Draža Petrović

Samouki samoatentatori

Samouki samoatentatori Izvor: N1

Nekad naprednjaku moraš da nacrtaš da bi mu objasnio.

-Je l’ moram da ti nacrtam? – vikneš ti na njega besan, a on kaže: “Ajd, nacrtaj!”

Tek tada nastaje belaj.

-Šta si ovo nacrtao, jesi normalan!? Ko te plaća? – krikne naprednjak, zgranut nad crtežom.

-Vi hoćete da ubijete predsednika! – vikne drugi naprednjak, totalno karikaturalno rastrojen.

-Ma jok! Je l’ moram da ti nacrtam da nećemo da ubijemo predsednika!? – nađeš se u neugodnoj situaciji, pa mu, dakle, iznova nacrtaš da nećeš da ubiješ predsednika, već bi predsednik da izvrši “samoatentat”, vrstu atentata koja se pojavila na ovim prostorima 2012. godine, dolaskom na vlast najtalentovanijih svetskih samoukih samoatentatora.

Samoatentat je vrsta atentata u kome je podela uloga malko čudnovata. Naime, i atentator i meta su isti čovek!

Samoatentate je najteže unapred razotkriti, kažu stručnjaci, jerbo uvek postoji tajni dogovor između samoatentatora i samoatentatora, između jedne te iste osobe, takozvani unutrašnji atentatorski dijalog ili unutrašnja zavera protiv samog sebe.

Za razliku od onih koji izađu na terasu namerni da skoče, pa pola dana stoje na terasi dok ih svi ubeđuju da odustanu, te na kraju i odustanu, samoatentator angažuje razne osobe, od Milenka J. do Vladimira Đ, koji ne ubeđuju samoatentatora da odustane, već ubeđuju one koji nemaju pojma da su baš oni atentatori da odustanu od namere koju nisu ni imali.

Samoatentat traje u proseku tri dana na svim nacionalnim frekvencijama i najoposniji je za one koji nisu ni znali da su atentatori, a uopšte nije opasan za samoatentatora, kome na kraju ne fali ni dlaka s glave, ali odaje utisak da mu fali neka daska.

“Ubijanje Vučića”, “MI6 sprema napad na Vučićevu porodicu”, “Osam ubica čekalo Vučića”, “Meta bio Vučićev auto”… – samo su neki iz kolekcije najlepših samoatentatorskih naslova u praktičnom priručniku: “Kako izvršiti samoatentat”.

Antologija najlepših svetskih samoatentatorskih basni & samoatentatorskih bajki, takođe, sadrži onu Ezopovu gde dečak čuva ovce, ali mu je dosadno, pa jednog dana počne da viče: “Vuk, vuk, vuk!”

Svi iz sela dotrče da mu pomognu, ali od vuka ni traga ni glasa. I drugi put mu beše dosadno, pa opet počne da viče: “Vuk, vuk, vuk!”, celo selo opet dotrči, ali nema vuka.

Dve nedelje kasnije, kada su u selu treći put čuli “Vuk, vuk, vuk!”, svi seljani su samo pojačali televizor do daske da ne slušaju onog klinca kako se dernja, jer su znali da nema ništa od vuka, ali se vuk stvarno pojavio. I pojeo sve ovce.

“Dečak koji je vikao: Vuk!” jeste basna koja ima svoju savremenu srpsku verziju u bajci “Tabloid koji je vikao: Ubiše Vučića!”, i prema njoj, bila jednom grupa seljaka koja je svaki dan vikala “Vučić, Vučić, Vučić, atentat, atentat, atentat!”.

Ovce koje su pasle na obodima sela su svaki put trčale da im pomognu, noseći transparente “Stop krvavom scenariju”, ali 185. put, ovce su samo pojačale televizor i nastavile da gledaju “Zadrugu”, “Parove” i Lavove, jer ko će, bre, da izlazi na ovu zimoću, kad se sve uvek završi isto – samoatentatorovim pozivom da nema potrebe za masovnim izlaskom na ulice, jer je samopasnost od samoatentata samoprošla.

Tagovi:

Samouki samoatentatori

Nekad naprednjaku moraš da nacrtaš da bi mu objasnio.

Ostavi komentar

Štucko

Džaba sjajnog teksta kada je lestvica razumevanja njegove poente izvan prijemno percepirajućeg opsega prosečnog građanina Srbije.

Sasa

BRAVO!!!

*Дортјол University

Vučić dlaku menja ali ćud nikako …..ali od njega nikada neće biti vuk kao i od Orlića orao.

D.

Cela istina😀

Ogi

Pucajte, ja i dalje držim čas.

Bane

Primenjeni Orvel.

