Posle govora Vladimira Putina NASTAO EGZODUS!

Privatni avioni su takođe viđeni kako idu iz Rusije u Izrael ranije ovog meseca.

 Privatni avioni poleteli iz Rusije za Dubai IZVOR: PROFIMEDIA

Četiri privatna aviona krenula su iz Rusije u Dubai u četvrtak, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin obećao “samočišćenje“ ruskog društva. Danski analitičar Oliver Aleksander posmatrao je četiri aviona koji su u četvrtak ujutru krenuli iz Moskve za Dubai koristeći uslugu za praćenje letova FlightRadar24. On je to opisao kao “egzodus”.

“Insider” je verifikovao rute kojima su četiri aviona išla preko veb lokacija za praćenje letova. Nije jasno ko je bio u avionima niti iz kog razloga su krenuli u Dubai, koji, za razliku od zapadnih destinacija, nije zabranio ruski vazdušni saobraćaj.

Privatni avioni su takođe viđeni kako idu iz Rusije u Izrael ranije ovog meseca, pošto su zapadne sankcije počele da utiču na ruske oligarhe. Hiljade ljudi pokušalo je da pobegne iz Rusije otkako je počela invaziju na Ukrajinu 24. februara, preneo je ranije “Insider”, strahujući kakav će biti život tamo jer je sve izolovanija od ostatka sveta.

Neki Rusi koji su otišli rekli su za novinarki “Insider-a” Sofiji Ankel da su otišli jer su se plašili pritvora i drugih reperkusija u zemlji, a takođe su se uplašili ekonomskih situacija u Rusiji nakon što je toliko zemalja uvelo sankcije zbog invazije. Putin je u govoru u sredu rekao da Rusija mora da prođe kroz “samočišćenje društva“ nakon invazije na Ukrajinu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Kolektivni Zapad pokušava da rascepi naše društvo, spekulišući o vojnim gubicima, o socio-ekonomskim efektima sankcija, kako bi izazvao pobunu naroda u Rusiji. Ali bilo koji narod, posebno ruski narod, ume da razlikuje prave patriote od kopiladi i izdajnika i ispljunuće ih. Siguran sam da će ovo neophodno i prirodno samočišćenje društva samo ojačati našu zemlju, našu solidarnost, zajedništvo i našu spremnost da odgovorimo na svaki poziv na akciju“, rekao je Putin.

U govoru je izgledalo da Putin ima na umu bogate, prozapadne Ruse, ističući one koji imaju imanja u Francuskoj ili SAD koji su navikli da jedu ostrige i guščije paštete, kao i da su “sluge Zapada” koje su tu da rascepe rusko društvo.

(MONDO)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI