Svetislav Basara

Bulevar involucije (9)

Gde je sada siledžija – u međuvremenu mu se setih prezimena, Kovačević – nije mi poznato.

    
Bulevar involucije (9) 1Foto: Stanislav Milojković

Ali ako je nastavio da prebija kolege, bolje mu je da to radi o svom trošku.

Vučić mu neće platiti otkupninu.

Ne zato što je to protivzakonito.

Nego zato što nisu porodični prijatelji.

Nekako u to vreme – verovatno iz mog pera – lansirana je i pošalica za promašene investicije, tj. nezakonito spičkane basnoslovne novce:

Za te pare (upisati astronomsku sumu) Kovačević bi mogao umlatiti deset, dvadeset, trideset (upisati cifru) kolega studenata.

Onaj milion (minus umrli, plus novostasali) večno nezadovoljnih Srba, koji zajedno sa Srbijom uzleću i sunovraćaju se u govna, vladavinu sve takozvanijeg Tadića i Epohu kokoške koja se ponovo sunovraća u govna opisivao je sledećim rečima:

Nikad nije bilo gore.

Ali, gle čuda, tiranin Vučić, opozicioni arhidušmanin, ništa od napred pomenutog dokazanog materijala ne pušta u takozvano procesuiranje.

Pa ti glasaj za takvu vlast.

Pa kako to? Pa zašto?

Zato da opozicionari zauzvrat, kad ponovo dođu na vlast, ne bi procesuirali marifetluke i lopovluke vlasti, kad ova vlast, po sili nužde, zbog zamora materijala, habanja i erozije siđe u Had opozicije.

Tako to ide i tako to funkcioniše tokom već 170 godina – vrapci to odlično znaju, ostali se prave ludi.

Ili se možda i ne prave.

I o tome sam sijaset puta pisao, vlast mi ništa nije zamerila, bar ne javno.

Opozicija jeste.

I to ljuto.

Ali mene je do perfekcije zabolelo takozvano debelo meso – i sijaset će me još puta zaboleti, kako ćete videti na stranicama koje slede – što mi to opozicija ljuto zamera.

Takođe me je zabolelo debelo (i sve deblje) meso što je opoziciju – a opozicijom se u Kontraevoluciji ima smatrati samo grupa građana pod inventivnim imenom, Savez za Promene, ostatak opozicije izuzet – strašno zabolela duša kad sam (višekratno) pisao (i govorio) da TO, osim u fonetskom i formalnom smislu, nije nikakva opozicija, dakle politička snaga koja je ideološka i politička alternativa postojećoj vlasti, nego vlast u ostavci, na stand by, u dubokoj koroti zbog gubitka vlasti, vlast u senci, itd.

Nisam ja, međutim, ni Don Kihot ni Robin Hud. Nije mi bila namera da napisima u Danasu – i u javnim nastupima – ovome snižavam, onome podižem rejting – o kakvim je budalesinama reč svedoči to što veruju da se to može dizati i spuštati novinskim tekstovima – niti pak da jurišam na političke vetrenjače, da otimam bogatašima da bih delio sirotinji, samo sam radio svoj (pod B) posao kolumniste i duštvenog hroničara, koji je, kao što je oduvek radio, radio isključivo u svoje ime, eventualno na polzu (umiruće) kritičke javnosti, ni u čije drugo ime i ni za čiji drugi račun.

Čime sam još zaslužio privođenje u isledničku sobu Utiska nedelje?

Šta sam to još bludno pisao osim što sam kritikovao opoziciju (povremeno) i opozicionu klijentelu, (slabo) plaćene skaute, tehničke službenike, izvođače seljačkih opozicionih performansa i njihove nedužne žrtve, sluđenu masu, koja u (dobrovoljnom) kokošijem slepilu ne primećuje – ne žele ili ne sme da primeti – da ništa manje od opozicije kritikujem i vlast.

    

Komentari (3)

* Sva polja su obavezna
Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Odgovori

Cassions Tema od FRT
shares