UBITAČNO

Zabraniti penzionerima glasanje?

Pa, onda bismo, za početak, ostali bez četiri sigurna opoziciona glasa – moje majke, mog strica, moje strine i čika Koste, ćaleta mog druga Brane.

A ostali bismo i bez glasova Duleta Petričića i Koraksa.

Odavno nisam čuo odvratniju generalizaciju.

Ona počiva na pretpostavci da su svi penzioneri za Vučića, a uskoro će ionako da crknu, prema tome, šta ima da glasaju i time sjebavaju život omladini.

Ovde je bukvalno sve pogrešno.

Pre svega to da su svi penzioneri za Vučića.

On je targetirao penzionere sa najnižim primanjima, kako bi ih potkupljivao novčanim i drugim darovima.

Pa opet, ni ovde ne smemo ući u generalizaciju, jer ima penzionera sa jako niskim primanjima (pomenuti Kosta), koji preziru ovaj režim i poluslepi ćopaju na biračko mesto, da glasaju protiv režima.

Da ste išli redovno na proteste „1 od 5 miliona“ uočili biste da većinu demonstranata čine veterani demonstracija protiv krvoloka Slobodana Miloševića, to jest sve sami penzioneri ili još malo pa penzioneri.

Famozne omladine kojoj penzioneri svojim glasanjem navodno sjebavaju budućnost jedva da je bilo.

Slično je bilo i na decembarskim blokadama.

Opet sve sami penzosi, pa onda mi koji penziju nećemo ni dočekati, ko zbog infarkta, ko zbog raka, ko zbog toga što penzije više neće ni postojati, a omladina (Vučićeva) pali baklje i gađa demonstrante.

I tek poneko mlad na blokadi.

Penzioneri su bili žrtve Vučićevog logora u proleće 2020. i dobro su mu to zapamtili, u to ne sumnjajte.

Penzioneri čine najveći deo žrtava Vučićevog manipulisanja pandemijom i sad ću se setiti čika Čede Vučkovića, opozicionara, penzionera, dobrog duha Fejsbuka, kog je kovid odneo u martu, 2021. i oduzeo mu šansu da glasa protiv bande.

Najstrašnije mi je kad mi se penzioneri pravdaju i objašnjavaju da nisu svi među njima moroni i pokvarena gamad, već samo poneki.

Ovo me duboko boli, jer je znak da im ja ličim na nekog ko misli da penzionerima treba uskratiti pravo glasa, pošto nas glasanjem za Vučića vode u propast.

Ja, pritom, nikome ne bih uskratio pravo glasa.

Dragi moji penzioneri, ja sve vrlo dobro vidim.

Ja sam svestan da u vama ima više mladosti i energije nego u dvadesetogodišnjim pihtijama, koje misle da ništa ne može da se promeni, da je sreća tamo negde preko, da je politika za budale ili u najgorem slučaju da je Vučić kul i da su njegove pare slatke, koje klincima isplaćuje za male prljave zadatke.

„Sakrij babi ličnu kartu…“ važilo je u doba Slobodana Miloševića.

Sadašnje babe i dede bile su, međutim, u najboljim godinama kada smo zajedno sa njima rušili Miloševića.

Za Vučića ne glasaju penzioneri, već oportunisti, pizde i maloumnici svih uzrasta.

Pravda za penzionere, koji su, sa svojim životnim iskustvom i svojom nepresušnom energijom, naši najveći saveznici u borbi za bolju budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Cassions Tema od FRT