Bojan Kostreš

Kostreš: Vlast da se ogradi od Čepurina

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin očigledno nije svestan da Republika Srbija nije i ne planira da postane ruska gubernija.

Piše: FoNet

Novi Sad 05. novembar 2017. 15:29

Kostreš: Vlast da se ogradi od Čepurina

Foto: Medija centar

To što dolazi iz države gde ne postoje elementarne forme demokratskih odnosa, ne znači da može da crta mete na čelu liderima opozicije u Srbiji, saopštila je danas Liga socijal demokrata Vojvodine (LSV).

“Pošto on očigledno ne razume, mi iz Lige socijaldemokrata Vojvodine mu poručujemo da je u uređenim i civilizovanim evropskim društvima, opozicija jednako koliko i vlast, ravnopravan učesnik političkog sistema i njen rad se ne može delegitimisati na takav način pozivanjem na linč”, navedeno je u saopštenju LSV koje je potpisao generalni sekretar Bojan Kostreš.

Ni jedna država koja čuva najosnovnije elemente vlastitog integriteta ne bi tolerisala da je diplomatski činovnik bilo čije vlade na ovako agresivan i neprimeren način uči šta su njeni nacionalni i državni interesi.

Srbija ima i vlast i opoziciju koji su izabrani od građana i time ovlašćeni da svako u svom domenu definiše šta su interesi našeg društva, konstatuje LSV.

Po oceni ove stranke “vaka pretenzija Čepurina ili bilo kog diplomatskog činovnika neke strane zemlje ne može se tolerisati, posebno ako se iznosi u ovako agresivnoj formi”.

I zbog toga, ako se vlast u Srbiji ne ogradi od njegovih izjava i ne uskrati mu dalje mogućnost da nas svađa sa našim regionalnim i evropskim okruženjem, značiće samo da podržava takve stavove i da se Srbija neopozivo nalazi na putu vlastite propasti, zaključeno je u saopštenju LSV.