Jovanović preti?

Jovanović: Neko će morati u zatvor zbog kriminalne rekonstrukcije ulica

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da će zbog kriminalne rekonstrukcije nepuna tri kilometra ulica na Dorćolu „neko morati da ide u zatvor“, saopštila je Narodna stranka.

    
Jovanović: Neko će morati u zatvor zbog kriminalne rekonstrukcije ulica 1Foto: Narodna stranka

„Nedopustivo je da se građani Beograda maltretiraju već sedmi mesec, iako je prva faza rekonstrukcije, koja obuhvata ulice Kraljice Marije i 27. marta, trebalo da bude gotova još 20. avgusta, a da svi radovi budu završeni do 20. decembra, uključujući i Ulicu cara Dušana“, rekao je Jovanović nakon obilaska radova u Ulici Džordža Vašingtona.

Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, navodi se u saopštenju, istakao je da je skandalozno da se za ovu rekonstrukciju ulica, koja se radi bez valjanog projekta i bez zamene svih podzemnih instalacija, odvaja čak 27 miliona evra iz gradskog budžeta.

„Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je ove radove pompezno najavljivao kao rekonstrukciju ’četiri bulevara’, iako svi Beograđani znaju da je reč o četiri ulice i suštinski jednom pravcu dužine nepuna tri kilometra“, rekao je Jovanović.

Jovanović je upitao gradske čelnike kako ih nije bilo sramota da prisustvuju otvaranju 17 kilometara auto-puta, a nisu bili u stanju da za sedam meseci rekonstruišu dve ulice u najužem centru Beograda.

„Vesić se za svo preplaćeno maltretiranje prestonice nije čak ni izvinio Beograđanima, a ja mu poručujem da će zbog tog kriminala i javašluka neko morati da ide u zatvor“, rekao je Jovanović.

 

    

Postanite član Kluba čitalaca Danas i na taj način podržite nezavisno novinarstvo.

Danas postoji sa ciljem pravovremenog i istinitog izveštavanja dostupnog svim građanima. Kupovinom Danasa, pretplatom ili članstvom u Klubu čitalaca omogućavate nam da ostanemo samostalni i potvrđujete da u Srbiji ima mesta za slobodno novinarstvo!

Više od dve decenije nismo poklekli pred trendovima opšte tabloidizacije, senzacionalizmom i komercijalizacijom sadržaja. Bili smo zabranjivani i prozivani. Ništa nije moglo da nas spreči da objektivne vesti objavljujemo svakog dana. Nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici.

Zato želimo da se oslonimo na vas, naše čitaoce.

Ukoliko želite da i ubuduće nastavimo sa radom kao i do sada i još kvalitetnije, kupite Danas i postanite deo Kluba čitalaca Danasa za 990,00 dinara mesečno!

Cassions Tema od FRT