Vremenska prognoza

Pročitajte detaljnu vremensku prognozu za mart.

Vremenska prognoza za mart IZVOR: MONDO/UROŠ ARSIĆ

Meteorolog Đorđe Đurić objavio je na društvenim mrežama vremensku prognozu za narednih nekoliko nedelja. Prema njegovoj prognozi, Srbiju čeka desetak hladnih dana dok se otopljenje može očekivati tek sredinom i krajem marta.

“U toku poslepodneva oblačnost sa juga doneće južnim i jugozapadnim predelima Srbije kišu, planinama sneg, a tokom večeri sneg se očekuje i u nižim predelima ovih delova Srbije. U toku večeri i noći ova padavinska zona širiće se i na centralne predele Srbije. Maksimalna temperatura biće danas od pet do devet stepeni, u Beogradu do sedam. Nakon veoma blagog februara, koji nije imao prave zimske karaketristike, od nedelje nas očekuje Baba Marta, koja će nas podsetiti na to da je kalendarski i dalje zima, pa se narednih dana sneg očekuje u većem delu Srbije, a temperature će narednih sedam dana biti za pet do deset stepeni niže od proseka za ovo doba godine“, napisao je on.

U nedelju će Srbija biti pod uticajem ciklona sa južnog dela Jadrana i on će području Srbije donosti oblačnost, ali i vlažnu vazdušnu masu sa padavinama, dok će istovremeno sa severa i severoistoka uslediti dodatni prodor hladnije vazdušne mase.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

“U većem delu Srbije biće oblačno sa kišom, susnežicom i snegom, samo će na severu Vojvodine biti suvo. U brdsko-planinskim predelima očekuje se povećanje snežnog pokrivača za deset do 20 cm, a formiranje snežnog pokrivača očekuje se ponegde i u nižim predelima Srbije i na širem području Beograda, naročito u višim delovima grada. Maksimalna temperatura u većem delu Srbije biće od jedan do pet, u Beogradu do dva stepena. Duvaće i jak istočni vetar, pa se u planinskim predelima očekuju nanosi i smetovi. Dobra vest je da će vetar uveče biti u slabljenju”, napisao je Đurić.

Srbiju sledeće sedmice očekuje veoma hladno vreme za ovo doba godine.

Od ponedeljka do četvrtka biće umereno do pretežno oblačno sa kišom, susnežicom i snegom, a ponegde se očekuju i pljuskovi. U brdsko-planinskim predelima očekuje se dalje povećanje snežnog pokrivača, a povremeno formiranje snežnog pokrivača očekuje se i u nižim predelima Srbije, naročito u južnim i zapadnim predelima. Od utorka na severu Srbije suvo, naročito na području Vojvodine. Maksimalna temperatura od ponedeljka do srede od dva do šest, a u Beogradu do četiri stepena”, napisao je meteorolog.

“Od četvrtka će nad Srbijom uslediti stabilizacija vremena, pa se očekuje suvo i hladno vreme, još hladnije nego početkom sedmice. U jutarnjim časovima očekuje se umeren, ponegde i jak mraz, naročito u predelima sa vedrim jutrom, dok će tokom dana maksimalna temperatura biti oko dva stepena. Otopljenje možemo da očekujemo tek sredinom meseca, a u drugoj polovini druge dekade marta bile bi oko 18°C, uz pretežno sunčano vreme i vreme nalik prolećnom. Ipak, jutra će ostati hladna, ponegde i sa mrazom”, zaključio je on.

(MONDO)

PROČITAJTE I OVO