„Vijesti“

United Media postala većinski vlasnik „Vijesti“

BIZNIS 11. jun. 202209:06 > 09:11
Podeli:
United media, VijestiFoto: Promo

United Media, vodeća medijska kompanija u jugostočnoj Evropi, postala je većinski vlasnik medijske kuće “Vijesti” iz Crne Gore.

Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela, kompaniji je odobreno preuzimanje 51 odsto vlasništva u „Vijestima“, kući koja obuhvata portal, televiziju i štampano izdanje.

„‘Vijesti’ su primer kako biti nezavisan, kako služiti javnom interesu, primer medija koji gradi i čuva kredibilitet dugi niz godina. Izuzetno mi je drago što smo završili proces preuzimanja i što su ‘Vijesti’ deo portfolija United Media. Nastavićemo da negujemo vrednosti po kojima su prepoznatljivi na tržištu, ali i da kroz ovo partnerstvo i nova ulaganja dopremo do nove publike“, istakla je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

“Srećni smo da je i formalno finalizovan naš dogovor sa United Media čime se otvara novo poglavlje u razvoju svih naših platformi kako bi se dalje jačala i unapređivala dominatna pozicija ‘Vijesti’ na crnogorskom trzištu. United Media se, kao novi deoničar, obavezao da poštuje i štiti uredničku nezavisnost i autonomiju medija. Glavni urednik i novine i TV biće i dalje biran na predlog lokalnih suvlasnika, kao i Media Development Investment Fund (MDIF), investicionog fonda iz Njujorka koji podržava slobodu medija, i koji je od osnivanja manjinski deoničar ‘Vijesti'”, naglašava Željko Ivanović, jedan od osnivača “Vijesti” i predsednik Odbora direktora.

Izvršni direktor MDIF-a Harlan Mandel istakao je povodom finalizacije dogovora da je to odlična vest kako za crnogorski medij, tako i za nezavisne medije u regionu.

“Investicija United Media osigurava da će kredibilno novinarstvo i dalje biti u središtu poslovnog modela ‘Vijesti’ i da će kompanija moći da nastavi ekspaniziju kako bi kvalitetne vesti i informacije stigle do što šire publike kako štampanog izdanja, tako i web portala i TV gledalaca u Crnoj Gori ali i regiona”, rekao je on.

United Media je vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, koja posluje u osam zemalja i u čijem portfoliu se nalazi 55 televizijskih kanala, uključujući N1 i Novu TV, dnevni listovi među kojima su Danas i Nova, te brojni portal i radio stanice.

Media Development Investment Fund, Inc. (MDIF) je neprofitni investicioni fond koji već 25 godina podržava nezavisne medije u regionu. MDIF ima manjinski udeo u medijima.

BONUS VIDEO – Stipendisti SBB-a: Šta je najbitnije u šahu i kako uskladiti čitanje knjiga sa ostalim aktivnostima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Odgovori