Trolejbus

VELIKI AMERIČKI POSAO ZA VOSSLOH KIEPE

VELIKI AMERIČKI POSAO ZA VOSSLOH KIEPE

Zajedno sa fabrikom autobusa New Flyer, Vossloh Kiepe isporučuje 530 trolejbusa za Sijetl i San Francisko.

U zajedničkom poslu sa nemačkim specijalistom za električne pogone Vossloh Kiepe, kanadska fabrika autobusa New Flyer iz Vinipega će isporučiti savremene trolejbuse Sijetlu i San Francisku. Vossloh Kiepe je zadužen za kompletan pogonski sistem. Nova vozila dužine 12 i 18 metara ne stvaraju emisije izduvnih gasova i troše mnogo manje energije nego trolejbusi koji se trenutno koriste. Oni će zameniti stare srednjepodne trolejbuse kojima je prošao radni vek.

newflyer_kiepe_trolley

Prevoznik iz Sijetla KCMT (King County Metro Transit) je naručio 141 trolejbus tipa Xcelsior XT40 i XT60. Dalje nabavke su opcione i namenjene su Sijetlu, ali i za prevoznika iz San Franciska SFMTA (San Francisco Municipal Transportation Authority). Isporuka prototipa se očekuje već na leto 2014. godine.

Prednosti novih niskopodnih trolejbusa su očigledne, a to je da pružaju mnogo više komfora putnicima. Pored toga, imaju mogućnost rada van mreže do 5 kilometara pomoću baterija, što znači da mogu pouzdano da menjaju trasu usled zatvaranja pojedinih putnih deonica.

Moderni trolejbusi na baterije zadovoljavaju sve američke kriterijume, jer ne samo da će se vozila proizvoditi u Americi u pogonima fabrike New Flyer, već i ključne komponente inovativnog električnog pogona Vossloh Kiepe. Isporučivaće se trakcione baterije i strujni kolektori iz serije OSA 500.

Vossloh Kiepe i New Flyer nastavljaju svoju uspešnu saradnju na ovom poslu. Ove dve kompanije su već sarađivale na isporuci 262 trolejbusa za Vankuver i 38 trolejbusa za Filadelfiju.

Foto: Vossloh Kiepe

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *