N1 za danas

Predsednik Vučić, bolji od spinera

Predsednik Vučić, bolji od spineraIzvor: N1/ Bogdan Mijović

Svetski državnici toliko su oduševljeni predsednikom Vučićom, da ga svaki takozvani svetski državnik, mimo uobičajenog protokola, lično isprati do izlaznih vrata, hotelske sobe, kuće, šatora ili parkinga, i dugo mu maše dok predsednik Vučić lagano nestaje na horizontu.

Što je u stvari optička varka – predsednik Vučić nikada ne nestaje, nego je to tako u optici, nauci o privremenom nestajanju.

– Predsednik Vučić je najlepši kad nestaje na horizontu – zaključili su, po svemu sudeći, mnogobrojni svetski lideri, pa ga svaki od njih otprati sve dok predsednik Vučić ne zamakne na onom mestu gde se nebo spaja sa zemljom.

– Predivan prizor! Od predsednika Vučića koji zalazi na horizontu, lepši je samo zalazak sunca na Santoriniju i izlazak sunca u Sahari – kažu svetski lideri koji organizovano ukazuju veliki počast i masovno se ponašaju ko Nebojša Stefanović.

Dakle, sem što ga isprate dokle god mogu, oni uporno mašu – sve dok postoji mogućnost da taj gest predsednik Vučić jasno vidi i to ume da ceni pri sastavljanju sledeće Vlade.

Sve ovo se može zaključiti iz autentičnih insajderskih diplomatskih svedočenja predsednika Vučića. Prilikom svakog povratka u zemlju, predsednik obavezno naglasi razdaljinu koju je neki svetski lider prešao samo da bi ukazao počast predsedniku Srbije, to jest njemu.

“Nije to ko nekad, burazeru, kada su naše predsednike ispraćali tako što ih šutnu u guzicu, dvaput kratko i jednom dugačko” – zaključuje iz svega toga prosečan glasač SNS, dobar poznavalac diplomatske prakse i teorije.

– Hoću da budem siguran da je otišao – rekao je, moguće, Majkl Pens, potpredsednik SAD, koji je Vučića, prema svedočenju Vučića, pre neki dan otpratio na potezu “od Bele kuće do kola”.

Kola su valjda bila uparkirana sedam kvartova od Bele kuće, jer samo tolika razdaljina jeste razlog za prepričavanje po medijima, koje je predsednik Vučić patentirao kao dokaz da je ceo svet totalno odlepio za predsednikom Vučićem.

– Znači, potpredsednik SAD je izašao sa mnom iz Bele kuće, prešao ceo travnjak Bele kuće, preskočio sa mnom ogradu Bele kuće, prošao sa mnom kroz dva crnačka kvarta gde nije pametno zalaziti ni kad nisi potpredsednik SAD, samo da bi mi ukazao počast. Na kraju, potpredsednik SAD mi je gurao kola čitavih 500 metara, jer nisu ’tela da upale – tako otprilike zvuči detaljan opis predsednika Vučića o poseti Sjedinjenim Američkim Državama.

– Gura, dakle, potpredsednik SAD moja kola, a ja sedim za volanom i uživam zbog ugleda koji ima Srbija pod mojim vođstvom. Na kraju mi je potpredsednik SAD rekao da bi me gurao i da sam na sastanak došao šleperom, toliko me ceni, nekako sam mu neverovatno gotivan – objasnio je predsednik Vučić koliki ima ugled u SAD, posebno u kvartovima oko Bele kuće.

U originalnoj verziji uglednog Informera, to je izgledalo ovako: “Nakon sastanka sa potpredsednikom SAD, Pens je lično ispratio Vučića iz Bele kuće do automobila. Ovim nesvakidašnjim gestom potpredsednik Amerike nedvosmisleno je ukazao veliku čast srpskom predsedniku”.

– Pa gde je ovaj čovek bio do sada? – upitao se i Redžep Taip Erdogan, koji je, recimo, napustio ručak sa balkanskim liderima, samo da bi, po svedočenju predsednika Vučića, ukazao počast predsedniku Vučiću, kakva se po svedočenju predsednika Vučića, ne ukazuje svakom.

– Čak je rekao da mi spakuju tufahije jer nisam stigao da probam desert, što se u diplomatskim krugovima smatra izuzetnom čašću – objasnio je predsednik Vučić, sa kesom spakovanih tufahija u rukama i suzama radosnicama u očima.

