Golubovi mira označili početak EXIT-a

Golubi mira

Golubovi mira Ruskinje i Ukrajinca označili početak EXIT-a

Marija iz Rusije i Ilija iz Ukrajine, mladi zaljubljeni par pustili su golubove mira i time je večeras u 20.22h otvoren 23. EXIT festival.

Na novom stejdžu Pachamama kod sata na Petrovaradinskoj tvrđavi, svirali su Camerata Balkanika, a nakon toga je mladi par pustio golubove mira.

„Bili smo na Exitu i ranije jedanput, ali smo prvi put ovde na ovom vidikovcu gde je ceo Novi Sad kao na dlanu. Ne mogu da vam opišem koliko smo ponosni i uzbuđeni što smo upravo mi poslali poruku mira u svet i to iz grada koji je Evropska prestonica kulture. Mir i ljubav zaista moraju da pobede“, izjavila je Marija za list Danas.

Golubove je puštao i njihov vlasnik Vlatko Dudvarski, golubar iz Petrovaradina.

Golubovi mira Ruskinje i Ukrajinca označili početak EXIT-a 2
Otvaranje EXIT-a
Foo: G. Nonin

Još jedno otvaranje je zakazano posle ponoći na Glavnoj bini uz već tradicionalni vatromet.

Festivalsku publiku će do usijanja dovesti Jax Jones, Napalm Death, Reiner Zonneveld, Noisia u DJ setu, Senidah, kao i ekskluzivan Back To The Future hip hop showcase, koji će biti na Glavnoj bini, naveli su organizatori.

Golubovi mira Ruskinje i Ukrajinca označili početak EXIT-a 3
Foto: G. Nonin/Danas

Ceremonija otvaranja planirana za 00:25 sati, superzvezda Iggy Azalea svoj će nastup početi u 00:45, Afrojack u 02:00, Jax Jones u 03:40, dok će Glavnu binu zatvoriti ATB nastupom od 04:50.

Obližnju mts Dance Arena u 21:00 otvara Human Rias, a nastavljaju Eli Brown b2b Ilija Đoković u 22:30, pa ANNA b2b Sama’ Abdulhadi u 00:30.

Finiš audio-vizualno superiorne Arene biće u rukama Anfise Letyago od 02:30, te Reinera Zonnenvelda live od 04:30, kao i b2b poslasticom koja će spojiti Adama Beyera i Enrica Sangiuliana.

Večerašnja Visa Fusion bina proteći će u znaku Noisia DJ seta, kao i nastupa Artan Lili, Mimi Mercedez Foxa i Surreal, slovenske grupe Joker Out i Frenkie, Kontre i Indiga, kao i beogradske grupe KOIKOI.

Glavne zvezde nove i povećane No Sleep Novi Sad bine biće DJ Tennis, Gerd Janson, Budino i Beatfoot live, dok će glasnom Explosive binom komandovati Shining, Incantation, Noctoferia i Terminal Prospect.

Glavne zvezde Gang Beats večeras su Sajsi MC, Muha i 30 Zona, uz nastupe niza mladih trap em-sijeva (MC).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

POLITIKA

(FOTO) Reporterka Danasa u jednoj od radnji C&A: Kabine van funkcije, cene prepolovljene, na kasi dugi redovi 12

Trajković: Radoičić je produkt Vučića, podario mu je apsolutnu vlast nad Srbima

Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković rekla je gostujući u emisiji “Iza vesti” N1 da iza potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića stoji predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da je on njegov produkt. “Sve što on kaže se sprovodi, ne može da postane gradonačelnik niko koga on nije imenovao, on je čovek kome je Vučić podario apsolutnu vlast na Kosovu nad Srbima”, kaže ona. Dodala je da je Vučić čedo ruske politike i da ima obaveze prema njoj.
Cassions Tema od FRT