Italijanske prazne priče?

Fijat odbio da poboljša ponudu radnicima, skup pred kapijom fabrike u četvrtak

BIZNIS 25. maj. 202217:05 > 19:244 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Samostalni sindikat kragujevačkog Fijata pozvao je radnike da se u četvrtak u 10 časova okupe ispred ulaza u fabriku, jer menadžment Fijata odbija da im izađe u susret oko postavljenih zahteva.

POVEZANO:

„Nakon upravo završenog razgovora sa vrhom kompanije Stillantis u Kragujevcu i novim menadžerima, odbijeni su svi naši predlozi da se popravi ponuda koju je kompanija dala radnicima za odlazak na rad u inostranstvo ili napuštanje fabrike. Predstavnici kompanije izneli su čvrst stav, da ništa ne žele da promene u svojoj ponudi“, stoji u saopštenju koje je potpisao Saša Đorđević, predsednik samostalnog sindikata Fijata Srbija.

Sindikat najavljuje „odlučnu akciju“.

“Zato, za sutra u 10 časova, pozivamo sve radnike Stillantis-a i kooperantskih kompanija da dođu ispred kapije kod “Šest topola”, kako bi ih upoznali sa namerama poslovnog rukovodstva o načinu rešavanja prestojećeg socijalnog programa. Preduzećemo odlučnu akciju da bi zaštitili naša radna mesta, naše porodice i naš grad“, kažu u sindikatu Fijata.

Član pregovaračkog tima radnika Fijata Igor Anđić za N1 tvrdi da Samostalni sindikat Fijata pokušava da preuzme protest “u dosluhu sa menadžerima Fijata” pozivanjem na sutrašnji skup ispred fabrike u Kragujevcu. Zato, pregovarački tim poziva radnike da ne dolaze na protest zakazan za sutra.