I stvarno, pakovanje tufahija za poneti jeste gest bez premca u međunarodnim odnosima, posvedočio je naš šef diplomatije Dačić, kome, takođe, uvek nešto spakuju, samo se on ne hvali. Jedanput su mu, recimo, spakovali “banana split”. Od koga mu se, istina povraćalo, valjda zato jer je “banana split”, po dubokom uverenju šefa diplomatije, iz Splita, Dalmacija.

U originalnoj verziji uglednog Informera poseta predsednika Vučića Turskoj je izgledalo ovako: “Nesvakidašnja scena dogodila se tokom ručka zvaničnika u predsedničkoj palati u Istanbulu, posle Svetskog naftnog kongresa i bilateralnih sastanaka. Kada je Vučić krenuo, predsednik Turske Erdogan ustao je sa ručka, izašao zajedno sa njim i ispred palate se srdačno pozdravio sa svojim gostom, što se u diplomatskim krugovima smatra presedanom i ukazivanjem izuzetne počasti“ – saznao je Informer od svojih izvora stacioniranih duboko unutar predsednika Vučića.

Šeika Muhameda bin Zajeda predsednik Vučić upoznao je u restoranu “potpuno slučajno”. Kako je svedočio na RTS, šeik je bio oduševljen jer mu on nije tražio ništa, pa su pričali o filozofiji, geografiji, istoriji i fudbalu.

– Ukazao mi je veliku čast i lično me otpratio do sobe, a to je kilometar u hotelu koji je on napravio i vredi 4,5 milijardi – opisao je Vučić pre tri godineza RTS tu istorijsku jednokilometarsku šetnju.

Predsednik Srbije, dakle, mora imati ugrađen daljinomer da bi plastično opisao neverovatne domete svojih diplomatskih aktivnosti. Mora imati i spisak najvećih presedana u istoriji Bele kuće, kao i spisak najvećih presedana u istoriji Turske, od Sulejmana Veličanstvenog do Erdogana.

– Sulejman, na primer, nikome nije spakovao tufahije. Nijedan potpredsednik SAD do kola nije pratio ni predsednika SAD, a kamoli nekog drugog predsednika. A šeik Muhamed nije hodao više od kilometar još od kad mu je pukla guma dva kilometra pre najbližeg vulkanizera – stoji u analitičkim zabeleškama srpskog Ministarstva spoljnih poslova pod radnim naslovom: “Diplomatske aktivnosti predsednika Vučića od paleolita do danas”.

Rubikova kocka, jo-jo, spiner, Lambada, Makarena i Vučić. Na prvi pogled ovih šest pojmova nemaju veze jedni sa drugima. Zajedničko im je jedino da je ceo svet potpuno odlepio za njima.

Spineri su, recimo, deo masovne svetske poblesavljenosti iako niko nema pojma čemu služe.

Slično je i sa predsednikom Vučićem.

– Ovo je bolje od spinera – rekao je, kako se saznaje u diplomatskim krugovima, potpredsednik SAD dok je mahao Vučiću koji je nestajao na vašingtonskom horizontu.

– A čemu služi Vučić? – pitali su posle potpredsednika SAD saradnici u Beloj kući.

– Pa dobro, čemu služi spiner? – uzvratio je potpredsednik SAD kontrapitanjem, vrteći spiner, stvarčicu koja ničemu ne služi.

– Moramo da pitamo Kineze… – rekli su u Beloj kući, ubeđeni i da je predsednik Vučić kineska kopija svega i svačega, pa i spinera.

KOMENTARA 25

POSLEDNJI KOMENTARI

dedal

Ljubitelji japanskih crtani filmova su ponovo odusevljeni jos jednom kolumnom plodonosnog kolumniste.

10 76 

AntiBot

Auuuu šta ge je botova! Čuvaj se Dražo

42 121 

tašt(in)a

Bojimse ako AV ovako nastavi, da će Čak Noris poludeti od zavisti

43 142 

IZDVAJAMO

VESTI

napad na novinare

  • Šumovi između Tužilaštva i policije o napadima na zakletvi

BIZNIS

brojčanik, brojilo, struja

  • Brojila očitava ista firma kao i kada su bili uvećani računi

SVET

Entoni Skaramući

  • Skaramući novi šef komunikacija, Spajser podneo ostavku

SVET

zemljotres

  • Dvoje poginulo u zemljotresu, turisti napuštaju ostrvo Kos

VESTI

lipe, Smedrevska Palanka

  • Ni peticija, ni živi zid meštana nisu sprečili seču lipa