Drama na aerodromu u Vilniusu

INCIDENT U VILNIUSU

Drama u litavskoj zračnoj luci: Pogledajte kako je avion iz Milana za dlaku izbjegao tragediju

Izvori bliski avioprijevozniku rekli su da je blato oštetilo stajni trap i područje oko njega. Rekli su i da su se oba motora “nagutala” blata

Piše:

D. R.

Objavljeno: 05. veljača 2024. 16:34

  

<p>Incident na aerodromu u Vilniusu</p>

Incident na aerodromu u Vilniusu Screenshot/X

VEZANE VIJESTIVELIKO NEVRIJEMENajjača oluja u zadnjih 30 godina pogodila sjever Europe: Autobus otpuhan s ceste, razneseni prozori hotela!ISTRAGA NESREĆEU padu helikoptera poginuli medicinska sestra i bolničar, istražitelji šokirani: ‘Našli smo ostatke te životinje…‘

PROMOJednostavni, brzi i slatki recepti pobjednika MasterChefa Luke Veića

Zrakoplov Airbus A320 litavskog avioprijevoznika Avion Express sletio je u subotu nakratko s jedne od uzletno-sletnih staza Međunarodne zračne luke u Vilniusu u Litvi, što je vodstvo aerodrom natjeralo da je na nekoliko sati zatvore.

Nešto manje od 180 osoba nalazilo se u zrakoplovu koji je u Vilnius iz Milana stigao oko 14 sati po litavskom vremenu. Nakon što je sletio, zrakoplov je zbog nepovoljnih zimskih uvjeta na pisti produžio u blato pored nje.

Na snimci ove neplanirane ekskurzije koja je objavljena na društvenim mrežama može se vidjeti da su motori blato bacali oko, pa i po samom zrakoplovu. Izvori bliski avioprijevozniku rekli su da je blato oštetilo stajni trap i područje oko njega. Rekli su i da su se oba motora “nagutala” blata.

Piloti nisu dopustili da zrakoplov zapne u blatu već su ga uspjeli vratiti na pistu. Da je avion kojim slučajem ostao u blatu, akcija vađenja potrajala bi sigurno više od dva sata.

#Zrakoplov #Zrakoplovna Nesreća #Litva #Vilnius #Novosti