Na Platou ispred Filozofskog fakulteta 51. protest Jedan od pet miliona

Na Platou ispred Filozofskog fakulteta 51. protest Jedan od pet miliona (VIDEO)

Protest „Jedan od pet miliona“, 51. po redu, počeo je oko 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Na Platou ispred Filozofskog fakulteta 51. protest Jedan od pet miliona (VIDEO) 1Foto: 1od5miliona – oficijelna stranica (Arhiva)

Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ krenuli su nešto pre 18.30 časova u šetnju centralnim gradskim ulicama a kolonu predvode studenti koji su držali pod blokadom zgradu Univerziteta u Beogradu.

Prethodno okupljenima se obratio profesor Slobodan Prvanović koji je istakao je da su se okupili kako bi „proslavili spas Beogradskog univerziteta“.

„Zahvaljajujući studentima iz “Jedan od pet miliona” Beogradski univerzitet je spasen od potpune propasti. Hvala studentima što su blokadom Rektorata, njihovom hrabrošću, izdržljivošću i snagom uspeli da spasu Beogradski univerzitet“, poručio je Prvanović.

„Veliko hvala i profesoru Karapandži koji je prvi otkrio da je doktorat Siniše Malog plagijat. Ipak da parafraziram Nila Armstronga bio je ovo veliki korak za Univerzitet, ali je mali za Srbiju“, rekao je Prvanović.

Profesorka Biljana Stojković čestitala je profesorima i studentima slobodan Univerzitet.

„Prethodna dva dana rešile su se dve talačke krize u Srbiji. U petak jedan terorista ušao je u jedan razred u jednoj školi u Srbiji i držao je decu nekoliko sati. Učenici su pozvali svog nastavika i on je razoružao teroristu“, navela je Stojkovićeva.

„Druga talačka kriza trajala je značajno duže, trajala je šest godina. Talac nije bio samo jedan đački razred, bio je ceo Univerzitet. Talac je bila univerzitetska čestitost, integritet, ponos Univerziteta. Sve je to bio talac tokom šest godina pod ovom vlašću. Srbija je sedam godina u talačkoj krizi koja još nije razrešena“, navela je Stojkovićeva.

Prvi protest održan je 8. decembra prošle godine i to pod nazivom „Stop krvavim košuljama“ zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu 23. novembra.

Postanite član Kluba čitalaca Danas i na taj način podržite nezavisno novinarstvo.

Danas postoji sa ciljem pravovremenog i istinitog izveštavanja dostupnog svim građanima. Kupovinom Danasa, pretplatom ili članstvom u Klubu čitalaca omogućavate nam da ostanemo samostalni i potvrđujete da u Srbiji ima mesta za slobodno novinarstvo!

Više od dve decenije nismo poklekli pred trendovima opšte tabloidizacije, senzacionalizmom i komercijalizacijom sadržaja. Bili smo zabranjivani i prozivani. Ništa nije moglo da nas spreči da objektivne vesti objavljujemo svakog dana. Nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici.

Zato želimo da se oslonimo na vas, naše čitaoce.

Ukoliko želite da i ubuduće nastavimo sa radom kao i do sada i još kvalitetnije, kupite Danas i postanite deo Kluba čitalaca Danasa za 990,00 dinara mesečno!

Komentari (2)

* Sva polja su obavezna
Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Mislim da je ovo vec uveliko prazna prica, jer je ljudi sve manje i manje, tesko da se uopste moze prepoznati pravac ovih protesta jer su se za ovih godinu dana od kada traju protesti, zahtevi menjali kao na traci…

Cassions Tema od FRT