Korona

Korona virus

U Ziđin-u 30 radnika pozitivno na korona virus 1

U Ziđin-u 30 radnika pozitivno na korona virus

Na korona virus trenutno je pozitivno 30 radnika kompanije „Serbia Zijin Copper“ – Ziđin, 150 njihovih kontakata je u samoizolaciji, dok nijedan od više stotina Kineza koji rade u toj kompaniji, od izbijanja epidemije nije bio pozitivan na korona virus.

SZO: Vakcina protiv kovida-19 do marta 2021. godine? 2

SZO: Vakcina protiv kovida-19 do marta 2021. godine?

Vakcina protiv kovida-19 mogla bi biti dostupna najranjivijim kategorijama ljudi do marta 2021. godine i iz temelja promeniti tok pandemije, ocenio je danas visoki zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije (SZO), nakon što su dve farmakološke kompanije objavile danjihova vakcina ima 90-postotnu efikasnost u sprečavanju infekcije, javlja Rojters.

U Braničevu i Podunavlju 78 novoobolelih 10

U Braničevu i Podunavlju 78 novoobolelih

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, registrovano je 78 novoobolelih  od virusa korona na području Braničevskog i Podunavskog okruga koje pokriva ova ustanova.

Pirotski Zavod: Epidemiološka situacija lošija iz dana u dan 11

Pirotski Zavod: Epidemiološka situacija lošija iz dana u dan

Od 2. do 6.novembra uzorkovano je 149 briseva sa područja Pirotskog okruga od kojih je 49 pozitivno, od kojih 25 iz Pirota, 20 iz Dimitrovgrada i 4 iz Bele Palanke,, što je 33 posto pozitivnosti. saopštio je danas Zavod za javno zdravlje Pirot,,

Koliki su dometi izmena Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti 12

Koliki su dometi izmena Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti

Izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koje su predložene kako bi se po rečima predstavnika vlasti sprovela bolja kontrola protivepidemijskih mera, te sprečilo dalje širenje epidemije, ne donose rešenje za jedan od ključnih problema…

Sindikati u Kragujevcu: Odmah zabraniti rad trgovina nedeljom 13

Sindikati u Kragujevcu: Odmah zabraniti rad trgovina nedeljom

Savez samostalnih sindikata Srbije zatražio je danas od Kriznog štaba za suzbijanje zaraze virusom korona, koji „ima ulogu očuvanja nacionalnog zdravlja“, da u okolnostima epidemije kovida 19, odmah zabrani rad nedeljom u trgovini.

Prva

Poslednja

Odgovori