Priča o Krušiku stigla do Rusije

Priča o Krušiku stigla do Rusije, kažu – čudna poklapanja sa špijunskom aferom

Izvor: N1

Afera “Krušik” stigla je do Sočija. Pred susret Putin – Vučić, ugledni spoljnopolitički novinar Jevgenij Primakov Junior, kao i ekspert za Balkan Nikita Bondarev tvrde da je špijunska afera sa ruskim agentima puštena u srpske medije da bi se skrenula pažnja sa afere trgovine oružjem u koju su, kako kažu ruski eksperti, umešani najviši državni funkcioneri Srbije.

Unuk čuvenog Jevgenija Primakova, koji je i poslanik Ruske dume iz redova Putinove partije u autorskoj emisiji na televiziji Rusija 24 postavlja pitanje zašto je snimak aktivnosti ruskog agenta iz službe GRU, pušten u srpsku javnost.

“Zanimljiva je koincidencija kako je do toga došlo. A posebno dozvolite da otkrijemo zašto baš sada”, upitao je Jevgenij Primakov.

Sagovornik Primakova bio je ekspert za Balkan i Putinov lični prevodilac prilikom posete Beogradu prošlog januara.

“Već nedeljama je u srpskoj javnosti aktuelna tema koja je nedovoljno zastupljena u ruskim medijima, a koja se tiče izvoza srpskog naoružanja, granata za minobacače, proizvedenih u fabrici ‘Krušik’. Srpsku stranu u sklapanju poslova predstavljala je firma čiji je predstavnik bio otac srpskog ministra Nebojše Stefanovića”, kazao je Nikita Bondarev.

Bondarev veruje da je upravo zbog afere sa oružjem i pozlilo predsedniku Srbije.

“I baš kada se to sve dešava, Vučić završava u bolnici na tri dana i nedostupan je medijima za bilo kakav komentar, i baš tada dolazi do čuvenog ‘špijunskog skandala’. Malo poznati bugarski portal to objavljuje, a snimak je profesionalan”, navodi Bondarev.

Podaci do kojih je, u međuvremenu došao BIRN o trgovini oružjem sa Saudijskom Arabijom, govore o velikoj razlici u ceni po kojoj je Krušik prodavao svoju robu, i ceni koju su postigli preprodavci Krušikovih mina.

“Svi ugovori koje je GIM imao sa Krušikom su komisioni i podrazumevaju povećanje cene samo u okviru zadate provizije, što je pet posto. Najnovija dokumentacija pokazuje da je GIM prodavao mine istog tipa, koje se prave isključivo u ‘Krušiku’ u Srbiji, i za 90 odsto višu cenu. Na primer, ta mina koja je plaćana 47 dolara, fakturisana je za 90 dolara”, kaže novinar BIRN-a Aleksandar Đorđević.

Osim slikane vize u BIRN-u kažu da imaju i pismo kojim tročlana delegacija GIM-a traži vize.

“To je pismo koje je GIM poslao Ambasadi Saudijske Arabije u Sarajevu sa zahtevom da se odobri put tročlanoj delegaciji za put u Rijad. Kao članovi delegacije su nabrojani direktor Tomašević, direktor prodaje Đukić i pravni zastupnik Branko Stefanović”, izjavio je Đorđević.

Objavljeni dokumenti obaraju izjavu ministra policije Nebojše Stefanovića koji je tvrdio da njegov otac nema nikakve veze sa GIM-om. Takođe, govore i da Branko Stefanović nije običan radnik u toj firmi, kako je tvrdio predsednik Srbije.

Priča o Krušiku stigla do Rusije, kažu – čudna poklapanja sa špijunskom aferom

Afera “Krušik” stigla je do Sočija. Pred susret Putin – Vučić, ugledni spoljnopolitički novinar Jevgenij Primakov Junior, kao i ekspert za Balkan Nikita Bondarev tvrde da je špijunska afera sa ruskim agentima puštena u srpske medije da bi se skrenula pažnja sa afere trgovine oružjem u koju su, kako kažu ruski eksperti, umešani najviši državni funkcioneri Srbije.

Ostavi komentar

Iva

Nego, nema nam ministra…gde je nestao dr Nebojsa iz Beograda,da negira i ovo?

al kapone

“mina koja je plaćana 47 dolara, fakturisana je za 90 dolara” jednom recju- mafija. Trguju oruzjem, uzgajaju drogu, samo jos belim robljem da pocnu da se bave.

Coli

@al kapone bave se i time, i to bebama.

Tacka.

Svaka cast N1

Razjašnjenje

Auuuuuuu, “dr” Nešo iz Beograda, pa šta ćemo sada? Više ti neće biti dovoljno da si Vučkov zamenik, da bi se time dokazalo da nisi kriminalac. Te falš diploma, pa falš doktorat, pa muljanje sa taticom sa oružjem i municijom. A ovamo, na čelu su srpske policije. Mooooreeee…

Panthooz

Nema botova? Pa da, oni uvek udaraju noću.

Dr

U cara Trojana kozije uši…

Car Trojan…

Aplauz za Primakova i Bonda(Reva)!!!!

Liberal

@Car Trojan… Zaboravili ste Obradovića, BIRN i N1.

SSSS 4.0

Udri!!! Ne štedi!!!

Nešto će se desiti

Prevaranti

penzionerka

Vučiću,Stefanoviću čujete li braću Ruse?

Sutra ribanje u Sočiju

Provalili ga Rusi, zašto brate Srbine?

Sir Oliver

KAKO fino Faraon čuva čoveka Br. 1, za koga radi od 90-ih.: ŠEŠELJA.!

Dejan ČA

Opa bato!

kole

Opa. Vrlo bih se radovao kad bi konacno Putin okrenuo ledja vucku. Narocito pred izbore, jer vucko pred svake izbore trci kod Putina, a posle izbora trci kod Merkel da se izvinjava sto je bio kod Putina i lize joj cipele.

realno

ahahaha.. ladno ce nam vladimir vladimirovic putin pomoci da ovog AV skinemo sa vlasti..braco rusi pomagajte

Milica Jovanovic

Eto kako su braca rusi shvatili u kom grmu lezi zec i to sve u paketu – prodaja oruzja iz Krusika, tata Stefanovica, predsednikova bolest zbog koje je 3 dana nedostupan javnosti (odmorili smo se malo), afera sa ruskim spijunom. Tako to ide kad se hoce videti i shvatiti- sve je kao nacrtano. Mozda bi ovaj nas srpski narod shvatio kada bi mu informacije bile dostupne (pri tom ne mislim na botove).

Milanche

Samo napred!! Cepajte bagru! Svaka čast N1!!