Solarni paneli

Trinest institucija u Beogradu dobilo dozvolu za solarne panele

Foto: Pixaba

Do sada je trinaest institucija na području Elektrodistribucije Beograd dobilo dozvolu za proizvodnju solarne energije, prenela je Radio-televizija Srbije. Među njima su kompanije, banke, škole, instituti, vrtići, kao i jedan advokat iz Jajinaca.

Do sada je, kako se dodajke, još osam privatnih lica na području te elektrodistribucije dobilo status kupaca-proizvođača električne energije preko solarnih elektrana.

Država svake godine raspisuje konkurs za subvencije za energetsku efikasnost, zamenu stolarije, peći kotlova, stavljanje izolacije ili ugradnju solarnih panela u domaćinstvima.

Krajem maja, kako je piše na portalu Ministarstva rudarstva i energetike, završen je javni poziv za objekte od javnog značaja kako bi im se dodelile subencije za energetsku efikasnost.

DRŽAVA NAJAVILA SUBVENCIJE ZA UGRADNJU SOLARNIH PANELA
TRI KORAKA DO SOLARNIH PANELA, DRŽAVA DAJE POLA NOVCA ZA INSTALACIJU

Pored ugradnje izolacije to podrazumeva i postavljanje solarnih panela.

Kako je prošle godine izjavila ministarka energetike Zorana Mihajlović, više nema administrativnih procedura za dolazak do solarnih panela i za to je potreban samo jeda korak.

“Građani se obrate snabdevaču, u najvećem procentu je to EPS Snabdevanje, potpišu ugovor sa njima o proizvodnji električne energije i nakon pet dana budu povezani na mrežu”, objasnila je tada Mihajlovićeva.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Odgovori