Smejurija?

Jazavci pred tužilaštvom

Taman kada čovek pomisli da daljeg i veće apsurda nema, poput vulkana iz grotla Centralne otadžbinske uprave Srpske napredne stranke pojavi se nova, brža, jača, bolja – budalaština.

Jazavci pred tužilaštvom 1

Još se nismo „ohladili“ od protesta protiv opozicije, jedinstvenu pojavu u svetu politike, a onda je još bednija besmislica zaokupirala našu pažnju.

Radi se o najavi Prvorođenog da će njega i njegovog mu brata Drugorođenog Tužilaštvu da prijavi gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević – za slučaj Jovanjica. Ako se negde, makar i slučajno, desilo da vlast organizuje neki protest protiv opozicije u vidu kontramitinga ili nečeg sličnog, ovakva smejurija sa pravosuđem je sigurno originalna ideja Prvorođenog i njegove bratije.

Uveren sam da mu nije bilo teško da nađe korisnu budalu koja će dodatno da se izblamira i da to uradi u njegovo i bratovljevo mu ime.

Takvih poput Vučevića ima na tone u SNS. Zamišljam samo neku sređenu državu, uređeni sistem, nekog normalnog predsednika kome bi nešto ovakvo nenormalno i palo na pamet. Ali, ne mogu da zamislim da bi neki Vučević to prihvatio sa oduševljenjem da uradi.

Neka nam niko ne priča o tome da se ta ideja rodila spontano. Narodu je tu glupost i ovo ruganje pravosuđu obnarodovao lično Prvorođeni, ne Vučević. Ne sumnjam da mu je kao vrsnom pravniku ta ideja spontano, poput rakete, proletela kroz glavnu između dva nespavanja.

NJemu, a kome drugome?

Pred Zagorkom Dolovac je zeznuta situacija. Ona, inače, ništa ne radi, ne pita, ne zna, nije obaveštena. Elem, ona ima izbor da tu prijavu iskoristi da uvije vruć burek kako se ne bi ohladio, da pita Prvorođenog šta da radi, da to isto pita Drugorođenog, ili da pod hitno odreaguje kako bi se taj proces što pre završio i Prvorođenom i Drugorođenom onemogućilo da se nekada u budućnosti sudi za isti prestup.

I da, milina mi je da zamisli Vučevića, koji poput Davida Štrpca u sudnicu dovodi dva jazavca – Prvorođenog i Drugorođenog. Prajsles.

Sigurno će sada Prvorođeni da osuje paljbu po svima u Srbiji koji i pomisle da je ovo smislio kako bi zaštitio sebe i Drugorođenog od nekih budućih prijava na istu temu.

Ukoliko bi Vučevićev predmet završio pravosnažno oslobađajućom presudom, braći Vučić nikada više ne bi moglo da se sudi za isti delo, kažu pravi pravnici. Osuće paljbu Prvorođeni, videćete. Oni u slici koju objavi Tanjug vide razvoj srpske namenske industrije, a kada tu istu sliku objavi NIN, vide atentat.

I u ovome će videti prljavu Đilasovu kampanju.

Šta može da bude cilj ove ideje Prvorođenog? Pa, naravno – lična promocija, ali i promocija Drugorođenog. Vreme je da se dobije pečat i na njegovu nevinost, pošto svi znamo da je Prvorođeni nevin i častan od rođenja. Cilj je da se dodatno zacementira njegov rejting i isto tako nastavi srozavanje opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju. U obe situacije godinama postiže odlične rezultate, ali je sigurno da će jednom da se preigra.

Krušik mu je veliki problem, i nije on toliko glup da to ne kapira.

I ova budalaština sa Vučevićem je u cilju skretanja pažnje sa Krušika. Uradiće Prvorođeni sve samo da se što manje misli na tu temu. Krušik ga žulja kao niko i ništa do sada. Jednostavno, uhvaćeni su sa prstima u pekmezu. Sve je tu jasno, samo nikako Zagorka Dolovac da prestane da jede burek i da počne da radi. Dokaza je napretek.

Ko zna, ako Prvorođenom ovo upali sa Jovanjicom, možda ga Vulin tuži i za Krušik, dobro ne njega nego Stefanoviće. Korisnih budala koji ga služe ima na sve strane.

Teatar apsurda je sve aktivniji.

