Rusija pokušava da dobaci do eksera ?

Predsednica Saveta Federacije Rusije predložila malim i srednjim preduzećima da reše problem

Matvijenko iznenađena: Rusija ni eksere ne proizvodi već ih uvozi

Predsednica Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko, tokom diskusije o “zameni uvoza“, došla je, pišu ruski mediji, do neprijatnog otkrića: Mi čak ni eksere ne proizvodimo već ih Rusija uvozi.

“Ne znaju ni u kakvom je stanju država kojom vladaju, i u kakvim uslovima je stvorena pljačka budžeta”. Matvijenko je pozvala da se mala i srednja preduzeća uključuju u proizvodnju eksera.

Matvijenko iznenađena: Rusija ni eksere ne proizvodi već ih uvozi 2
Foto: snapshot

“Za mene je to bilo svojevrsno otkriće – imamo uvezene eksere, neću da imenujem zemlju (iz koje je uvoz), pogodite tri puta. Mi čak ne proizvodimo eksere u zemlji koja to proizvodi mnogo metala“, rekla je Matvijenko na sastanku Saveta Federacije nakon što je senator Eduard Rosel pokrenuo temu supstitucije uvoza u Rusiju.

Matvijenko je pozvao da se u proizvodnju eksera uključe mala i srednja preduzeća koja su “zakovala toliko ovih eksera da bi ispunili celu Rusiju“.

„Ovo je mali primer koliko možemo da uradimo sami, a nismo. Jasno je da nijedna zemlja ne može da proizvede sve. Ali sada treba da izgradimo mišiće i da idemo brže napred“, dodala je Matvijenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Odgovori

Cassions Tema od FRT
shares