“Vaš proizvod ubija ljude”

Republikanac poručio Zuckerbergu u Senatu: Vaš proizvod ubija ljude!

Hina

20:51, 31. siječnja 2024

Republikanac poručio Zuckerbergu u Senatu: Vaš proizvod ubija ljude!
Foto: EPA

ČELNIK Mete Mark Zuckerberg danas se ispričao obiteljima na saslušanju u američkom Senatu o utjecaju društvenih mreža na djecu.

Na poticaj republikanskog senatora Josha Hawleya, Zuckerberg je ustao i obratio se obiteljima koje su držale slike svoje djece kojoj su, prema roditeljima, društvene mreže nanijele štetu.

Senator Zuckerbergu: Želite li se sada ispričati žrtvama koje je vaš proizvod povrijedio?

Kad je saslušanje počelo, povjerenstvo je pustilo video u kojem djeca govore o maltretiranju na društvenim mrežama. Senatori su naveli i primjere mladih koji su si oduzeli život.

“Želite li se sada ispričati žrtvama koje je vaš proizvod povrijedio?” upitao je Hawley, napomenuvši da se saslušanje prenosi na televiziji uživo.

Zuckerberg: Žao mi je zbog svega što ste prošli

Zuckerberg je ustao, okrenuo se i obratio obiteljima.

“Žao mi je zbog svega što ste svi prošli. Nitko ne bi trebao prolaziti kroz stvari koje su vaše obitelji pretrpjele i to je razlog zašto toliko ulažemo i nastavit ćemo ulagati napore u cijeloj industriji kako bismo bili sigurni da nitko ne prolazi kroz stvari koje su vaše obitelji morale pretrpjeti”, rekao je Zuckerberg.

Hawley je agresivno kritizirao Zuckerberga tijekom saslušanja. “Vaš proizvod ubija ljude”, rekao je Hawley Zuckerbergu čija je tvrtka vlasnik Facebooka i Instagrama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?