Dr u penziji

Bravo Drazo ,ja sa detetom koje je otislo komuiciram preko skajpa ali dete je zadovoljno pa i ja sam

LičaNIN

Dr ažo , dražiš dražice nadraženih snsovaca

AS

Samoatentat, genijalno. Poslednja recenica je maestralno zaokruzila savrsen text i zbunjujucu , jezivu realnost u kojoj zivimo.

Gordana P.

Bravo Dražo, šteta što naprednjaci ništa ne kapiraju!!

Dr

Bravo

Igor

Pa crni Dražo, sada i sa podsećanjem na ovu basnu ima naslov u sutrašnjem broju….

Sutra malo sutra

DRAŽO KRALJU!

Milka

Mi smo stado, koje ide za klepetusom, a oni koji su izasli iz rulje danas komunuciraju sa roditeljima preko skajpa. Cekajuci zlatno doba pozdravljam gospodina Drazu!

Matičar

Dražo legendo, zbog tvoje kolumne svaki petak mi je praznik. Samo nastavi da ih ismevaš, ustvari sami se nameštaju za ismevanje.

Agbaba Dušanka

Komentatori su promašili temu, brane Vučića, a niko ga ne napada. Dajte komentar na članak o izmišljenim atentatima, kampanji nad kampanjama. Ništa niste shvatili😥

crni domino

Bravo! Ma bravo Drazo Petrovicu! Svaka recenica me je zasmejala i duboko zamislila! Cestitam!!!

mica

Strasno da narod Srbije nazivate u tekstu ovcama koje veruju pogresnim ljudima i gledaju rialiti programe. Vi nista ne znate, narod Srbije ima mozak i kulturu. I svojim mozgom ce birati na izborima , a ko ce biti ovca videcemo.

Baba

Da narod Srbije ima mozak i kulturu, danas bismo bili u EU, uredjena i normalna drzava. Ovako, nikad nista normalno, nikad u EU. Pametna deca pobegose.

Dr u penziji

bravo za komentar

Ovca

Ti možda i nisi, verovatno primaš platu da botuješ za vladajuće (juče ds, danas sns, sutra sps, prekosutra… platiće već neko).

Soko

@mica Ti sigurno radis u drzavnoj upravi, neki salter? I imas knizicu? I lepo ti je?

KoSmoToMi

Vidi se po izabrani(o)m sa koliko mozga raspolaze 25% naroda; kulturo eve me, bre!

Lola

A kako nazvati ovce, možda goveda? Može i tako, samo Draža je fin čovek pa neće sa vas vređa, gospoja. Samo se Vi držite SNS-a i uživajte. Još malo.

Živković

botu Jg.

Kondor

Bice Drazo, da ovde mnogima fali daska u glavi. I to ne jedna. Racunam prvo sebe. Hvala.

Milan

Toliko opzuzbi to znaci zavist. Ako smatrate da je kriv dokazite to a ne ovako.

Natasha…

Greskom ti dadoh plus, izvini… (By the way, sta bi za tebe bio dokaz?)

Emilija

Vucic dovodi strane investitore, otvaraju se nove fabrike, grade se putevi a trudi se i da resi problem KiM

Milutin

“Dovodi investitore” Po ko zna kakvim uslovima “Gradi puteve” Mi gradimo puteve to su nase pare “Resi problem KIM” Tako sto ce ga priznati

E, Pa

Naši putevi duplo više koštaju nego u drugim zemljama, a otplaćivace ih i naši unuci, kredit na kredit se uzima.

Atlantiđanka

više ste me nasmejali čak i od Draže!

Ovca

Rešiće problem KiM kao što smo rešili problem Prevlake sa hrvatima. Problem rešen, Prevlaka više nije naša.

Emilija

Predsednik se iz dana u dan bori za sve nas i bolju buducnost nase dece

Kondor

Hvala mu, na takvoj borbi. Zemlja nam opuste. Svi odose.

Inoćentije

I produžava rok za odlazak u penziju na 67 godina. Nema ko da radi jer mladi odoše a mi stariji sa radnog mesta pravo u večnu kuću.

Jedan što je na vreme zbrisao

koje dece? Sva pametna deca su već pobegla da se nikad ne vrate, ili eventualno pred penziju da požive poslednje dane što jeftinije. A njihova deca ne znaju srpski čak i ako roditelji medjusobno pričaju na srpskom. Oni govore drugi, jezik njihove domovine, i za njih je Srbija strana država koju treba zaobići. Pozdrav iz Amerike.

Hogar

nemoj vise da se bori, ko boga ga molim. Sto se on vise (kao) bori, nama sve gore.

Ovca

Ako možete ti i tvoj predsednik da nešto učinite, nemoj više ništa da činite za nas da nam bude bolje.

Dr u penziji

HA HA HA gde ti zivis

Lars

Na Pinku ocigledno!

Miko

Kao neko ko nije ni u jednoj stranci mogu reci da mi se smucilo. Toliko sramnih i prljavih optuzbi coveka za koga smo svedoci da se bori dan i noc za nasu decu. Bar je nesto uradio.. doveo investitore.. bar 1m autoputa uradio. Kako mozete tako?

Veliki

ti nisi u stranci?

mirko

Po ovome što si napisao, ispada čovek koga tako strasno hvalite, izriče sramne i prljave optužbe. Nije da nisi u pravu, ali mi se čini, da ti nije bila namera da to saopštiš.

Odisej56

tako je sve je finansirao iz svog dzepa, a ljudi nezadovoljni. A tek koliko se bori da nasa deca pobegnu u Nemacku…

TNT

@Miko znamo BOTINO šta si hteo da porucis, ali recenica ti ima sasvim drugaciji smisao, u suštini si nehotice napisao deo istine, ono da nas lažno optužuje.

Ovca

Evo nisam ni ja u stranci, nisam nikad ni bio. Meni se smučila ta njegova borba i toliko potenciranje te borbe, smučili su mi se raznorazni bizoni, satrapi, pijandure i ostali akrepi koji ga brane i hvale.

y

Nasa deca koja nisu njegovi sendvicari napustaju Srbiju u proteklih sedam godina. Autoputeve zapoceli prethodni kao i mostove a investitore placa nasim parama o kojima on odlucuje.

LičaNIN

, Emilijo i još po neki otvorite oči dok vam ne bude kasno , dali je vama sukob interesa ako Nebojša ministar da dozvolu tati da izvozi oružje , a da se pre penzije nikad nije bavio tim poslom , dali vam to smeta ? Ako ne onda neka vas vuku za nos žaomi vas je .

Kole

Drazo umro sam od smeha prosli petak i novom epizodom Pljiza!

MILE 011

Lako je Draži da piše u toploj redakciji . Nije on u koži sendvičara kojima je zima i duga a samim tim i teška . Hladno je Vučić je kratko napolju njih autobusi nigde ne voze oni gladni i bez 1000 dinara . Treba izdržati glad po ovoj hladnoći moj Dražo …

Asomacum Brothers

Čist dokaz da su Koraksove karikature u listu Danas, lekovite. Vidim da ih i Vučić privija na bolne grudi. Gde ćeš veću čast od toga. Bravo Dražo.

Asomacum Brothers

Kasniš Dražo. Toliko masnih događaja uzmeđu dva petka da je jedna kolumna kratka da sve zabeležiš. Angažuj i ti botove.

Ljilja

Draza je pametan,vidi ono sto mi ne mozemo odmah da uocimo.Dobre kolumne!Svaka cast i za pljiz!

SPIRIDON

Bravo gosn Dražo! SAMO ATENTATIRANJE NA SAVRŠENO NAPRDNI NAČIN!!!

Neko Tamo

Draza car kao i uvek! Ali sve ovo postaje isuvise morbidno.

Kole

Zaboravio si Drazo da se samoatentatori uvek smestaju u posebne zdrastvene ustanove.Kao i uvek super tekst.

Sve Znam

Bravo za Dražu Cara! Čak je probudio neke lepe uspomene – kad smo bili klinci govorili smo ” samoubistvo iz zasede”.

Dujda

Boga mi, Dražo, nisi loš.. Čak naprotiv..

Батаниџа

Дражу увек најбољи!! Свака част, али шта ћемо са оним поклоном од Обреновића којим га дариваше Путин. Како то описати.

Na koji način se grejete?

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pristajete na Uslove korišćenja *

Pročitajte još

Bjelica izjednačio rekord karijere i srušio Dalas! 05:15 h

Radnici Pošte odbili ponudu Vlade da najniže plate budu povećane za 20 odsto 00:00 h

Najbolji filmovi 2019. po izboru magazina Roling stoun 08.12.2019.

Zukorlić kaže – plagijate osuditi, a u odluci o Malom vidi politički obračun 08.12.2019.

Vučić: Krivična prijava jer nema smisla da 500 puta odgovaram na iste gluposti 08.12.2019.

Janković traži od Zukorlića da Skupština ispita Filološki zbog plata i dekana 08.12.2019.

Prostorni plan nije predvideo naplatne rampe koje niču oko Niša 08.12.2019.

Šakota: Nisam očekivao da ćemo juriti rezultat 08.12.2019.

Cassions Tema od FRT