Gordana Suša

Psihički integritet i spokojstvo

Skupština se pretvorila u Pasuljanske livade i poligon za vežbu odbrane Aleksandra Vučića i budućnost za njihovu decu.

    
Psihički integritet i spokojstvo 1Foto: Zoran Raš

Nema veze što će u ime te odbrane glasni govornik parlamenta preraditi poučnu Grimovu bajku o tri praseta u tri lopova, a svakog od njih će zvati  Đilas, već će zli vuk, implicitno, postati glavni pozitivni  lik, kao „žestoki i najsnažniji zaštitnik srpskih nacionalnih interesa“!

Time se taj uniformni poslanik utopio u „ruške“, „matruške“ ili „babuške“, koje unisono, prenaglašeno, patetično i izveštačeno  deklamuju da bi zadovoljili vrhovnog komandanta koji sa tribina s veeelikim zadovoljstvom i pažnjom posmatra manevre, čitaj, recitacije.

Ipak mu ponešto promakne!

Nije primetio kada je najglasniji pretio Bjelogrliću da se seli iz zemlje, inače ga ne bi tako nežno branio, mislim najglasnijeg, kao što, verovatno, neće primetiti  ni obrušavanje na „nekog Viskovića“ kako taj isti najglasniji, s moje tačke gledišta, neki Atlagić, identifikuje profesora i bivšeg diplomatu, posle učešća u emisiji sa predsednikom Vučićem.

Pošto je Skupština Srbije pretvorena u vojni poligon, onda su tome primerena i očekivanja ostatka stanovništva, tačnije, većine građana Srbije koji nemaju svoje predstavnike u najvišem zakonodavnom telu.

Pa i šta će im jer to telo ne radi za njih već isključivo za naprednjake i njihovog predsednika!

Sledstveno tome ako ste pomislili da se slučajno u javnosti pojavila ideja o „dopuni“ krivičnog zakona novim kaznenim delom protiv ugrožavanja psihičkog integriteta i spokojstva porodice vlastodržaca, onda ste u grdnoj zabludi.

Pa ne pričaju džabe Vučićevi tabloidi o njegovoj ugroženosti i napadima na njegovu porodicu…

Iskreno rečeno ja na svojim nalozima, Tviteru i Fejsu, takve poruke ne vidim niti ih primam, strogo vodim računa ko su mi internet prijatelji, ali svakodnevno vidim i čujem preko mejnstrim medija od samog Vučića, kako gazi dostojanstvo novinara, političkih protivnika, naučnika, pa i stranih državnika i kako gazi Ustav Srbije koji eksplicitno u članu 23 kaže: Ljudsko dostojanstvo je neprikosnoveno i svi su dužni da ga poštuju i štite!

U članu 25 piše da je fizički i psihički integritet nepovrediv.

Niko ne može biti izložen mučenju, nečovečnom ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju, niti podvrgnut medicinskim ili naučnim ogledima bez svog slobodno datog pristanka.

A član 26 veli, niko ne može biti držan u ropstvu ili u položaju sličnom ropstvu.

Svako ima pravo na ličnu slobodu i bezbednost…

To isto pravo, čak više od onih koji su na vlasti jer oni imaju obezbeđenje, ima i Đilas, koga gazeći i kršeći Ustav u Skupštini Srbije optužiše da planira Vučićevo ubistvo!?

Iskreno rečeno, zna pravnik na čelu države da je to gaženje Ustava, ali računa da oni koji ga slede to ne znaju, pa može slasno da ih laže i na lažima pridobija njihove simpatije.

Kao Šeherezada svaki dan izmišlja novu priču ili utvrđuje gradivo starog konstrukta, ubacujući u opticaj ne samo relativizovanu i ulepšanu već balzamovanu istoriju,  prema Đedi i rodbini, o svim Srbima na okupu i slično…

I to nije sve.

Sam iznosi frapantan podatak da je osam stotina miliona, nisam razumela dolara ili evra, angažovano za njegovo rušenje, pominje neki strani faktor, a i najtupljem mozgu, posle tolikog ispiranja, nameće se kao akter Dragan Đilas.

Posle ovakve izjave Vučić bi više trebalo da vodi računa o Đilasovoj nego svojoj bezbednosti!

Ne znam da li je predsednikova izjava, kako jedva čeka da ode sa vlasti i odmori se, bio iskaz relaksacije i neke vrste kajanja, ali skoro sam sigurna da je s tim u vezi tvit manevar Vladimira Đukanovića kako će SNS izgubiti na sledećim izborima, jer, parafraziram po sećanju, priprema se epohalna krađa izbora uz pomoć međunarodne zajednice!

Pošto su jednom, fingirajući krađu, naprednjaci došli na vlast, sada bi bio red da na isti način, jer to je njihova rabota, budu razotkriveni dokazima i odu sa vlasti.

    

Odgovori

Cassions Tema od FRT
shares