POZIV Boška Obradovića

Обрадовић: Протест у суботу почиње испред зграде ПИНК-а у 14 часова

 

 • КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА МЕДИЈЕ
 • Извор: Информативна служба Двери
 • |
 • Понедељак, 11.09.2017 13:46

 

Позивамо све незадовољне грађане да нам се придруже протесту под називом „Овако више не можеˮ, који ће се одржати у суботу, 16. септембра у 16 часова испред Владе Србије. Присталице Двери започеће два сата раније него што је првобитно планирано – у 14 часова испред зграде РТВ ПИНК на Дедињу (Незнаних јунака 1).

На данашњој ванредној конференцији за медије испред зграде РТВ ПИНК у Београду, коју је пратила гласна музика са терасе на згради РТВ Пинк са циљем ометања конференције Двери, председник Двери Бошко Обрадовић позвао је РЕМ да изрекне меру одузимања националне фреквенције овој телевизији и позвао на протест против испирања мозга нације од стране ТВ ПИНК у суботу, 16. септембра за када су Двери и Здрава Србија Милана Стаматовића иначе заказале протест испред Владе Србије и РТС:

„Присталице Двери које долазе на протест испред Владе Србије у суботу у 16 часова прво ће посетити Жељка Митровића и одржати протест испред зграде ТВ ПИНК у 14 часова.

Наш протест, дакле, креће од ПИНК-а, преко Владе Србије, до РТС-а, где ћемо изнети завршне захтеве за ослобођење медија у Србији.

ПИНК и Жељко Митровић су симбол болести система власти у коме живимо. Медијски тајкун, који је радио за сваку власт од ЈУЛ-а, преко ДОС-а, до СНС, ослобођен је затвора у више наврата да би могао да служи интересима владајуће странке.

Он злоупотребљава јавно добро као што је национална фреквенција како би се обрачунавао са противницима режима и заузврат може да не плаћа порез држави, бескрајно се бахати и богати.

 

Постављам више „отворених питањаˮ Жељку Митровићу:

 • Да ли је тачно лично сведочење Мире Марковић да је захваљујући чланству у ЈУЛ-у радикално променио своје материјалне и статусне прилике?
 • Да ли је он аутор слогана „ЈУЛ је кулˮ?
 • Да ли је био народни посланик ЈУЛ-а четири године?
 • Да ли је био директор Центра за маркетинг и члан Ратног штаба ове партије?
 • Колико његова компанија дугује плата радницима, а колико другим компанијама и држави?
 • Да ли је добио субвенцију од власти Александра Вучића да би могао да плати нагомилане дугове за порез држави?
 • Да ли је тачно да је подигао кредит од 27 милиона евра у једној домаћој банци и коме је и због чега на рачун у Украјини морао да исплати пет милиона евра од тог новца?

Тачно је да Двери имају тракторску приколицу, али је она тренутно пуна доказа о криминалу власника ПИНК-а због чега мора завршити у затвору.

Када Двери дођу на власт Жељко Митровић неће моћи да побегне од правде и затвора као што је то био случај до сада. Иако је он спреман да изда и Александра Вучића као што је издао све властодршце којима је служио до сада – то му овога пута неће помоћи.

Позивам све грађане Србије који не желе да ПИНК буде медијска слика Србије да нам се придруже на протесту у суботу, 16. септембра у 14 часова испред зграде ТВ ПИНК.“

Бошко Обрадовић позвао је све грађане да се прикључе потписивању петиције Србија за укидање свих ријалити програма, а активисти Двери ће сваки дан на штандовима такође прикупљати потписе за ову петицију.

 

Информативна служба Српског покрета Двери