Svet

Mega požar besni nadomak Sidneja 8

Mega požar besni nadomak Sidneja

 Veliki požar dužine 60 kilometara, severozapadno od Sidneja u Australiji, toliko je veliki da za sada ne može da se ugasi, upozorili su vatrogasci.

Džonson i Korbin u poslednjoj TV debati pred izbore 9

Džonson i Korbin u poslednjoj TV debati pred izbore

Britanski premijer i šef Konzervativaca Boris Džonson i vodja Laburista Džeremi Korbin sukobili su se oko Bregzita u poslednjoj televiziskoj debati uoči izbora u četvrtak, 12. decembra.

Ubijeno 1.000 ljudi, "a možda i više" 12

Ubijeno 1.000 ljudi, „a možda i više“

Brajan Huk, specijalni izaslanik američkog Stejt departmenta za Iran, optužio je u četvrtak iransku vladu da je ubila čak hiljadu demonstranata, „a možda i više“, prilikom nasilnog gušenja protesta širom zemlje.

Bajden se svađao sa farmerom u Ajovi 13

Bajden se svađao sa farmerom u Ajovi

Pretendent na predsedničku nominaciju demokrata DŽozef Bajden vrlo oštro je, na skupu u Ajovi, odgovorio jednom građaninu koji je doveo u pitanje njegovu sposobnost da bude predsednik SAD zbog godina, i govorio o poslovnim aktivnostima Bajdenovog sina Hantera.

Džonson izbegao Bi-Bi-Si 15

Džonson izbegao Bi-Bi-Si

Novinar BI-Bi-Si-ja Endrju Nil spustio je pogled ispred kamera u četvrtak uveče obraćajući se milionskoj publici kada je kazao da je Boris DŽonson jedini vođa glavne stranke koji nije pristao na „roštiljanje u njegovoj emisiji“.