Crna Gora zatvorila granicu s BiH

Crna Gora zatvorila granicu s BiH zbog sve više slučajeva koronavirusa

Foto: EPA

CRNA Gora zatvorila je u četvrtak granicu s Bosnom i Hercegovinom i ponovo uvela obvezno nošenje maski, nakon što su epidemiju u zemlji razbuktali navijači koji su se u Crnu Goru iz Srbije vraćali preko BiH.

“Nacionalno koordinacijsko tijelo donijelo je odluku da se BiH privremeno izuzme s liste država iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mjere institucionalne izolacije. Od danas ulazak iz BiH je moguć uz negativan PCR test akreditiranog laboratorija“, priopćila je crnogorska vlada.

Navijači iz Crne Gore preko BiH putovali na utakmicu Zvezde i Partizana

Na taj se potez odlučila jer je većina od devet trenutno aktivnih slučajeva koronavirusa “uvezena iz Srbije tako što su neodgovorni pojedinci ušli u Crnu Goru preko BiH“.

Radi se o crnogorskim navijačima koji su preko BiH putovali u Beograd na utakmicu između Crvene zvezde i Partizana i istim se putem vratili u domovinu.

Ta se utakmica prošloga tjedna igrala pred 25 tisuća gledatelja, u vrijeme kada se većina europskih sportskih natjecanja održava bez publike ili uz ograničen broj gledalaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obvezne maske na javnim mjestima

Vlada u Podgorici je također zbog “dramatičnog povećanja broja inficiranih u više država regije i novoinficiranih u Crnoj Gori” vratila obavezu nošenja zaštitnih maski na svim javnim mjestima.

U Crnoj Gori je trenutno devetero oboljelih od covida-19. Ta zemlja je 42 dana uzastopce bila bez novoinficiranih koronavirusom, a kraj epidemije na svojoj teritoriji proglasila je 2. lipnja, nakon što dva inkubacijska razdoblja nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze.

Dan ranije otvorila je granice za 130 zemalja u kojima je broj aktivnih slučajeva manji od 25 na 100 tisuća stanovnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?