Boško Obradović

Stamatović: Poziv na dijalog zamajavanje da se prikriju životni problemi u Srbiji

Novi magazin pre 4 dana

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da je poziv na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, koji je uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zamajavanje kojom vlast Srpske napredne stranke želi da prikrije životne probleme naroda u Srbiji.
“Naprednjačka vlast nas zamajava pričom o evropskim integracijama i unutrašnjem dijalogu o Kosovu, kako bi prikrila životne probleme sa kojima se suočava narod u Srbiji, optužujući zaposlene u Fijatu i Goši da nisu dovoljno… »

Koncept privlačenja stranih investicija na ozbiljnom ispitu

Danas pre 4 dana

* Fijat nema nijedan razlog da ode iz Srbije. Jer u Kragujevcu ne samo da ima najsavremeniju fabriku automobila na svetu, već i najjeftiniju radnu snagu. Osim toga, od države dobija subvencije i oslobođen je plaćanja gotovo svih poreza i doprinosa
Gotovo jednomesečna obustava rada u kompaniji Fijat-Krajsler automobili Srbija okončana je prošlog utorka, kad se u Kragujevcu… … pored premijerke Ane Brnabić, “sjatila” i vrhuška Saveza samostalnih sindikata Srbije sa… »

Miša Brkić: Svi u Evropi i svetu misle da smo mi dno dna

N1 Info pre 8 dana

Novinar Miša Brkić kaže da je dobro što se selo za sto povodom situacije u Fijatu, ali da ga je fascinirao zahtev sindikata u vezi sa organizacijom proizvodnje, “u šta ne može da se meša”. Kaže da je taj štrajk potka za razgovor o tome da li je model privlačenja investitora subvencijama dobar. Smatra da nije, jer otvara mogućnost korupcije.
Nakon dvadesetodnevnog štrajka, u sredu su započeli pregovori između radnika i menadžmenta Fijata. Pored premijerke, pregovorima rukovodstva i štrajkačkog odbora kompanije Fijat Krajsler automobili prisustvovali su i ministri… »

Obradović: Srbija i dalje pomaže Fijat i kao narkomanu daje nove subvencije

Novi magazin pre 9 dana

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da su građani Srbije uložili milijarde evra u Fijat i da se subveniconisanje te italijanske fabrike nastavlja i dalje.
Verovali ili ne mi i dalje subvencionišemo Fijat, to se iz godine u godinu nastavlja, rekao je Obradović novinarima u Skupštini Srbije. “Kada isteknu subvencije, strani investitor ponovo traži pare i vi mu kao narkoman dajete… »

Obradović: Vlada kao narkoman daje nove subvencije Fijatu

N1 Info pre 9 dana

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da su građani Srbije uložili milijarde evra u Fijat i da se subveniconisanje te italijanske fabrike nastavlja i dalje.
“Verovali ili ne mi i dalje subvencionišemo Fijat, to se iz godine u godinu nastavlja”, rekao je Obradović. “Kada isteknu subvencije, strani investitor ponovo traži pare i vi mu kako narkoman dajete novu subvenciju”, rekao je… »

Milošević: Radnike u Fijatu plaća Srbija a ne Italijani

N1 Info pre 11 dana

U Srbiji u ovom trenutku štrajkuje najmanje 3.000 radnika. Dok radnici Fijata poručuju da država šalje štrajkačkom odboru poruke samo putem medija, a ništa ne rešava, radnici u Fabrici šinskih vozila Goša radikalizovali su protest i neki od njih počeli su štrajk glađu.
I jedni i drugi poručuju da neće odustati od svojih uslova. Dok se jedni bore za bolje uslove rada i veću platu, drugi se bore za egzistenciju. O tim štrajkovima za Infobiz govorio je novinar dnevnog lista Danas Aleksandar… »

Novi dan o stranim investitorima i štrajkovima

N1 Info pre 12 dana

Tema jutra Novog dana televizije N1 u ponedeljak, 17. jula, biće štrajkovi u stranim kompanijama koje su dobile subvencije države Srbije. Štampu će prelistavati novinarka Milana Pejić, a biće reči i o Drinskoj regati i knjizi “Ljubavna istorija Beograda” autora Nenada Novaka Stefanovića.
Već više od deset godina strani investitori dobijaju subvencije kako bi došli da posluju u Srbiji. U ovom trenutku, štrajkuju radnici Fijata, Gorenja, Goše. Ono što povezuje sve ove kompanije je da ih vode strani investitori. O… »

Talas štrajkova u Srbiji: Ko kome “lomi kičmu”?

Pravda pre 13 dana

Godinu dana posle „slučaja Jura“ kada su u javnost procurile prve priče o nezavidnom položaju zaposlenih, Srbija se suočava sa talasom štrajkova. Da li su to na naplatu stigli ugovori o stranim investicijama skrojeni na državnim subvencijama stranom poslodavcu i jeftinoj domaćoj radnoj snazi.
Generalni štrajk oko 2.000 proizvodnih radnika u „Fijat Krajsler automobili“ (FCA) Srbija koji je počeo 27. juna, kao da je dao krila i drugim nezadovoljnicima. Posle „Fijatovih“ radnika koji traže povećanje bruto osnovice zarade… »