DVERI,POZIV NA PROTEST

Двери

ДВЕРИ: МОРАЛИ СМО ДА ДОЂЕМО ИСПРЕД РТС-А ДА БИ НАС ОБЈАВИЛИ

 

  • САОПШТЕЊА
  • Извор: РТС
  • |
  • Четвртак, 14.09.2017 14:26

 

Српски покрет Двери изражава велико чуђење, јер се данас управо и десило мало медијско чудо. Радио телевизија Србије, објавила је у пар реченица извештај са данашње конференције за медије, коју су Двери одржале испред РТС-а, а поводом протеста заказаног за суботу 16. септембра. Једино недостаје да ћемо доћи да гостујемо у Дневнику 2 РТС-а. Саопштење РТС-а, преносимо у целости:

Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић најавио је за суботу протест за који је рекао да представља „велики почетак свенародног отпора против Вучићеве власти“.

„У Србији влада потпуни медијски мрак а без слободе медија нема слободних избора“, рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре испред зграде РТС-а.

Обрадовић је поручио да протест почиње испред зграде телевизије Пинк, затим ће се наставити испред Владе Србије а завршиће се испред зграде Радио-телевизије Србије.

Како је рекао, демонстранти ће испред зграде Пинка протестовати против коришћења националних фреквенција у приватне и партијске сврхе и тражиће да се тој телевизији одузме национална фреквенција и да се забране ријалити програми.

Истакао је да ће се покрету Двери и Здравој Србији испред Владе на централном скупу придружити партнери.

„То су пре свега Удружени синдикати Србије Слога на челу са Жељком Веселиновићем, Ратни војни ветерани, удружење пензионисаних војних лица Србије али и оштећени радници у бројним пљачкашким приватизацијама широм Србије“, навео је Обрадовић и додао да ће ту бити и група грађана Пиротска нова снага и покрет Отаџбина на челу са Славишом Ристићем и Марком Јакшићем.

Обрадовић је истакао да ће се протест завршити испред зграде РТС-а са јасним слоганом – „Овако више не може, ослободимо медије у Србији“.

Тражиће да јавни сервиси ослободе простор за опозицију и истиче да то важи са све телевизије са националном фреквенцијом.

 

Извор: РТС

Бошко ОбрадовићСаопштењаРТС

Подели вест: