NASILJE U PEĆINCIMA

Хроника

Нова странка: Наоружане силеџије упале у дом председнице одбора Јелене Грујић Ристић у Пећинцима; кућу су испретурали а њој и њеној породици претили речима и ватреним оружјем

PDF Штампа Ел. пошта
петак, 17. новембар 2017.
Како је испричала на данашњој конференцији за медије, Грујић Ристић је са супругом и петогодишњом ћерком јуче у вечерњим сатима, враћајући се кући са прославе, „изненадила“ разбојнике који су вршили преметачину у њиховом дому.

Док је она са ћерком била у паркираном аутомобилу у дворишту, супруг је потрчао за разбојницима, а један од њих уперио је пиштољ у њега уз речи „Ј…. вас Вучић!“ Како су у истом дворишту две куће, једна њених родитеља и друга у којој станује са својом породицом, разбојници су извршили преметачину у обе, изврнули фиоке и ормане, пообарали намештај, а да притом нису изнели ништа, иако је новац био на видном месту. Једино што је из фиоке извучено и уредно остављено на кухињски сто, јесте свеска са записницима са састанака ОО НОВЕ Пећинци којим она руководи.

-Синоћни упад наоружаних криминалаца у мој и дом мојих родитеља, није напад само на мене, већ и на моју породицу, због чега ћу тражити полицијску заштиту. Пре четири године, откако сам почела да се бавим политиком, СНС активисти су ме упозоравали: „Окани се политике или ћемо ти доћи кући, знамо кад си сама с дететом.“ Пошто нису успели да ме заплаше константним шиканирањем преко друштвених мрежа, синоћ су покушали и физички – рекла је Јелена Грујић Ристић, председница Општинског однора Нове странке – Пећинци, поводом синоћног препада од стране тројице мушкараца наоружаних ватреним оружјем.

Јелена Грујић Ристић већ дуже време прима огроман број претњи путем друштвених мрежа, што је и пријављивала полицији. Последња серија диригованих напада десила се пре неки дан, због чега је прекјуче поднела нову пријаву. Након тога је на свом профилу написала да је „не могу ничим заплашити, те да ће наставити са раскринкавањем превара СНС-оваца“. А онда се десио и синоћни оружани напад.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Opšte je poznato da oni koji obijaju stanove i kuće, rizikujući na taj način robiju, samo rasture sve po kući, a čak ni keš na „izvol’te“ ne uzmu. Tipično zastrašivanje. 

Председник Нове странке Зоран Живковић истакао је да је ово „увод у локалне изборе у Пећинцима који се одржавају 24. децембра“, те да су „разуларени дивљаци Александра Вучића по систему мафијашких група направили показну вежбу за застрашивање, желећи да покажу како ће се провести свако ко покушава политички да делује на начин који не одговара вођи СНС-оваца.“ Он је подсетио и на то да је Јелена Грујић Ристић током републичких и покрајинских избора 2016. године, активно учествовала у борби против изборне крађе, те је чак и фотографисала неколико случајева куповине гласова, што је и пријавила полицији.

– Док се власт бави измишљањем атентата и шпијуна који искачу по београдским парковима, врши се најгора репресија према грађанима. Пример су студенти Павле Терзић и Гаврило Вучетич, потом Тијана Хегић и Владимир Перић шиканирани због перформанса са „пеглањем листића“, а сада имамо и бруталан напад наоружаних људи на нашу председницу одбора из Пећинаца, каже он.

– Имам две поруке. Вучићу поручујем: обуздај своје криминалце да не бисмо ми грађани морали да узвратимо законом дозвољеним мерама самозаштите. То ћемо учинити ако у најскорије време, а то значи од понедељка, не буду јасни докази да се у Србији променило нешто и да нема те страховладе. А Небојши Стефановићу поручујем: Пусти полицију да ради свој посао!

Народна посланица НОВЕ Мариника Тепић истакла је да је запањује то што је полицијски инспектор који је вршио увиђај синоћ стигао тек три сата након позива:

– Потпуно је невероватна околност да полиција реагује са три сата закашњења, а задужена је за безбедност свих мештанки и мештана Пећинаца. И то знајући да позив стиже од мештанке која већ дуже време пријављује претње и осећај угрожености сопствене безбедности. Да ли је то тако зато што су у питању Пећинци, а не Јајинци?

Тепић, која је синоћ након бруталног напада отишла у Пећинце, изразила је и разочарање чињеницом да нико од новинара није био заинтересован да дође на лице места и објави вест о бруталном нападу.

– Јелена је данас дошла у Београд са својом ћерком. Она је данас овде, а не у својим Пећинцима, зато што се само из Београда може гласно чути порука да су нечији живот или безбедност угрожени. Чињеница да она, или било ко други, треба да дође у Београд да би медији пренели шта се дешава у Пећинцима, мене поражава, и као некога ко није Београђанка и као грађанку уопште.

Посланица НОВЕ оценила је да је напад на Јелену Грујић Ристић и њену породицу необориви доказ да је Србија постала држава диктатуре:

-Тај процес преласка из аутократије у диктатуру је почео да се одвија приватизовањем свих безбедносних и полицијских служби, а коначно је озваничен пре неки дан, именовањем Небојше Стефановића за координатора служби безбедности.

Напослетку, Зоран Живковић поручио је да Нова странка неће учествовати на локалним изборима у Пећинцима 24. децембра уколико у наредних неколико дана, а најкасније до почетка децембра не буду ухваћени криминалци који су упали у кућу председнице општинског одбора Нове странке у Пећинцима Јелене Грујић Ристић.

(Нова странка)

 

Google +0