Propaganda uživo

Propaganda uživo: TV Hepi spremio zamku za Stojanovića, pa zažalio VIDEO

POLITIKA 18. mar. 202215:26 > 15:4217 komentara
Podeli:
Foto: Printscreen TV Hepi

Režimska TV Hepi pozvala je danas u goste politikologa Bobana Stojanovića. Iako su očekivali da će u formaciji troje protiv jednog uspeti da savladaju nezgodnog gosta, jutarnji program ove televizije se pretvorio u paničnu odbranu vlasti, odnosno lika i dela Aleksandra Vučića.

Uz Stojanovića, gost emisije bio je analitičar blizak režimu, Zlatko Lutovac, kom su podršku u duelu sa Stojanovićem pružila jednako revnosno voditelji jutranjeg programa TV Hepi.

A teme su se nizale; od ekonimije, koju su, razume se, na TV Hepi predstavljali kao „najbrže rastuću u ovom delu Evrope“ do Kosova, koje naprednjaci „brane bolje od žutih“.

PROČITAJTE JOŠ…

U jednom momentu voditeljka jutarnjeg programa rekla je Stojanoviću da bi bilo dobro da se seti godina nakon 2000, navodeći da se tada “veoma teško živelo”.

“Setite se tog perioda, kad ljudi nisu mogli da nađu posao, kad smo primali minimalac, a ostatak kroz ‘crne tokove. A sada primamo plate, sve transparentno'”, pokušala je da kaže nešto visprena voditeljka što bi nalikovalo onome što svakodnevno slušamo od idola svih zaljubljenika u SNS – Aleksandra Vučića.

Međutim, problem je nastao nakon što je Stojanović pitao svoje domaćine da li znaju koliko je porasla plata nakon pada vlasti Slobodana Miloševića, uz napomenu da je u najgoroj vladi u istoriji, onoj iz 1999. godine, sedeo aktuelni šef srpske države.

“Da li znate kolika je porasla plata od 2000. do 2005. godine, u odnosu na 1997, ’98, ’99. godinu? U odnosu na najgoru vladu u istoriji ove zemlje, koja je dovela do bombardovanja, a u kojoj je sedeo i aktuelni predsednik”, upitao je Stojanović, što je naročito pogodilo gospodina sa kravatom, javnosti poznatog kao voditelj televizije Hepi.

“Na osnovu čega to tvrdite. To je takva besmislica da ja to ne mogu da prećutim”, prokomentarisao je on.

Pogledajte deo gostovanja Bobana Stojanovića na Hepi televiziji.

U razgovoru za naš portal, Stojanović objašnajva da su ga domaćini pozvali kako bi ga pitali da hoće da gostuje i koje su oblasti kojima se bavi.

“Rekao sam da nisam sagovornik za međunarodne teme, jer mi to nije oblast užeg interesovanja, već izbori, partije, kampanje i slično. Juče smo se dogovorili da tema budu izbori, a sagovornik osoba koja nije ova što se pojavila jutros. Kad je program počeo, onda sam otkrio i da je tema rat u Ukrajini, sankcije i slično. Čak sam i ispoštovao i u prvom pitanju odgovorio na to, a onda rešio da prićam o onome zbog čega su me pozvali”, navodi Stojanović.

Boban Stojanović Foto: Ivan Dinić/Nova S

On dodaje da je morao da podiže ton kako bi se čulo ono što ima da kaže, s obzirom na činjenicu da je bio sam protiv troje.

“Prilika da njihovi gledaoci čuju makar nešto što nije njihova propaganda je meni bila važnija od ovih okolnosti. Kad su videli da neću odustati, rešili su da prekinu emisiju, iako je trebalo da traje jos najmanje 20 minuta. Pa ako je deo tih gledaoca uspeo nešto da čuje, ne kajem se što sam morao na taj način da učestvujem u emisiji. Znam da me ponovo neće zvati, ali to je i potpuno očekivano. Ne znam samo na osnovu čega su mislili da neću ukazati na odsustvo demokratije, urušavanje institucija i pogubnu vlast SNS-a po građane ove zemlje. Šteta što nisu pustili da potraje emisija, pa makar i u takvim okolnostima, kad već normalan razgovor nije bio moguć”, zaključuje Stojanović u razgovoru za naš portal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram