Ovo je piće koje Dženifer Lopez pije svako jutro

Ovo je piće koje Dženifer Lopez pije svako jutro: Ubrzava metabolizam i pomaže u mršavljenju

AUTOR: CITYMAGAZINE24 Mar, 2022

Ovo je piće koje Dženifer Lopez pije svako jutro: Ubrzava metabolizam i pomaže u mršavljenju

Dženifer Lopez (52) se može pohvaliti dobrom građom, a pevačica je više puta naglašavala da se pridržava zlatnog pravila – umerene ishrane koja uključuje tri obroka i najmanje dve užine.

Latino diva, posebno u letnjim i toplijim danima, voli da započne dan laganim smutijem. Džej Lo ima svoj omiljeni recept, za koji tvrdi da ubrzava njen metabolizam i ispunjava je energijom koja joj je potrebna na početku dana i čak ga je nekoliko puta podelila na svom Instagram profilu.

„Ne počinjem dan sa pecivima, jer opterećuju stomak i kradu svu energiju. Više volim smutije od borovnice, pune antioksidanata i vitamina, koji me ispunjavaju energijom, daju mi snagu i prijatno zasićuju”, rekla je Dženifer Lopez.

Borovnice sadrže vitamine, minerale i antioksidante koji imaju puno zdravstvenih prednosti. Često se označavaju kao superhrana, niskokalorična i bogata vitaminom K, koji igra važnu ulogu u promovisanju zdravlja srca. Borovnice su takođe izuzetno korisne u regulisanju holesterola.

Važnu ulogu u sastavu ovog smutija svakako ima i cimet, koji je jedan od začina koji svojim delovanjem greje telo i podstiče ubrzavanje metabolizma. Cimet je začin koji čisti naše telo i pomaže da se masne naslage mnogo brže tope.

Potrebno je:

  • 1 mala šolja borovnica
  • 1 mala šolja malina
  • 1 grčki jogurt
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica sveže ceđenog limunovog soka
  • malo ekstrakta vanile (opciono)
  • led

Priprema:

Sve sastojke pomešajte u blenderu i popijte napitak ujutru na prazan stomak. Važno je napomenuti da nakon jednog smutija ne očekujete magične rezultate – za veću promenu, pored korigovanja ishrane, potrebno je da u svoju dnevnu rutinu uvedete fizičku aktivnost, a pre svega da budete strpljivi sa svojim telom.

Ipak, svakako je na putu zdrave ishrane i vitke građe, dobro je imati „pomagače” u vidu ovakvih napitaka, koji su pravi sagorevači masti. Pazite, ovakav smuti nikako ne bi trebalo da bude vaš jedini obrok u danu! Međutim, konsultujte se sa svojim lekarom pre bilo kakve promene u ishrani!

Izvor: Elle Si

Fotografije za naslovni kolaž: Arvid Skywalker/UnsplashBrigitte Tohm/Unsplash