnog testiranja.

Dosad su u Rusiji od posledica koronavirusa umrle 7.284 osobe – manje nego u mnogim drugim zemljama. Kritičari sumnjaju u tačnost podataka o broju mrtvih.

Sve o pandemiji možete čitati na stranici Koronavirus.