TWITTER SA VIŠE KARAKTERA

Twitter udvostručuje broj karaktera

Twitter udvostručuje broj karakteraIzvor: REUTERS/Brendan McDermid

Twitter je u septembru nekim korisnicima povećao broj karaktera na objavama sa 140 na 280. Danas je iz te kompanije saopšteno da se promena pokazala korisnom i da će veći broj karaktera biti omogućen svim korisnicima. Izuzetak su oni koji tvituju na kineskom, japanskom i korejskom, pošto se za pisanje na tim jezicima koristi manji broj karaktera.

Iako su u testu proširili broj karaktera, istraživanje pokazuje da su ljudi i dalje tvitovali u granicama koje su ranije bile, a to je 140 karaktera, saopšteno je iz kompanije Twitter.

Kako je saopšteno, analiza je pokazala da su prvih nekoliko dana testiranja, mnogi “tvitovali” i koristili dozvoljen limit od 280 karaktera, zbog toga što je to bilo nešto novo i zanimljivo. Korisnici su, kada je bilo potrebe, koristili više od 140 karaktera i tvitovali su lakše i češće. Ali, dodaje se, većina je tvitovala poruke koje su imale manje od 140 karaktera i tako je osnovna karakteristika Tvitera – kratkoća, ostala u funkciji.

Novim ograničenjem pisanje tvita je olakšano, kažu u kompaniji.

Prema analizi koju je objavio Twitter, proteklih godina je oko devet odsto tvitova na engleskom dostizalo limit od 140 karaktera. Kako su rekli, izazov da se misao pretoči u jedan tvit od 140 karaktera, često je praćen većom količinom vremena u uređivanju tvita ili čak odustajanju od njegovog slanja.

U kompaniji su bili zabrinuti da će Twitter izgubiti svoju odliku, a to je kratkoća i da će veliki broj korisnika koristiti ponuđeni limit od 280 karaktera.

Međutim, svega pet odsto poslatih tvitova bilo je duže od 140 karaktera, a samo dva odsto više od 190 karaktera. Svega jedan odsto korisnika iskoristilo je maksimalan broj od 280 karaktera za svoj tvit

“Kao rezultat toga, iskustvo čitanja ‘timeline’-a ne bi trebalo bitno da se promeni – i dalje ćete videti približno istu količinu tvitova”, saopšteno je iz kompanije.

TAGOVI: TWITTER , TVITER , KARAKTERI

KOMENTARA 0

IZDVAJAMO

VESTI

Balša Božović i naprednjaci

  • SNS performansom sprečio novinare da dobiju odgovore

VESTI

Nenad Popović

  • KRIK ima još dokumenata o Popoviću, ministar spremio tužbu

VESTI

Aleksandar Naumov

  • Građevinari kažu da su prevareni, poslodavac ima svoju priču

VESTI

Iseljenje porodice Kocić

  • Iseljenje porodice Kocić – vratili dug, ali stan već prodat

SCI-TECH

tviter, twitter

  • Twitter udvostručuje broj karaktera