Možda će prosta matematika pomoći Đokoviću ?

Novak podseća: Nije kraj ako ispadnem, čeka me Dejvis kup

ATP Autor: Saša Ozmo 16. nov 202317:19 > 17:41 19 komentara

Podeli :

Novak: Dolaze mi deca, neću da se živciram

00:00

/

01:27

“Šta sam uradio, uradio sam”, rekao je Novak Đoković posle jalove pobede nad Hubertom Hurkačem.

U Torinu je upravo završena press konferencija svetskog „Broja 1“, koji je pre toga kratko prokomentarisao meč sa Poljakom ekskluzivno za Sport Klub.

„Dolaze mi deca večeras, ne mogu da se živciram i nerviram“, odgovorio je Beograđanin na pitanje Ivana Govedarice o tome što mu je večeras, zbog gubitka drugog seta protiv Hurkača, neophodna pobeda Janika Sinera nad Holgerom Runeom za plasman u polufinale turnira koji je šest puta osvajao do sada.

Šta radi s decom?

„Zavisi. Volim da smo napolju kad je moguće. Sad je kasno, verovatno ćemo malo plivati u bazenu, igramo razne igre i mazimo se. Uvek je lepo kada su tu“.

„Neću navijati za Sinera. Ako on pobedi, idem dalje. Ako ne, i dalje sam završio sezonu pobedom, a gledam i ka Dejvis kupu. Bio sam fokusiran na to da pobedim, što sam uradio. Ishod večerašnjeg meča nije u mojim rukama, trenutno samo mislim o tome da zagrlim decu“, rekao je Novak.

Na pitanje o tome da li će uopšte gledati duel Siner – Rune, koji u 21 čas ide uživo na Sport Klubu 2, „Broj 1“ je odgovorio:

„Ne znam hoću li gledati, deca su prioritet. Idem na oporavak, pa ćemo ići na večeru. Verovatno ću pratiti rezultat samo“.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.605.0_sr.html#goog_1350081312

Govedarica prelistava italijansku štampu

00:00

/

13:30

Podseća da ni pobeda Runea, odnosno njegova eliminacija u grupnoj fazi, nije kraj sezone.

„Sezona još nije gotova, ali Dejvis kup je tu svakako. Jako bih voleo da osvojimo, to je važna nedelja za našu naciju. Još ne mislim o narednoj sezoni“.

https://widgets.sofascore.com/embed/tournament/123722/season/50268/standings?widgetTitle=Tour+Finals%2C+Green+Group&showCompetitionLogo=true&widgetBackground=Gray

O Holgeru i Janiku, poslednju dvojicu igrača koji su ga, uz Karlosa Alkaraza, pobedili u tenisu 1 na 1, rekao je:

„Rune i Siner više nisu deca. Konkurencija je jaka, ta generacija je izuzetno dobra. Uz Alkaraza, njih dvojica će nositi ovaj sport, a i sada su u vrhu. Naravno da su gladni uspeha i motivisani da napreduju. Ne znam o čemu Janik razmišlja, ali olakšanje mu je verovatno što zna da se već plasirao“, rekao je Novak i nastavio:

„Znajući ga, daće sve od sebe. Obojica su u dobroj formi i siguran sam da ne žele da izgube jedan od drugog, rivali su“, podseća Đoković da 200 ATP bodova i 390.000 dolara za svaku pobedu u grupi na ATP finalu sezone nisu jedina motivacija, verovatno ni osnovna u takvim slučajevima.

Bonus video

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.605.0_sr.html#goog_1350081313

Rubljov ozbiljno povredio sam sebe

00:00

/

00:53Tagovi

ATP FINALSNOVAK ĐOKOVIĆ

KOMENTARI (19)

Vidi sve komentare

NAJČITANIJE VESTI – ATP

Novak odlučio da mu je potreban predah

15. nov 202321

Novak Đoković

Za Novaka nema poklona… Može li do polufinala? (SK, 14.30)

08:006

Novak Đoković

Tri faktora Novakovog poraza

15. nov 202337