Besplatni saveti

Besplatni saveti

Mi smo plemenska, pretpolitička kultura (dominantna i kod nekih severnoameričkih Indijanaca) u kojoj se smatra da nisi uspeo u životu – naravno u ovdašnjem smislu žalosnom reči uspeti – ukoliko protivniku ne zagorčaš (ponekad i oduzmeš) život.

    
Besplatni saveti 1Foto: Stanislav Milojković

Carstvije Visokog Vučića jeste jedan od zvezdanih trenutaka te (ne)kulture, ali je – viđi vraga – daleko od najzvezdanijih – olako su ovde zaboravljeni pokolji obrenovićevaca i karađorđevićevaca, drevnoradikalska, postizborna nabijanja na kolac i masovna posleratna streljanja – kako stvari stoje najzvezdaniji trenuci nas tek čekaju.

Ima tome – koliko – više od dve godine otkako sam sa ovog mesta srbskim opozicijama i njihovim simpatizerstvima dao besplatan savet šta da rade i kako da se bore protiv „medijskog i političkog koncentracionog logora“ (Đilas, Dragan, ne Milovan).

Evo kako je (po sećanju) glasio taj savet.

Ignorišite!

Ne obraćajte pažnju!

Ne dajte ni pet para za skupštinska i televizorska bulažnjenja i baljezganja!

Utuvite, tutumraci, da prećutkivanje – ne uvek, ali u većini slučajeva – efikasno ućutka laprdala, a da previđeno (takođe često) laprdala na kraju učini nevidljivim.

Ni sam više ne znam koliko sam puta ponovio da temelji Carstvija Visokog Vučića počivaju na totalnom (ponekad i totalitarnom) svesrpskom fokusiranju pažnje na Visoku Ličnost, koju savršeno boli Sebastian za „predznak“ te pažnje, zapravo mu mnogo više odgovara ona negativna i moralno uspaničena koja mobiliše atlagiće, martinoviće i subatlagiće i submartinoviće i daje im municiju da u odsustvu opozicionih poslanika u skupštini brane Vrhovno Biće napušavajući glumce, a uskoro će i čistači ulica doći na red.

Da vam još nešto kaže uncle Bas.

Svi oni koje su Atlagić i Martinović u stanju da uvrede, debelo zaslužuje da bude uvređeni jer Atlagićima i Martinovićima u suštini i nije namera da bilo koga uvrede, („oblate“), nego da plemenskim napušavačkim ritualima – nije to promaklo ni Jovu Bakiću, mnogo boljem političkom teoretičaru nego praktičaru – „skrenu pažnju javnosti sa kriminala i sloma zdravstvenog sistema“.

Strategija, bato.

U sveopštoj gunguli i ibreteniju nastalom posle davanja mog besplatnog saveta – koji je shvaćen kao namera da „ućutkam“ opoziciju (koju bih, da je u mojoj moći, ovakvu kakva je ladno ućutkao) pažnji javnosti i opozicije prikovanoj za ondašnja bulažnjenja promakao je drugi deo mog besplatnog saveta.

Ili možda nije promakao.

Možda je previđen.

Jer pazite, da sam opozicionare uverio da će ignorisanje, prećutkivanje i previđanje biti dovoljno za „rušenje“ Vučića – a mogao sam lako, jer ti svati veruju u čuda – oberučke bi me poslušali, ali drugi deo saveta je podrazumevao jednu veliku nevolju – rad.

Ovako je to otprilike išlo. Ne obraćajte pažnju na Atlagiće i Martinoviće, obratite pažnju na svoja posla, organizujte se, ojačajte stranke, pak onda izađite na izbore ili se nosite u 3LPM.

    

Komentari (10)

* Sva polja su obavezna
Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Uspeh SNS zasniva se pre svega na činjenici da su državni aparat pretvorili u svoj stranački aparat. Mi imamo zarobljenu državu.
  Čutanje opozicije neće tu ništa promeniti. Treba reagovati i razobličavati SNS, ali treba raditi i na sopstvenoj organizaciji. Veliki je problem usitnjenost opozicije. Ja bih dodao, ili se ujedinite ili se nosite u 3LPM.

  1. I, odakle Vam ideja da će „ujedinjavanje“ oporbe da promeni stvari? Oko čega će se, Laki, ujedniti opozicija? Oko Vučića, samo „s obrnutim predznakom“?!
   Dokle mislite da politički pluralizam koji je suština mehanizma predstavničke demokratije bacate u trnje i vapite za monizmom, pa da posle cmizdrite zbog ovog ili onog tiranina?!

 2. Ima još bolji savet od ujka Basovog.
  Kanite li pobijediti,ne smijete izgubiti!
  Saveti su kao i mišljenje,svako ima poneki,i svako je ubeđen da je njegov najbolji.Ja bih savetovao da se na sledećim izborima glasa za opoziciju kakva god da je,jer nisam siguran da može gore od ovog zla.

 3. Znači, da ponovim gradivo. Stavim Milivoja na ignore, onda se energično bacim na čitanje Limburgštajna, vredno istrajavam da mi komentar bude objavljen u roku od odmah kada izađe nova kolumna, i tako postanem drug Miloš Ilić.

 4. Bravo Bas, u tom grmu(3LPM) leži spas. Vratimo se na početnu poziciju, čekajamo da se vremenom napravi optimalni trenutak za nas, to je za naše emotivno pleme jedini pravi spas. I nas i nas……

 5. E Jesi lepo vaspitani pa besplatno poses skracenica 3LPM. Aj besplatno objasnim zasto 3.Long Play Music je ozbiljna stvar valjda zato sto bi trebalo size da traje,Ali to je zato sto ne moras svako malo uzitka da sizes Sebastijana za dzabe grebanje.Ne znam zasto ja tebi objasnjavam sinhronicitet baj d vej,kad si postao svestan svoje nesvesti.U svakom slucaju ne skodi da te pomalo zajebucnem karakterom jer je besplatno jedino to i Sunce koje stalno Kako oni kazu ponovo radja.E,a to ko radja Since I ko ce sta de turi da bi to bilo ono oatavljam ti na demokratski obradu,besplatno. Jesi li se Dana’s uhvatio za fasizam Basara I arlauknuo;U saveta brz lameta nema parlamenta! Thinking about you….❣️

 6. 1. Lustracija
  2. Ukidanje upravnih odbora javnih preduzeca
  3. Ukidanje agencija
  Bez toga nema opozicije, a ni zelje za sredjivanjem drzave, samo postitoisticki mulj neradnika.
  Glede rada, tj nerada je Basara skroz u pravu.

 7. Sve je to OK,
  ali otkud ti ideja da bi ta laprdala ućutala?
  I sam kažeš da im laprdanje služi da prikriju kriminal.

  Ovog puta su jedino uspeli da pokriju sedamnaesti atentat na Vučića.

Odgovori

Cassions Tema od FRT
shares