Vladeta Janković

Vladeta Janković i Vladimir Obradović o raspadanju SNS-a: Vučić je predozirao

PODCAST 21. mar. 202216:01 > 16:02
Podeli:

Gosti nove epizode podcasta Snaga uma su prof.dr Vladeta Janković, nosilac liste Ujedinjene Srbije na predstojećim izborima za Beograd, i prof. dr Vladimir Obradović, profesor Fakulteta organizacionih nauka, “broj 2 na Vladetinoj listi”, i kako sam profesor Janković kaže “njegova desna ruka”.

U epizodi koja će posebno biti zanimljiva svima koje zanima funkcionisanje timova, billo u kompanijama ili strankama, građenje dobrih i/ili pogubnih autoriteta, ali i razlozi zbog kojih su se toliko često u prošlosti političke opcije raspadale, govorilo se o ljudskim relacijama koje „današnju opoziciju čine jakom“, načinima na koje se u stranke „uvlače sukob“ na ovim prostorima još od vremena Zorana Đinđića pa do danas, ali i razlikovanju zdrave i otrovne ambicije u ljudima koji ulaze u politiku.

Na pitanje kako danas izgleda sistem vladajuće stranke, profesor Janković je rekao da je danas jasno da Vučić puca, baš zbog toga što jako dugo i svoje ljude vodi kao apsolutni vođa koji zna sve.

“Pre svega, Vučić je predozirao. Njegova svakodnevna pojavljivanja, beskrajni monolozi, privatnosti.. Sve je to jedno vreme sigurno delovalo. Znam mnogo gospođa koje su suzile u provinciji kada je on govorio o svojim poteškoćama, nerazumevanju na koje nailazi… I tome dođe kraj. Čak i oni najzaluđeniji počnu da se pitaju – da li je ovo normalno. To se njemu sada dešava. S druge strane, on je okružen udvoricama i karakternom bedom. To su njegovi saradnici kojima je kriterijum uspešnosti – bliskost lideru. Dakle, nije kvalifikovanost u struci, ni rezultat koji ste postigli, nego to koliko ste mu bliski”, rekao je prof.dr Vladeta Janković i potvrdio da se to njegovo pucanje jasno vidi. “Njegova popularnost ide naniže, po svim anketama u koje smo imali uvid. To je još uvek daleko od katastofe za njega, ali to kad jednom krene naniže, to se ne vraća”, zaključio je prof.dr Janković.

.

“Mislim da ključ leži u integritetu”, istakao je prof.dr Vladimir Obradović. “Morate da birate ljude od integriteta. Dugo sam razmišljao o uzrocima svega ovoga što nam se dešava. Negde se sve svodi na integritet. Jedan vaš kolega u intervjuu sa predsednikom nije smeo da kaže da su bili izbori prošle godine, iako su bili, iako je to faktička stvar. Ako na takve konstatacije ne sme da odgovori inženjer, sudija, tužilac, policajac, mi smo sve u sistemu urušili. Dakle, nije dovoljno da čovek bude stručan, nego i da ima integritet. To nam je jako važan korak, koji moramo da načinimo da bismo napredovali”, rekao je prof. dr Obradović u novoj epizodi podcasta Snaga uma na Nova.rs koju možete pogledati na početku ovog teksta.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastbox i deezer.

Bonus video: Podcast Snaga uma – Pavle Grbović i Nina Stojaković

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram