U Bujanovcu drveće može da pleše samo uz pomoć kraljevske porodice

Bujanovački atar postaje Mars

Jedini spas je kraljevska porodica Engleske


MASOVNA SEČA ŠUMA U ZAŠTIĆENOM PREDELU OKO …

http://www.kt.gov.rs › news › arhiva-vesti › masovna-sec…
05.05.2015. — U poslednjih mesec dana masovno se seče šuma u zaštićenom predelu oko manastira Prohor Pčinjski, kojim gazduje Vranjska eparhija.

PROHOR PČINJSKI: Crkva sečom šuma uništava eko sistem

https://www.okradio.rs › vesti › specijali › u-fokusu › p…
07.10.2015. — 019-143/1) konstatujući da je seča šume „prekomerna“, te da je od 2010. do 2012. godine, za manje od dve godine gazdovanja, „posečeno ono …


Meštani optužuju vladiku Pahomija za seču šuma – N1 info

https://rs.n1info.com › vesti › a408892-Mestani-optuzu…
02.08.2018. — Vernici iz okruženja manastira Prohor Pčinjski, tražili su od patrijarha da Pahomija raščini, uz tvrdnje da ne radi u interesu vernika i …
Недостаје: seca ‎| Мора да садржи: seca

Masovna seča stare šume na Kozjaku? – Top Tvit

https://alexandar.org › 2018/07/21 › masovna-seca-stare-s…
21.07.2018. — Manastir Prohor Pčinjski Komentara: 4 | Autor: ajmonegde … OPIS Manastir Prohor Pčinjski se nalazi na šumovitim obroncima planine Kozjak, …

I Bog stvori… profit

https://arhiva.vesti-online.com › Vesti › Srbija › I-Bog-…
09.06.2015. — Manastir Prohor Pčinjski na Kozjaku (Foto: D. Đorđević) … gazduje Eparhija vranjska i pronašao da je seča šume prekomerna i neplanska.

Seča šume Gibavac bila po zakonu – Beograd – Danas

https://www.danas.rs › Vesti › Beograd
28.03.2019. — Meštane surčinskog sela Bečmen sredinom marta uznemirila je seča šume Gibavac. Kako je bilo dosta mehanizacije i ljudi, odmah je isključena …
Недостаје: prohoru ‎| Мора да садржи: prohoru

ALARMANTNO Ove fotografije dokaz su koliko je pustošenje …

http://www.blic.rs › vesti › drustvo › alarmantno-ove-f…
27.11.2017. — seča šuma kombo pokrivalica foto RAS Srbija … Ova planina poznata je po manastiru Prohor pčinjski, ali nažalost i po gotovo svakodnevnoj …

Crkveni odbor optužio vladiku Pahomija za seču šuma, nakon …

https://www.021.rs › Info › komentari
03.08.2018. — Crkveni odbor u mestu Klinovac, nedaleko od manastira Prohor Pčinjski, zatražio je od patrijarha Irineja da se episkop Pahomija raščini, …

Film o projektu „Drveće pleše“ DAH teatra u subotu na samitu COP26

Film o projektu "Drveće pleše" DAH teatra u subotu na samitu COP26 1

DAH Teatar će 6. novembra 2021. na svetskoj konferenciji povodom klimatskih promena COP26 u Glazgovu premijerno prikazati insert iz dokumentarno-umetničkog filma o projektu „Drveće pleše”, kao deo programa platforme ITAC – Climate Change koja je, između ostalih, podržala projekat DAH Teatra.

Film će svoju premijeru u Beogradu imati tokom novembra ili decembra meseca, termin će biti objavljen naknadno, saopšteno je iz Dah teatra.

Predstava „Drveće pleše“ premiejrno je izvedena prošlog vikenda u parku na Studentskom trgu u Beogradu.

Film, u režiji Strahinje Savića, prati nastanak projekta „Drveće pleše” koji uključuje predstavu „Drveće pleše” (režija Jadranka Anđelić i Dijana Milošević) u saradnji sa Institutom za umetničku igru, premijerno izvedenu 30. oktobra u Beogradu.

Pored predstave koja se izvodi u parkovima, projekat predviđa razgovore, digitalnu platformu, vebinar, film i druge aktivnosti koje povezuju umetnost i ekologiju u cilju aktiviranja građana na zaštitu životne sredine.

Cilj projekta je da senzibilizuje publiku i podstakne građanske inicijative u zaštiti životne sredine,  kako efikasno i konstruktivno reagovati na jednu od najvećih kriza sa kojom se suočavamo danas, krizom opstanka zdrave životne sredine čiji su direktni simptomi klimatske promene i jedan od glavnih uzroka – uništavanje šuma i drveća.

Predstavnici skoro 200 zemalja, između ostalih i Srbija, sastalo se u Glazgovu, u Škotskoj, na 26. konferenciji stranaka Ujedinjenih nacija (COP 26) kako bi razmotrili stanje klimatske krize. Ideja je da se pregleda i ojača Pariski sporazum, okvir međunarodne zajednice za globalnu saradnju u oblasti klimatskih mera.

„DAH Teatar koristi umetnički jezik i kreativne tehnike koji dopiru direktnije do srca i uma gledaoca nego mnogi drugi standardni načini, kao i digitalne medije koji danas imaju veliki uticaj i vidljivost, želeći da podigne svest o važnosti drveća za očuvanje zdravlja i ekosistema u našem gradu i šire; da podeli konkretne informacije vezane za situaciju; da osnaži građane da reaguju i aktivno učestvuju u promenama pogrešnih uverenja vezanih za klimatske promene i održanje zdrave životne sredine kao i da ih motiviše da preduzmu prvi korak u izgradnji kulture odgovornosti i primenljive prakse“, navedeno je u saopštenju.

Projekat su pomogli: ITAC– Climate Impact, Savezno Ministarstvo za evropske i međunarodne poslove AustrijeMeđunarodni fond za pomoć nemačkog saveznog Ministarstva spoljnih poslova i Gete Instituta i drugih partnera, Grad Beograd – Sekretarijat za kulturu.

Mi Pratimo Dešavanja U Glazgovu

Uncategorized

Odgovori

Cassions Tema od FRT
shares