Najnovije vesti

05. jan 2021.

Politika

Vučić: Godina za nama donela velike izazove Srbiji i čovečanstvu 12

Vučić: Godina za nama donela velike izazove Srbiji i čovečanstvu

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras Božić mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, čuvaru patrijaršijskog trona, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve (SPC) i svim vernicima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru.

Dijalog

Jovo nanovo 13

Jovo nanovo

Iako je uoči Nove godine Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, teatralno najavio da sistem naplate karata u gradskom prevozu “bus plus odlazi u istoriju”, u praksi se neće ništa promeniti jer će unosnu zaradu od prodaje markica i dalje inkasirati privatni operater.

Društvo

Nacionalni park Fruška gora deli 10.000 besplatnih badnjaka 15

Nacionalni park Fruška gora deli 10.000 besplatnih badnjaka

– Javno preduzeće Nacionalni park Fruška gora u saradnji sa zainteresovanim opštinama podeliće građanima više od 10.000 badnjaka besplatno, kako bi tradicija i običaji bili poštovani uz istovremeno očuvanje ekosistema i prirodnih vrednosti najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji i jedinog na teritoriji Vojvodine.

Ekonomija

BBC News na srpskom

Svet

EU očekuje uskoro dozvolu za drugu vakcinu protiv korona virusa 21

EU očekuje uskoro dozvolu za drugu vakcinu protiv korona virusa

Evropska unija (EU) se nada da će u narednim satima biti odobrena druga vakcina protiv korona virusa, izjavio je večeras predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel (Charles Michel) i dodao da će do kraja januara biti održan virtuelni samit EU posvećen sanitarnoj krizi.

Odgovori