Tako je i gostovanje predsednika Srbije sa hrvatskom književnicom Vedranom Rudan u Hit šitu, pardon, tvitu. Sve je to uračunato u tu kontrolu štete. Nijednom blaženom Prvorođenom nije zasmetalo njeno upadanje u reč. Nije još rekao, kao što je to učinio Miodragu Sovilju, da je nepristojna i nevaspitana. Kada god bi ga prekinula, na njegovom licu se pojavio blaženi osmeh. Sve je to jeftino i mučno.

Svako ima cenu.

Ako taj Hit šit, ovaj tvit, juri gledanost, što nije doveo nekog srpskog pisca da sedi sa Prvorođenim u studiju, na primer mog saborca Marka Vidojkovića. Spreman sam da se kladim sa Željkom Mitrovićem po sistemu „ALL IN“ da bi to bila najgledanija emisija u novijoj istoriji Srbije.

Čak ne bi bio potreban ni onaj nebitni Milomir Marić. Pink je prepun statista.

Prvorođeni se i sedam godina od dolaska na vlasti nije okuražio. I dalje je neviđena kukavica na ovim prostorima. Sedi u studiju sa Vedranom, od toliko oponenata van studija.

Ovo je najočigledniji dokaz njegovog kukavičluka. Ali, znate kako, za Željkov rejting sve, pa i Vedrana. Mogao bi Vučević i nju da pozove kao svedoka za svoju tužbu protiv braće, to bi tek bio kompletan cirkus. Samo se nadamo, svi zajedno, da će jednog dana i taj burek da se konačno ohladi.

#izVucicemose

Komentari (14)

* Sva polja su obavezna
Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Odličan tekst. Samo ne znam kome je namenjen. Oni koji glasaju za Vučića i SNS reći će da ga je napisao izdajnik i strani plaćenik, a mi koji smo normalni već znamo o čemu se radi. Nekako mi se čini da će ostati ista meta i isto odstojanje. Oni će i dalje da žive u tami naprednjačkog paralelnog sveta gde je sve pinkovski idealno i bajno, a mi ćemo i dalje posmatrati kako nam zemlja propada pod stalnim udarima naprednjačkog ludila.

 2. Sa ovom bandom razgovora nema… samo BOJKOT.
  Gledam pre neki dan gospodina Bakica u DLZ, poredi Tursku i Srbiju pa kaze da su u Turskoj uspeli da pobede na lokalu diktatora iako je tamo situacija mnogo gora nego u Srbiji, te kako su izbori uspeli tamo, da treba izaci na izbore i u Srbiji ??? Aman, nije mi jasno kako gospodin Bakic ne vidi da bas zato sto situacija nije ista u Turskoj i Srbiji da se ne treba izaci na izbore. U Turskoj je „Onaj“ prekardasio, pohapsio toliki narod, te nije ostavio nikakvu mogucnost da uspavani i neopredeljeni biraci ostanu kod kuce… Turci su morali da izadju na izbore… ovim nasim, ocigledno jos nije dogorelo, nece da prate politiku, nervira ih, nece da izadju na glasanje svi su isti itd … e pa gospodo, ako/kad Vucic pocne da bije i hapsi ko Edrogan, kad vam dovoljno potpali pot stolicom, izacice te svi na izbore ili ulicu … do tada, BOJKOT!

 3. I Vučići, i Vučević, i Zagorka, kao i ostala vrhuška “crveno-crne“ koalicije, završiže na robiji. To je već sada sasvim jasno – 10 godina u startu, a nakon procesa će se utvrditi visina kazne. Čini se da su bliđe zakonskom maksimumu, i to kao nauk da se ovo više nikada ne ponovi.

 4. Gledao sam Hit-tvit, Vedrana mi je bila čudna – kao da je deo nekog scenarija. Videćemo da li će i nadalje da kuka na skup CHF kredit za stan…

  1. Pozdravila vas Vedrana Ja mislim da će Pink ovo da reprizira često kao televizija sa nacionalnom frekvencijom.Nezna se ko je dominirao više Vučić ili Marić oni su sa argumentima Vedrani očitali lekciju kako je jaka Srbija

 5. Naslov odslikava celu danasnju sizofrenu situaciju.
  Uzgred nesrecni Kocic je zavrsio u ludnici. Njegov „zema“ i autor danasnjih „Jazavaca“ je od Srbije napravio ludnicu. Bas slucajnost.

Cassions Tema od FRT