Prošao je i četvrti petak kao ništa!

Kurs i diskurs

Prošao je i četvrti petak kao ništa!

    
Kurs i diskurs 1Foto: Zoran Raš

Javnost se tokom cele nedelje „pali“ iščekivanjima novih antikovid mera kriznog štaba, jer su brojke zastrašujuće, cele nedelje svi mediji guslaju istu priču gde su žarišta, nariču imenovani stručnjaci za borbu protiv korone, neko u duru neko u molu, odlučnije nego do sada, kako su tražili oštrije mere ali se politički deo ekipe nije s tim složio!

Ipak nikome od tih lekara, osim doktoru Nestoroviću nije palo na pamet da podnese ostavku i time pokažu doslednost i dostojanstvo.

Ujedinjeni doktori protiv kovida, za razliku od njih, iznose razumne razloge tronedeljnog zatvaranja svega, napolju i unutra, osim apoteka, pumpi i prodavnica prehrane, ali njihov glas kao da ne postoji, jer zvaničnici ne samo što im ne odgovaraju već ih potpuno ignorišu.

Kada o jednoj ovako posebno važnoj temi za sve građane Srbije ne može da se uspostavi dijalog i postigne konsenzus, neće se uspostaviti ni oko manje esencijalnih agendi, kao što su demokratija, izborni uslovi, slobodni mediji….

Kurs države Srbije o Evropskoj uniji kao prioritetu, što verbalizuje Vučić, potpuno je u suprotnosti sa dominantnim delanjem i javnim diskursom partije njegovih sledbenika i svih medija koje kontroliše.

Zapravo ono što je posejao, (podele na podobne i nepodobne, govor mržnje i mržnja sama, proizvodnja neprijatelja u zemlji i inostranstvu…) danas žanjemo svi!

Tačnije njegovoj velikoj većini ostaje sve, a manjini ništa.

Sistematsko i nemilosrdno uništavanje i obesmišljavanje uspostavljenih demokratskih institucija, Zaštitnika građana, Poverenika, Komisije za zaštitu konkurencije, Saveta za borbu protiv korupcije, REM-a, trenutno je na redu za sunovrat Fiskalni savet, totalna kontrola medija, zadihtovali su javni prostor tako da ogromna većina njegovih glasača veruje u njegove laži.

Po onoj Stankovićevoj više veruju njegovim, nego svojim očima.

Reći i više puta javno ponavljati da 2012- na izborima Vučićeva partija, tada kao opozicija, nije imala ni minut na televizijama i javnim servisima, masna je laž, o čemu postoje još uvek neizbrisani izveštaji REM-a koji pokazuju da je na državnoj televiziji i Pinku Nikolić u dnevnicima imao čak koji minut više od Borisa Tadića, koji je tada bio na vlasti.

Ili uzmimo Medijsku strategiju!

Zakašnjenje od punih pet godina, pa je šteta već učinjena, trebalo bi da se ublaži akcionim planom njene primene koji je nedavno , na sva zvona, upućen vladi.

Zakasnela strategija sa zakasnelom primenom!

Većina promena predviđena je za 2022 godinu, kada su predviđeni izbori.

Da vlast doista ima nameru bilo šta da menja onda ne bi ponovo predložila i izabrala Oliveru Zekić i Aleksandru Janković za članove Saveta REM, koje su najviše doprinele devastiranju ove nezavisne institucije.

Da vlast ima nameru da se menja naučila bi svoje predstavnike u parlamentu šta sve podrazumeva nezavisnost nekog tela, pa čak i poslanika, ali oni su se do te mere uplatkali u neverovatnom neznanju, jer su, očigledno, izgubili vreme na učenje skaske o Draganu Đilasu, da bi isto tako besprimerno, bahato, prostački zasipali blatom i Seku Sablić, Bjelogrlića, Golubovića, smenili u Šapcu rediteljku Minju Bogavac, a pre toga i na desetine lekara stručnjaka koji su se drznuli da ispričaju istinu iznutra…

Zato, na primer, njihov Drobnjak, koji je, osnovano se sumnja, davanjem poslova burazerskim firmama zadužio Puteve Srbije za 400 miliona evra, čeka novu funkciju i mirno cevči svoju rakijicu.

I onda bi, nakon svega, trebalo da budemo prezadovoljni što RTS uvodi termin za još jednu informativnu emisiju, što je, inače, termin koji je decenijama pripadao tom programu.

Četvrtkom u devet, već su dva puta „kadili „, Ana Brnabić i njen šef Vučić, a isto vreme pod drugim naslovom, “ Reč na reč“, od ove nedelje biće, navodno, ustupljeno i opoziciji.

Možda će Anin „šef“ popustiti dihtung da ne prsne lonac u kome se svi krčkamo, ali izborne zakone , skoro sam sigurna, neće menjati.

Zašto bi sekao granu na kojoj sedi i koju je tako lepo negovao.

Osim toga, kladim se, da će nekih izbora biti već krajem sledeće godine, jer Vučić dobro zna da manevarski prostor za njegove manipulacije postaje sve manji i u interesu mu je da što pre i još jednom kapitalizuje postojeću prednost.

    

Odgovori

Cassions Tema od FRT
shares