Zastava TERVO

Zastava TERVO započeće serijsku proizvodnju terenskog vozila NTV

Auto 04. jan. 202111:53 > 11:5613 komentara
Podeli:
Terensko vozilo NTVFoto: Ministarstvo odbrane

Kompanija Zastava TERVO počeće ove godine serijsku proizvodnju terenskog vozila Zastava NTV, a biće izrađena i nulta serija oklopnog vozila M-20 MRAP 6X6, namenjenog prevozu pešadijskih jedinica.

Kako je za agenciju Beta izjavio direktor kompanije Zoran Adžić, za vozilo Zastava NTV postoji interesovanje domaćih javnih preduzeća i inostranih kupaca sa Bliskog Istoka i severa Afrike, kako u vojnoj, tako i u civilnoj varijanti.

„Serijska proizvodnja ovog terenskog vozila otvoriće i nova radna mesta. Fabrika već zapošljava 100 radnika, a već u prvom kvartalu ove godine biće potrebno još 50 metalskih radnika, bravara, mehaničara, limara, farbara“, kazao je direktor.

Naveo je da je problem doći do radne snage metalske struke, jer su radnici tog profila traženi i u drugim velikim kompanijama u Šumadiji.

Adžić je najavio da će tokom godine početi testiranje i izrada nulte serije oklopnog vozila M-20 MRAP 6X6 koga po njegovim rečima, odlikuje visok stepen balističke i protivminske zaštite.

Preduzeće Zastava TERVO je osnovano odlukom Vlade Srbije u avgustu 2017. godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju terenskih vozila.

Zastava TERVO je nosilac svih licenci i tehničko-tehnološke dokumentacije korišćene za proizvodnju u Zastava kamionima.