ČUVENI RUSKI KARDIOLOG MJASNIKOV IZRIČIT

ČUVENI RUSKI KARDIOLOG MJASNIKOV IZRIČIT: Ako želite zdravo srce, ove namirnice pod hitno ubacite u ishranu!

Ova hrana je spas! Može značajno da nam produži život, tvrdi on

NUTRICIJA
  12:04h Autor: Stil

Foto: Printscreen Youtube / Доктор Мясников

Konzuiranje zdravih namirnica ključno je za očuvanje zdravlja celog organizma, od prevencije i lečenja od raznih virusa, do produženog životnog veka, ističe poznati ruski lekar i televizijski voditelj, Aleksandar Mjasnikov.

On je priznati kardiolog, a svaka njegova reč se pažljivo sluša. Na pitnje kako što duže ostai zdrav, očuvati srce i izbeći druge zdravstvene komplikacije, on je rekao: “Dokazano je da određena hrana ima blagotvorno dejstvo na naš orgnizam, te nam samim tim pomže da živimo duže. Takođe, veliku ulogu igra i genetika, ali je vrlo važno pravilno birati hranu.”

U ovih šest namirnica za dug život se on kune:

1. Povrće

Među povrćem izdvajaju se karfiol i brokoli. Ako se često konzumiraju, aktivira se prirodni sistem za detoksikaciju. Povrće smanjuje mogućnost nastanka malignih tumora.

2. Voće

Da biste imali dug i zdrav život i sprečili kardiovaskularne bolesti, potrebno je svakodnevno pojesti dve porcije voća i tri povrća, objašnjava grupa američkih dijetetičara, a navodi ruski doktor. Rezultati istraživanja koje je sproveo ovaj tim otkrili su da je dnevna potrošnja pet porcija voća i povrća povezana sa manjim rizikom od umiranja.

3. Morski plodovi

Nezasićene masne kiseline u morskim plodovima su spas za srce, ali i ostaale organe. Takođe, imaju vrlo dobra antioksidativna svojstva.

TAJNA PUTINOVE MOĆI JE OVAJ ČAJ: Otkrivamo vam SASTOJKE mešavine koja čisti organizam od OTROVA!

riba, jela sa ribom, posna jela
foto: Shutterstock

5. Orašasti plodovi

Rezultati studije sprovedene 2020. godine došlo se do zaključka da zamena životinjskih proteina biljnim proteinima smanjuje smrtnost bilo kog uzroka. Naročito korisni su bademi.

6. Tamna čokolada

Tamna čokolada sadrži flavonoide, a oni poboljšavaju cirkulaciju i mentalnu budnost. Istraživanje je pokazalo da čak može i u znatnoj meri da ojača imuni sistem.

7. Beli luk

Svima nam je već poznato koliko je beli luk lekovit. On blagotvorno deluje na krvne sudove i znatno smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

POMEŠAJTE OVA 2 SASTOJKA I PIJTE SVAKO JUTRO: Nataloženi toksini i paraziti iz creva nestaju u rekordnom roku! (RECEPT)

Beli luk
foto: Shutterstock

(Stil.kurir.rs)