Braća Kličko i Usik

Braća Kličko: Krvav rat, borićemo se; Lomačenko pobegao, Usik se vratio

Podeli:
Vladimir Kličko, Vitalij KličkoIzvor: REUTERS/Gleb Garanich

Ukrajina je jedna od velesila u svetu boksa, a neke od najvećih zvezda ove države uključene su u vojni sukob sa Rusijom. Nekadašnji svetski prvaci teške kategorije, braća Kličko, spremni su ukoliko bude potrebe za oružanim sukobom, a oglasio se i aktuelni prvak najteže divizije – Aleksandar Usik.

Stariji brat KličkoVitalij (50), gradonačelnik je ukrajinske prestonice Kijeva od 2014. godine i jedna je od vodećih figura ukrajinskog političkog života poslednjih godina, posebno kada je reč o protestima protiv ruske policije.

„Ovo je već jedan krvav rat. Nemam izbora, ako treba, boriću se“, izjavio je Vitalij Kličko.

Vladimir Kličko (45) se prijavio u vojsku ukrajinskih rezervista ranije u februaru dok se Ukrajina spremala za napad Rusije.

Ukrajinski mediji navode da je iz zemlje poslednjih dana pobegao proslavljeni bokser lake kategorije (do 61 kg) i dvostruki olimpijski prvak Vasilj Lomačenko. On se trenutno nalazi u Grčkoj.

Početkom nedelje Aleksandar Usik je viđen u Londonu, gde je ugovarao detalje revanša sa Entonijem Džošuom, ali se potom vratio u domovinu.

„Neki su pisali da sam pobegao, ali nisam. Bio sam odsutan zbog posla, ali sam se vratio. Sada sam kod kuće. Prijatelji, moramo da se ujedinimo u ovom teškom trenutku. Veoma sam emotivan zbog svoje države i svog naroda. Svi zajedno treba da radimo na tome da okončamo ovaj rat“, izjavio je Aleksandar Usik.